Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Piteå

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Piteå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Piteå som finns hos arbetsgivaren.

Familje- och jourhem för våldsutsatta barn Trygga Barn

OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte. Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige! Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som place... Visa mer
OBS! Läs hela annonsen innan ansökan. Ansökningar som inte är fullständiga besvaras inte.
Nu söker vi jour- och familjehem i hela Sverige!

Trygga barn är en familje- och jourhemsverksamhet som tar emot placeringar av barn utsatta för olika typer av våld, allt från anknytningstrauma till akuta skyddsbehov. Barnen som placeras hos oss är i behov av att komma till en trygg och kärleksfull familj som står kvar vid barnets sida oavsett vad. Barnen som placeras hos oss kan uttrycka trauma och psykisk ohälsa på olika sätt, allt från självdestruktivt beteende, traumadiagnoser, otrygg anknytning och panikångest.

Trygga Barn är den första familjehemsverksamheten i Sverige där alla barn som placeras hos oss får ett barnombud. Ett barnombud har sekretess mot familjehemmet för att tillgodose barnet god familjehemsvård och förhindra missförhållanden. Vi är också den första verksamheten i landet som har specialistkunskap om narcissistiskt våld och känslomässigt våld.

I vår verksamhet utbildas alla familjehem utifrån certifierade utbildningar om olika typer av våld, barns känsloreaktioner vid våld, traumadiagnoser, psykosocialproblematik, barnkonventionen och mycket mer!
Hos oss får alla familj kontinuerliga utbildningar, handledning samt avlastning i form av kontaktperson.

Nu söker vi engagerade människor som är villiga att öppna upp sitt hem för barn och vuxna i behov av ett kärleksfullt och tryggt hem för att tillgodose en gynnsam utveckling för den placerade.??Vi arbetar utifrån mod, engagemang, självbestämmande, trygghet och kontinuitet. Vi är nu i behov av att rekrytera familjer som önskar att vara en del av en förändring för ett bättre Sverige för landets alla barn.??

Du som sökande behöver inte ha tidigare erfarenhet av uppdraget utan kommer handledas och utbildas av socionomen och verksamhetschefen Rebecca Lysholm som har flera års erfarenhet av våld i nära relationer Oavsett om du vill bli jourhem eller familjehem så garanterar Trygga Barn dig att du kommer erhålla ny kunskap och möjlighet till självutveckling.?

Vi tar emot alla typer av familjekonstellationer, både kärnfamiljer, ensamstående, stjärnfamiljer, samkönade par och familjer som redan har barn eller inte har haft barn! Vi har som krav att barnet kan få ett eget sovrum oavsett om ni vill ta emot ett spädbarn. För oss är barns integritet viktigt. Om det krävs att du ska vara tjänsteledig så kommer vi kompensera dig för inkomstbortfallet.

Alla sökande familjehem genomgår en familjehemsutredning för bedömning av lämplighet. Om det framkommer utvecklingsområden ska sökande tillsammans med verksamhetschef skapa en planering för att utbildas och få stöd inom dessa områden.?

Familjehem?
Ett familjehem är ett hem som ett barn kan bo hos under en kortare tid eller resten av uppväxten. Ett familjehem är en familj som kan erbjuda en stabil och trygg tillvaro för det placerade barnet. Vi värdesätter mångfald och samtliga familjekonstellationer och åldrar (minst 18 år gammal) kan bli familjehem i vår verksamhet.
Familjehemmet har friheten att bestämma vilken målgrupp familjehemmet önskar att ta emot samt komplexiteten på ärendet. Har du ingen tidigare erfarenhet av uppdraget får du möjlighet att successivt samla erfarenhet.??
Att vara familjehem innebär utmaningar och där av värdesätter vi kontinuerlig handledning och tillgång till stöd från verksamhetschef alla tider på dygnet. Dina personliga egenskaper bör vara att du är kärleksfull och har tillgång till dina känslor, motivation att utvecklas, självmedveten, prestigelös samt en trygg vuxen.??
En av de viktigaste uppgifterna för ett familjehem är att samarbeta med verksamhetschef, barnet, ursprungsfamiljen, socialtjänsten och andra viktiga aktörer i barnets liv.

