Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Piteå

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Piteå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Piteå som finns hos arbetsgivaren.

Miljösamordnare

Hitachi Energy söker en Miljösamordnare till teamet på Composites i Piteå. Composites är en del av enheten Transformers, där vi arbetar med utveckling och tillverkning av marknadsledande kompositisolatorer för högspännings- och ultrahögspänningsenheter. Våra kunder finns över hela världen, både inom och utanför Hitachi. Som Miljösamordnare på Composites kommer ditt huvudsakliga ansvar vara att säkerställa efterlevnad av interna och externa policys och regl... Visa mer
Hitachi Energy söker en Miljösamordnare till teamet på Composites i Piteå. Composites är en del av enheten Transformers, där vi arbetar med utveckling och tillverkning av marknadsledande kompositisolatorer för högspännings- och ultrahögspänningsenheter. Våra kunder finns över hela världen, både inom och utanför Hitachi.
Som Miljösamordnare på Composites kommer ditt huvudsakliga ansvar vara att säkerställa efterlevnad av interna och externa policys och regler samt att vår verksamhet uppfyller ställda lagkrav då vi har en miljöfarlig verksamhet. I denna position kommer du att spela en viktig roll i att utveckla miljöarbetet för att stödja hållbarhetsinitiativ inom företaget samt utveckla arbetet kring ISO 14001. Du kommer även att vara ansvarig för rapportering om utveckling och framsteg hos din avdelning.
På Composites kommer du att välkomnas till ett mångfaldigt team där vi uppmuntrar varandra att dela och utveckla våra kunskaper och expertis. Vi är intresserade av att lära oss mer om dig och vad du kan bidra med, så tveka inte att söka även om du inte uppfyller alla krav.
Dina ansvarsområden
Utveckla och implementera miljöarbetet för att säkerställa efterlevnad av interna och externa regler, standarder och policys.
Genomföra riskbedömningar för att identifiera potentiellt farliga förhållanden på arbetsplatsen och i den externa miljön, utveckla strategier för att mildra dem och undersöka orsaker till incidenter för att förhindra deras återkommande.
Utveckla och upprätthålla relationer med samhället, miljögrupper, myndigheter och andra intressenter.
Övervaka och följa upp miljöprestanda och rapportera framsteg till ledningen och myndigheter.
Genomföra interna revisioner samt delta vid externa revisioner.

Din bakgrund
Universitetutbildning inom miljö eller motsvarande kunskap förvärvad genom erfarenhet.
Tidigare erfarenhet av arbete med miljöefterlevnad, HSE, hållbarhet, farligt avfall och/eller kemikalier är en fördel.
Förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar för tilldelade arbetsuppgifter.
Flytande kunskaper i svenska och engelska, både i skrift och tal.

Om du brinner för miljö och hållbarhet välkomnar vi dig att skicka in din ansökan idag! Sista ansökningsdag är 2024-01-21. Ansökningar kommer att granskas löpande och tjänsten kan tillsättas på kortare tid.
Rekryterande chef Jonas Holmgren, +46 730-25 80 50, [email protected] svarar gärna på dina frågor om tjänsten. Fackliga företrädare – Sveriges Ingenjörer: Marcus Nordlund-Oja, +46 107-38 31 93; Unionen: Per Lidman, +46?107-38 98 66. Alla andra frågor kan ställas till Talent Acquisition Partner Nicole Bergman, [email protected]. Visa mindre

Administratör inom hälsa, miljö och säkerhet i Skellefteå

Om tjänsten Vi hjälper TA Byggproduktion att hitta en HSE-Administratör för ett omfattande nytt byggprojekt i Skellefteå. I denna roll kommer du att spela en avgörande roll för att säkerställa hälsa, säkerhet och miljö (HSE) på arbetsplatsen. Du kommer att vara ansvarig för avvikelsehantering, riskanalys samt protokollföring och uppföljning av HSE-relaterade frågor. Har du tidigare erfarenhet inom området? Tveka inte med din ansökan då vi arbetar efter löp... Visa mer
Om tjänsten
Vi hjälper TA Byggproduktion att hitta en HSE-Administratör för ett omfattande nytt byggprojekt i Skellefteå. I denna roll kommer du att spela en avgörande roll för att säkerställa hälsa, säkerhet och miljö (HSE) på arbetsplatsen. Du kommer att vara ansvarig för avvikelsehantering, riskanalys samt protokollföring och uppföljning av HSE-relaterade frågor. Har du tidigare erfarenhet inom området? Tveka inte med din ansökan då vi arbetar efter löpande urval och start för tjänsten är så snart som möjligt.

Tommy Allström Byggproduktion är ett expansivt byggföretag med rikstäckande verksamhet i Sverige. Företaget specialiserar sig på entreprenadprojekt med fokus på logistikhallar och tillhandahåller byggservice från nybyggnationer till försäkringsarbeten. Med en stark tillväxt de senaste åren, strävar de efter att fortsätta sin positiva utveckling inom byggbranschen.

För denna tjänst blir du initialt anställd av oss på Cleverex Bemanning och arbetar som konsult hos TA Byggproduktion. Om allt i samarbetet känns finns det möjlighet på sikt att bli överrekryterad till kunden. Detta är ett projekt som löper i ca 1,5 år.