För att kunna bli familjehem hos oss behöver du inlämna belastningsregister, misstankeregister, socialregister, LOB register samt register från Försäkringskassan och Kronofogden. Vid behov kan familjehemsutredaren begära in andra intyg om det finns behov av det. Familjehemmet ska även kunna tillgodose barnet skolgång och kontakt med vårdinsatser vid behov. Familjehemmet ska erbjuda barnet ett eget rum till det placerade barnet under placeringen.?

Jourhem?
Ett jourhem är ett hem som kan ta emot ett barn med kort varsel, oftast akutplaceringar. Det kan exempelvis handla om ett barn som har blivit omedelbart omhändertaget på grund av att socialtjänsten har fått information om att det förekommer fysiskt våld i hemmet.??

För att bli jourhem behöver du kunna erbjuda en trygg person som kan vara hemma på heltid, en egen stabil situation, plats i hemmet, ha körkort och inte förekomma i något register.?
Vissa jourhem väljer att gå över till att bli familjehem om socialtjänsten bedömer att barnet ska vara familjehemsplacerat under en längre tid.??

Alla jour- och familjehem får arvode för uppdraget samt omvårdnadskostnader för det placerade barnet.??

Ansökan?
Vid ansökan ska du skicka ett CV och skriva ett personligt brev och svara på följande frågor:?
Vad är din anledning till att ta an uppdraget som familjehem/jourhem för barn utsatta för våld i hemmet??
Har du egna erfarenheter av våld i nära relationer? Om ja, har du bearbetat detta??
Har du tidigare erfarenhet av barn? Antingen egna eller inom arbetet??
Har du erfarenhet av socialt arbete?
Har du tidigare varit jour- och familjehem? Då ser vi gärna att du kontaktar den kommun som har utrett dig och b
Har du förmåga till självmedvetenhet och kan erhålla feedback???
Vad tror du skulle vara den största utmaningen för familjehemsuppdraget??
Hur många barn/vuxna har du möjlighet att ta emot??
Har du tidigare blivit dömd eller polisanmäld för något brott som regleras i Brottsbalken kapitel 3, 4 eller 6?
Ditt personliga brev samt CV ska sedan skickas till ansvarig verksamhetschef.?
Rekrytering sker löpande.
Vi undanber alla olika typer av rekryteringsbolag i rekryteringsprocessen. Visa mindre

Vi söker fler förstärkta familjehem

Stella söker just nu fler familjehem. Vi kan norra Sverige och vet vad det innebär att leva som familj just precis här. Vi är socionomer med lång erfarenhet av familjehemsvård, flertalet vidareutbildningar och stor kunskap kring vilket stöd våra familjehem behöver. Vi mixar det bästa av kunskap och forskning från svensk och norsk socialtjänst och ger dig ett nytt perspektiv på familjehemsvård. Stella betyder stjärna som alla fina familjehem vi mött under... Visa mer
Stella söker just nu fler familjehem.
Vi kan norra Sverige och vet vad det innebär att leva som familj just precis här.
Vi är socionomer med lång erfarenhet av familjehemsvård, flertalet vidareutbildningar och stor kunskap kring vilket stöd våra familjehem behöver.
Vi mixar det bästa av kunskap och forskning från svensk och norsk socialtjänst och ger dig ett nytt perspektiv på familjehemsvård.
Stella betyder stjärna som alla fina familjehem vi mött under åren.


Vi utreder alltid blivande familjehem.
Varmt välkomna att höra av er så berättar vi mer. Visa mindre

Behandlare Intensivt stöd, Alkohol och narkotikagruppen

Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från åtta avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsammans med fantastiska kollegor.Avdelningen Individ och familjeomsorg inom Socialtjänsten, har ett uppdrag från socialnämnden att ansvara för medborgare som ... Visa mer
Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från åtta avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsammans med fantastiska kollegor.Avdelningen Individ och familjeomsorg inom Socialtjänsten, har ett uppdrag från socialnämnden att ansvara för medborgare som behöver stöd i sin sociala situation. Vi söker nu en behandlare till Intensivt stöd på Alkohol- och Narkotikagruppen, då en av våra medarbetare ska vara tjänstledig.
Alkohol- och Narkotikagruppen, som är en del av enheten socialpsykiatri och missbruk, bedriver socialtjänstens öppenvård för missbruk och beroende och arbetar med vuxna personer som har ett substansmissbruk/beroende. Många av de människor vi möter har även en psykiatrisk-och/eller neuropsykiatrisk problematik. Alkohol- och narkotikagruppen består av nio behandlare, varav två arbetar med intensivt stöd. Som behandlare arbetar man i nära samarbete med enhetens myndighetsutövare. Alkohol- och Narkotikagruppen vänder sig till personer med missbruk- och beroendeproblematik. Vi erbjuder individuellt anpassad behandling och stöd enskilt och i grupp.

Arbetsuppgifter
Individuellt stöd till personer med missbruks- och beroendeproblem, samsjuklighet med psykiatri/neuropsykiatri och kriminalitet. Många av personerna saknar egen bostad. Arbetet innebär motiverande och uppsökande arbete, ge stöd i kontakten med övriga socialtjänsten och andra myndigheter. I arbetsuppgifterna ingår även samverkan med andra verksamheter både internt och externt samt att kunna medverka i utåtriktad verksamhet för att sprida kunskap om missbruk och beroende. 

Kvalifikationer
Krav på lämplig högskoleutbildning t ex socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är ett krav att du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen samt motivations- och förändringsarbete. Arbetet kräver att du är flexibel, att du kan arbeta självständigt samt att du har en god förståelse för människors olika förutsättningar. Som person är det viktigt att du är trygg och har god samarbetsförmåga. B-körkort är ett krav.

Övrigt
Anställningsform: Vikariat 6 månader heltid (100%)
Arbetstid: Dagtid, månd-fred
Tillträde: 2024-01-08 eller enligt överenskommelse

 Välkommen med din ansökan, senast 2023-10-06. Visa mindre

Handledare timanställning för Ensamkommande barn

Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens Piteå. Som medarbetare i Piteå kommun har du drygt 4000 kollegor. Kollegor som varje dag arbetar för att göra skillnad i pitebornas vardag och på ett professionellt och trevligt sätt levererar den service de har rätt till. Vi erbjuder dig en trygg anställning med schyssta vill... Visa mer
Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens Piteå.
Som medarbetare i Piteå kommun har du drygt 4000 kollegor. Kollegor som varje dag arbetar för att göra skillnad i pitebornas vardag och på ett professionellt och trevligt sätt levererar den service de har rätt till. Vi erbjuder dig en trygg anställning med schyssta villkor och förmåner. Vi hoppas att du vill bli en i gänget på Piteå kommun!

Arbetsmarknad och Integration inom Piteå Kommun söker nu ett antal vikarierande medarbetare till enheten Ensamkommande barn. Verksamheten bedrivs i Hortlax och Djupviken.

Arbetsuppgifter
Som handledare kommer du att stödja ungdomarna under deras vistelse på boendet, dvs vara ett vuxenstöd i ungdomarnas vardag. Du ska på ett professionellt sätt ge stöd och omvårdnad, medverka i att bygga ungdomarnas nätverk och stärka deras resurser så att studier och en meningsfull fritid uppmuntras. Det ingår också att handleda i vardagssituationer samt delta i den praktiska skötseln av boendet. Stödsamtal ingår i arbetsuppgifterna och dokumentation är en viktig del. Arbetstiden är schemalagd, kvälls-, helg- och nattjänstgöring ingår. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning som integrationspedagog eller beteendevetenskaplig, pedagogisk eller vårdinriktad utbildning helst på högskolenivå eller flerårig erfarenhet som kan prövas likvärdig. Du har ett stort engagemang och intresse av att arbeta med ungdomar och vill ge förutsättningar för en bra integration. Erfarenhet av stödsamtal och arbete med ungdomar med olika former av trauman eller psykiska påfrestningar samt dokumentation efterfrågas. Du behöver vara flexibel och tålmodig, ha förmåga att skapa goda relationer, vara lyhörd samt kunna sätta gränser och hantera konflikter. Som person har du en positiv människosyn och personlig mognad. Att kunna arbeta självständigt och i arbetslag är en självklarhet.

B-körkort krävs.

Inför anställnings krävs utdrag ur belastningsregistret. HVB-hem (familjehem), e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)

Övrigt
Tjänsterna timtidsanställningar. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss har du rätt till rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. 

Upplysningar
Ingrid Lindström, enhetschef, 0911-69 71 56

Sten Andersson Vision 0911-69 69 70

Rekryteringsarbetet kommer ske löpande, skicka därför gärna in ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Behandlingspedagog, Dygns- och nattpersonal på Pärlebogården HVB

Vill du ha ett roligt och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge barn ett bättre liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka tjänst som behandlingspedagog hos oss på Pärlebogården HVB som just nu är under uppstart. Vi söker dig som vill vara en del av detta och arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv. Om oss Pärlebog... Visa mer
Vill du ha ett roligt och utvecklande jobb samtidigt som du arbetar för att dagligen ge barn ett bättre liv? Vill du dessutom få möjlighet att utvecklas på ett företag som har engagemang, glädje och ansvar som ledord? Då har du möjligheten att söka tjänst som behandlingspedagog hos oss på Pärlebogården HVB som just nu är under uppstart. Vi söker dig som vill vara en del av detta och arbeta efter vår vision – Alla har rätt till ett bra liv.

Om oss
Pärlebogården HVB är ett mindre och familjärt boende som ligger i Älvsbyn med målgruppen flickor och pojkar i åldern 8 -11 år. Verksamheten kommer rikta sig till särskilt vårdkrävande barn med svår social, beteendemässig och emotionell problematik som kan yttra sig i exempelvis kraftigt utåtagerande beteende, relationsproblematik och svårigheter med socialt samspel. Vi kommer ta emot placeringar enligt SoL och LVU med hela landet som upptagningsområde.

Vi kommer arbeta utifrån evidensbaserade metoder och med individuellt schema utifrån barnets egna intressen och förmåga att förstå. Genom ett professionellt men personligt bemötande och en strukturerad och förutsägbar vardag vill vi skapa förutsättningar för barnet att bygga tillit till vuxna som kan gynna fortsatt utveckling. Vår verksamhetssyn präglas av respekt för individen och en vilja att ge stöd på ett positivt sätt. Vi kommer anordna skolgång genom samarbete med skolor i närheten och genom välplanerade aktiviteter utifrån respektive barns svårigheter och förmågor, kommer barnen ges möjlighet att utveckla sina färdigheter.

Om tjänsten
Inför uppstarten av Pärlebogården HVB söker vi personal som jobbar dygn med sovande jour samt vaken nattpersonal. Behandlingsarbetet/insatserna styrs av individuella genomförandeplaner. Du arbetar i team med hjälp av en trygg struktur, flera stödfunktioner och lågaffektivt bemötande. Genom vaken nattjänst kan vi erbjuda en säker och tillgänglig vård under dygnets alla timmar och i det arbetet blir du en nyckelperson.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:
- Trygghetsskapande aktiviteter, såsom tillsyn och omsorg  
- HSL-insatser såsom medicindelegering
- Externa kontakter med socialtjänst och andra myndighetskontakter 
- Dokumentation 
- I tjänsten ingår även vardagliga sysslor

Vem är du?
Som person är du lugn, trygg och omsorgsgivande och du har förmågan att anpassa ditt förhållningssätt till person och situation. Vidare är du duktig på relationsskapande, är tålmodig men också gränssättande vid behov. För att trivas så uppskattar du en snabbrörlig och dynamisk miljö där det oväntade kan hända. Du är handlingskraftig och har lätt för samarbete i team.

Du är utbildad socionom, beteendevetare eller har minst en 2-årig eftergymnasial utbildning såsom behandlings-/socialpedagog.  

Det är även meriterande om du:
- har erfarenhet av arbete inom behandling för barn och ungdomar 
- har erfarenhet av KBT, MI, RePulse och/eller annan evidensbaserad metod   
- har erfarenhet av dokumentationsarbete och läkemedelshantering 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datavana.

Övrigt:
Manuellt körkort krävs för tjänsten.

Utdrag ur Polismyndighetens belastnings- och misstankeregister för personal vid HVB erfordras alltid före anställning. Se Blankett.  

Har du frågor om den här tjänsten är du välkommen att kontakta regionchef Karolin Norlén Järpeskog på  [email protected] eller verksamhetschef Erika Lundmark [email protected]

Arbetstid och tjänstgöringsgrad: Tjänsten innebär schemalagd arbetstid dag/kväll/natt/helg med sovande jour alternativt vaken natt.

Vi söker dig som vill arbeta heltid i första hand men även dig som söker deltidsarbete eller timvikariat. 

Lön: Enligt överenskommelse, övriga ersättningar följer Bransch E kollektivavtal.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2023 01 15

Vi erbjuder
Engagerade kollegor som har en god sammanhållning och drivs av viljan att förbättra kvaliteten i vår verksamhet. Humana har kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar, friskvårdsbidrag samt en intern lärportal med ett brett utbud av utbildningar.

Vad händer nu?
Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdagen. Skicka därför gärna din ansökan redan idag! Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss.

Om Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag med cirka 17 000 medarbetare som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana är ett tillväxtbolag med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2016 och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer om hur det att jobba hos oss på Humana HÄR Visa mindre

Behandlare Alkohol och narkotikagruppen

Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Från och med 1 januari 2020 har förvaltningen en ny, plattare organisation. Grundtanken är att det ska finnas en ingång till socialtjänsten, oavsett ärende. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsa... Visa mer
Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Från och med 1 januari 2020 har förvaltningen en ny, plattare organisation. Grundtanken är att det ska finnas en ingång till socialtjänsten, oavsett ärende. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsammans med fantastiska kollegor.

Avdelningen Individ och familjeomsorgen inom Socialtjänsten har ett uppdrag från socialnämnden att ansvara för medborgare som behöver stöd i sin sociala situation. Vi söker nu en behandlare till Alkohol- och Narkotikagruppen då en av våra medarbetare går i pension.
Alkohol- och Narkotikagruppen, som är en del av Enheten socialpsykiatri och missbruk, bedriver socialtjänstens öppenvård för missbruk och beroende och arbetar med personer som har ett substansmissbruk/beroende. Många av de människor vi möter har även en psykiatrisk-och/eller neuropsykiatrisk problematik. Alkohol- och narkotikagruppen består av nio behandlare. Som behandlare arbetar man i nära samarbete med enhetens fyra myndighetsutövare. Alkohol- och Narkotikagruppen vänder sig till personer med missbruk- och beroendeproblematik. Vi erbjuder individuellt anpassad behandling enskilt och i grupp. Gruppbehandlingen vi bedriver är 12-stegsbehandling samt CRA. Vi har även grupp för anhöriga.

Arbetsuppgifter
Individuellt stöd och behandling till personer med missbruks- och beroendeproblem och anhöriga. Det innebär bl a samtal (individuellt eller i grupp) dokumentation av alkohol- och drogfrihet, ge stöd i kontakten med övriga socialtjänsten och andra myndigheter. I arbetsuppgifterna ingår även samverkan med andra verksamheter både internt och externt samt att kunna medverka i utåtriktad verksamhet för att sprida kunskap om missbruk och beroende. 

Kvalifikationer
Krav på lämplig högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med missbruks- och beroendebehandling och av motivations- och förändringsarbete. Vi ser gärna att du har kunskaper och färdigheter i någon/några av de evidensbaserademetoder som vi använder (t ex12-steg, ÅP, CRA) samt kartläggningsinstrumentet ASI. Arbetet kräver att du är flexibel, att du kan arbeta självständigt samt att du har en god förståelse för människors olika förutsättningar. Som person är det viktigt att du är trygg och har en god samarbetsförmåga. B-körkort är ett krav.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid (100%)
Arbetstid: Dagtid, månd-fred
Tillträde: 2023-05-01 eller enligt överenskommelse

 

Välkommen med din ansökan, senast 2022-12-18 Visa mindre

Familjebehandlare, vikariat

Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Från och med 1 januari 2020 har förvaltningen en ny, plattare organisation. Grundtanken är att det ska finnas en ingång till socialtjänsten, oavsett ärende. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsa... Visa mer
Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Från och med 1 januari 2020 har förvaltningen en ny, plattare organisation. Grundtanken är att det ska finnas en ingång till socialtjänsten, oavsett ärende. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsammans med fantastiska kollegor.

Inom enheten "Stöd till barn och familj" utreder vi barns behov och verkställer insatser som riktas till barn och ungdomar 0-18 år, i vissa fall upp till och med 20 år. Familjebehandling är en av de insatser som kan erbjudas. I familjebehandlingen fokuserar vi på föräldraskapet och hur det kan möta barnets behov.

Arbetsuppgifter
Som Familjebehandlare arbetar du med stöd till familjer enligt uppdrag från våra socialsekreterare. Det kan innebära såväl korta uppdrag som uppdrag över en längre tid. Tillvägagångssättet att hjälpa familjen ser väldigt olika ut, beroende på problematikens omfattning och art. Familjebehandlaren arbetar i nära kontakt med ansvarig socialsekreterare och i samverkan med såväl interna som externa samverkanspartners. Tillsammans med barn och föräldrar utforskas familjens styrkor och svårigheter med syfte att hitta vägar att påverka familjesituationen. Målet är att tillsammans hitta lösningar, förstärka det positiva och stärka relationerna i familjen. Arbetet kan bestå av samtal med hela familjen, delar av familjen och ibland med familjens övriga nätverk. Familjebehandling innebär bl a arbete med relation, kommunikation, samspel, struktur och olika typer av socialt nedbrytande beteende hos barn och unga.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning som socionom, socialpedagog eller likvärdig högskoleutbildning. 
Du har en god samarbetsförmåga, förmåga att skapa goda relationer och samverka både externt och internt.

B-körkort krävs.

Övrigt 
Tjänsten är ett heltidsvikariat på ett år med tillträde 210816 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 210613!

Vi undanber oss kontakt med rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Socialpedagog Porsnässkolan

Piteå det är hit man kommer när man kommer hem. Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. I Utbildningsförvaltningen pågår ett ständigt förbättringsarbete för att fortsatt hålla en hög kvalitét så att barn och ungdomar i Piteå får en bra utbildning och de bästa förutsättningarna för sitt vuxenliv. I förvaltningen arbetar ca 1500 medarbetare med barns utveckling och ... Visa mer
Piteå det är hit man kommer när man kommer hem.

Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång.

I Utbildningsförvaltningen pågår ett ständigt förbättringsarbete för att fortsatt hålla en hög kvalitét så att barn och ungdomar i Piteå får en bra utbildning och de bästa förutsättningarna för sitt vuxenliv. I förvaltningen arbetar ca 1500 medarbetare med barns utveckling och lärande inom förskola, grundskola, och gymnasieskola.


Utbildningsförvaltningen söker nu en socialpedagog till Porsnässkolan.

Arbetsuppgifter
Som socialpedagog på Porsnässkolan kommer du att samarbeta med elevhälsoteamen och vara en kompletterande resurs i arbetet med socialtjänst, polis, BUP, centrala elevhälsan och skola. I tjänsten ingår att samordna kontakter och möten, kunna leda möten, samt ha goda kontakter med elever och vårdnadshavare. Du kommer även att arbeta med skolpliktsärenden tillsammans med mentorer, EHT och ibland med det centrala närvaroteamet. Vidare finns ett samordningsansvar för skolans trygghetsteam i åk 7-9.

Kvalifikationer
Socialpedagogexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant för uppdraget. Vi söker dig som är väl förtrogen med socialtjänstlagen och skolan styrdokument. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Som person är du trygg, tydlig och har god samarbetsförmåga.

Körkort och tillgång till egen bil är ett krav. 

Anställningsform
100% Semesteranställning. Anställningen är tillsvidare. 

Tillträde hösten 2021 eller enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-03-24.

För anställning i grundskolan krävs uppvisat utdrag ur belastningsregister. Visa mindre

Socialpedagog till Strömbackaskolan

Piteå kommun har under de senaste åren rankats som en av Sveriges främsta skolkommuner. I Utbildningsförvaltningen pågår ett ständigt förbättringsarbete för att fortsatt hålla en hög kvalitet så att barn och ungdomar i Piteå får de bästa förutsättningarna för sitt vuxenliv. I förvaltningen arbetar ca 1500 medarbetare med barns utveckling och lärande inom förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola samt mu... Visa mer
Piteå kommun har under de senaste åren rankats som en av Sveriges främsta skolkommuner. I Utbildningsförvaltningen pågår ett ständigt förbättringsarbete för att fortsatt hålla en hög kvalitet så att barn och ungdomar i Piteå får de bästa förutsättningarna för sitt vuxenliv. I förvaltningen arbetar ca 1500 medarbetare med barns utveckling och lärande inom förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola samt musik och dansskola.

Strömbackaskolan är en av Piteå kommuns två gymnasieskolor med ca 1500 elever och 200 anställda uppdelade på fem skolenheter. Strömbackaskolan ligger i centrala Piteå och har ett brett programutbud för gymnasieelever. Vår målsättning är att vara en skola i toppklass där goda minnen skapas.

Vid Strömbackaskolan vill vi komplettera vårt elevhälsoarbete med en socialpedagog som ska jobba övergripande på hela skolan.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som socialpedagog verkar du som skolans trygghetsambassadör genom att arbeta med och bland eleverna varje dag. Ditt främsta verktyg är dina personliga relationer till elever, vårdnadshavare och personal. Du arbetar för att få alla elever att trivas och känna sig trygga på skolan. Vidare arbetar du främjande, förebyggande och åtgärdande för att elever ska ha god skolnärvaro och lyckas i skolan. Utifrån din kompetens ska du bidra till att synliggöra elevens hela situation i vårt elevhälsoarbete.

Du har en samordnande roll i specifika elevärenden där uppgifterna består i att vara en länk mellan skolan och externa aktörer, till exempel socialtjänsten, Regionen, fältassistenter osv. I det uppdraget kommer du att planera, sammankalla, genomföra och följa upp insatser.  

 

Kvalifikationer

Vi tror att du har socialpedagogexamen, socionomexamen eller annan kompetens som arbetsgivaren finner relevant för uppdraget. För att lyckas med arbetsuppgifterna ska du arbeta uppsökande, ha god initiativförmåga, god förmåga till att skapa hållbara relationer och fullfölja ansvar. Du ska vara tydlig och ha god samarbetsförmåga, kunna arbeta självständigt samt vara en trygg person med gott omdöme. Det är mycket viktigt att du brinner för uppdraget och att du kan bygga tillitsfulla relationer med ungdomar.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper. För anställning krävs uppvisande av utdrag ur belastningsregistret. 

 

Anställning
Visstidsanställning läsåret 22/23 100%, uppehållsanställning

Tillträde 2022-08-10 eller enligt överenskommelse

 

Upplysningar
Rektor Linda Ström 0911-69 64 96

 

Fackliga företrädare

Akademikerförbundet SSR, Rose-Marie Ställ 070-655 81 71

Vision, Ann-Catrin Lundmark 0911-69 63 69

 

Välkommen med din ansökan senast 22-05-22 Visa mindre

Behandlare till psykiatriska behandlingsenheten

Arbetsplats: Psykiatrin Piteå Referensnummer: 198161 Om arbetsplatsen Psykiatrin i Piteå har verksamhet som består av tre öppenvårdsenheter och en slutenvårds avdelning med 16-platser och finns vid Piteå sjukhus. Vårt upptagningsområde sträcker sig geografiskt utmed hela älvdalen och innefattar därför även Arvidsjaurs, Arjeplog- och Älvsbyns kommun.   Psykiatrin är en specialistverksamhet och patienter kan söka själv men de flesta patienterna kommer... Visa mer
Arbetsplats: Psykiatrin Piteå
Referensnummer: 198161


Om arbetsplatsen

Psykiatrin i Piteå har verksamhet som består av tre öppenvårdsenheter och en slutenvårds avdelning med 16-platser och finns vid Piteå sjukhus. Vårt upptagningsområde sträcker sig geografiskt utmed hela älvdalen och innefattar därför även Arvidsjaurs, Arjeplog- och Älvsbyns kommun.
 
Psykiatrin är en specialistverksamhet och patienter kan söka själv men de flesta patienterna kommer på remiss. Vi samverkar med primärvård, kommunala verksamheter samt andra verksamheter för att patienten så långt det är möjligt skall få en god och samordnad vård.
 
Hos oss finner du en samlad kompetens bestående av olika yrkeskategorier och vi är sedan 2018 oberoende av inhyrd personal vilket ger en ökad kontinuitet samt möjlighet att arbeta med förbättrings- och utvecklingsarbete.
 
Vi söker två behandlare till Psykiatriska behandlingsenheten som är en av våra öppenvårdsenheter där man primärt arbetar med bedömning, psykologisk behandling och utredning av patienter med affektiva tillstånd, personlighetsstörningar samt ätstörningar. Du kommer att ingå i ett multiprofessionellt team tillsammans med bland annat läkare, psykologer, sjuksköterskor, kuratorer och skötare. På enheten erbjuder vi både individuell behandling men även gruppbehandling bland annat till patienter med ADHD, emotionell instabilitet och Bipolär sjukdom. Vi arbetar även med psykoedukation och en viktig del i arbetet är att tillsammans med patienten upprätta en vårdplan och arbeta utifrån den. I arbetet ingår även att utvärdera behandlingsinsatser och samverka men andra aktörer för att patienten skall få en samordnad vård.

Arbetsuppgifter
Arbeta med bedömning, psykologisk behandling, utredning och utvärdering av genomförd behandling.  Samverka både internt och externt. Göra strukturerade suicidriskbedömningar. Tillse att det finns adekvat dokumentation samt säkerställa att patienten är delaktig i behandlingsprocessen.

Din bakgrund

Vi vill att du som söker har en akademisk grundutbildning, exempelvis psykolog, socionom eller sjuksköterska, och vidareutbildning i psykoterapi. Vi uppmuntrar dig med grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) att söka. Du som söker bör ha erfarenhet av psykiatriskt öppenvårdsarbete samt vana av arbete med vuxna med psykiatriskt vårdbehov men viktigast är att du har ett genuint intresse för psykiatri och är intresserad av att arbeta med patienter. Då verksamheten befinner sig i ett utvecklingsskede är det en förutsättning att du är positiv till utvecklings- och förändringsarbete.
 
Vårt arbete utgår alltid från patientens individuella behov och du kommer att få en individuellt anpassad introduktion som anpassas utifrån ditt behov. Kompetensutveckling och handledning, exempelvis i patientarbetet, sker fortlöpande. Teamsamverkan, där olika kompetenser och erfarenheter berikar och kompletterar varandra, är grundläggande för vårt arbetssätt.
 
Körkort krävs.

Anställningsfakta
Tillsvidareanställning, heltid.


Vill du veta mer?

Lena Enqvist, stabschef 0911 – 769 72,
Grethe Gabrielsson, enhetschef psykiatriska behandlingsenheten 0911 – 754 88
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi undanber oss direkt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Fackliga företrädare
Marit Åström, SSR 0911 – 76986
Sofia Ogestad, Vårdförbundet 0911 – 75732
Ulrika Öqvist Dahlberg, Psykologförbundet 0911 – 769 73
Tomas Hedlund, Kommunal    0911 – 754 12
Sista ansökningsdag är den: 2019-06-11 Visa mindre

Socialpedagog till jourboende för våldsutsatta

Avdelningen stöd och omsorg inom Socialtjänsten har ett samlat uppdrag från socialnämnden att ansvara för alla medborgare under 65 år som behöver stöd i sin sociala situation eller på grund av utvecklingsstörning eller funktionsnedsättning. Stöd och omsorg har fyra verksamhetsområden och ett av dem är Stöd till barn och familj. Vi söker nu en socialpedagog till vårt jourboende för våldsutsatta personer. Arbetsuppgifter Som socialpedagog på jourboendet an... Visa mer
Avdelningen stöd och omsorg inom Socialtjänsten har ett samlat uppdrag från socialnämnden att ansvara för alla medborgare under 65 år som behöver stöd i sin sociala situation eller på grund av utvecklingsstörning eller funktionsnedsättning. Stöd och omsorg har fyra verksamhetsområden och ett av dem är Stöd till barn och familj.

Vi söker nu en socialpedagog till vårt jourboende för våldsutsatta personer.

Arbetsuppgifter
Som socialpedagog på jourboendet ansvarar för ta emot och stötta våldsutsatta personer som bedöms vara i behov av boende på Piteå kommuns jourboende för våldsutsatta. Arbetet innebär praktiskt pedagogiskt stöd till våldsutsatta i jourboendet samt att stötta dem i kontakter med myndigheter vid behov. I arbetet ingår även stödsamtal till våldsutsatta som inte bor på jourboende.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socialpedagogisk utbildning samt erfarenhet av arbete med våld i nära relationer. Erfarenheter av att arbeta med barn är meriterande.

Med tanke på uppdragets utformning behöver du vara trygg i att arbeta självständigt och samtidigt vara duktig på att samarbeta och samverka både intern och externt. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning. Tillträde 200201 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 200112

Upplysningar
Sofie Isaksson, Enhetschef, 0911-69 62 84

Fackliga företrädare
Sten Andersson, Vision, 0911-69 69 70
Frida Bergman, Akademikerförbundet SSR, 070-570 74 30 Visa mindre