Du erbjuds
• En möjlighet att få vara del av ett växande byggföretag med stark tillväxt resa
• En arbetsplats som värderar samarbete med en familjär känsla
• Att få kliva in i en betydande roll med stort ansvarstagande

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna för en HSE-Administratör varierar dagligen och omfattar allt från skydds- och miljöronder till detaljerad uppföljning och rapportering. Den ansvarige ska säkerställa att kemikaljelistor kontrolleras, upprätthålla kontakt med beställare och leverera regelbundna rapporter. I rollen har du stora kontaktytor med nära med entreprenörer, kunden samt med interna kollegor, för att tillsammans i teamet hantera risker effektivt. Du kommer att:
• Dokumentera och följa upp avvikelser samt vidta nödvändiga åtgärder
• Skriva protokoll från skyddsronder och riskanalyser
• Stödja HSE-ansvarig och kommunicera med entreprenörer
• Sammanställa rapporter och följa upp HSE-målen
• Deltaga i dagliga avstämningar och kommunicera med beställaren och platsledningen

Din profil
För att lyckas i rollen ser vi att du:
• Har genomgått skyddsombudutbildning inom bygg
• Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift, då daglig kommunikation sker på båda språken.
• Har goda kunskaper i Office-paketet
• Erfarenhet som HSE-administratör, projektledning eller liknande inom byggbranschen är meriterande
För denna tjänst värderar vi dina personliga egenskaper lika högt som dina kompetenser. Vi ser att du är social, driven och kommunikativ. Du har en positiv inställning, ett strukturerat arbetssätt och en god samarbetsförmåga. Ett intresse för arbetsmiljö och miljöfrågor är starkt värderat. Du trivs i en varierande dynamisk vardag där den ena dagen inte är den andre lik.

Övrigt
Start: Så snart som möjligt
Omfattning: Heltid
Placering: Skellefteå
Rekryteringsprocessen hanteras av Cleverex och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av [email protected]

Om oss
På Cleverex Bemanning arbetar vi med att rekrytera och hyra ut rätt medarbetare till rätt kund. Vårt största fokus ligger på våra kunder, konsulter och kandidater och vårt mål är att du som kandidat ska känna att du hamnat helt rätt! Visa mindre

Teknikansvarig hydrogeolog

Ansök    Jan 4    AFRY AB    Hydrogeolog
Företagsbeskrivning AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle. Jobbeskrivning AFRY är en av de ledande aktörerna inom vattenområdet. Då vi ständigt får möjlighet att arbeta med nya spännan... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY erbjuder tjänster inom teknik, design, digitalisering och rådgivning. Vi är hängivna experter inom industri, energi- och infrastruktur, som skapar värde för kommande generationer. AFRY har en global räckvidd med djupa rötter i Norden. Tillsammans accelererar vi omställningen till ett mer hållbart samhälle.


Jobbeskrivning
AFRY är en av de ledande aktörerna inom vattenområdet. Då vi ständigt får möjlighet att arbeta med nya spännande projekt behöver vi nu utöka vår verksamhet med fler medarbetare. Vi söker därför engagerade och drivande medarbetare till någon av våra orter i den norra regionen. Är du en av de vi söker?
Vi inom Samhällsbyggnad Vatten Norr arbetar med grundvatten, både i jord och i berg, i många olika typer av uppdrag inom främst vattenförsörjning och infrastruktur. Med vår expertkunskap hjälper vi kunder över hela landet och inom alla branscher, kommuner och kommunala bolag, myndigheter, företag och industrier.
Gillar du att arbeta med frågeställningar inom hydrogeologi? Då behöver vi och våra kunder dig!
Tjänsten
Tjänsten innebär arbete med hydrogeologiska utredningar i olika skeden, analytiska beräkningar, kvalitetssäkring och granskning, att utveckla och underhålla kundrelationer samt att delta i sektionens teknik- och affärsutveckling. De specifika arbetsuppgifterna beror på vilken erfarenhet du har och vilka områden du vill utvecklas vidare inom.
Varje uppdrag är unikt och kräver därför en unik laguppställning som anpassas efter uppdraget. Du kommer att arbeta med uppdrag i hela landet och resor förekommer ibland, men du kommer att tillhöra ett av våra kontor. Ange önskad placeringsort i din ansökan. Möjlighet till distansarbete finns.


Kravspecifikation
Som person är du nyfiken och intresserad av ditt teknikområde samt har energi och driv. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter engagemang och förmåga att samarbeta med andra då arbetet innebär många personliga kontakter och som regel bedrivs i en projektgrupp tillsammans med beställaren. Arbetet innebär presentationer i såväl rapportform som muntliga redovisningar, varför god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska är en förutsättning.
Vi söker dig som är naturvetare eller har civilingenjörs- eller högskoleexamen inom relevant område och minst tre års arbetslivserfarenhet från konsult/entreprenadbranschen, myndighet eller som beställare med huvudsakligt fokus på frågeställningar inom geologi/hydrogeologi.
På AFRY lever vi efter våra värdeord: ”Brave – Devoted – Team player” vilket även säger mycket om den vi söker!


Ytterligare information
AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Om du vill få möjlighet att utvecklas i en verksamhet som har hundraprocentig tro på din potential och som drivs av nyttan vi gör för våra kunder - då ska du inte tveka att höra av dig!
Hos oss ingår du i ett team av erfarna och duktiga kollegor där du får möjlighet att utvecklas och ta nya steg. Vi söker medarbetare med rätt vilja att bidra och utvecklas och som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Sista ansökningsdag 31/1.
Kontaktuppgift för frågor:
Hanna Östrén, sektionschef
010-505 5771
[email protected]


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen Visa mindre

Miljösamordnare/projektledare inom infrastruktur (Piteå)

Ansök    Nov 9    Sweco AB (Publ)    Naturvårdsingenjör
Har du erfarenhet inom miljöskydd från kommun, länsstyrelse, annan statlig myndighet eller privat verksamhet? Bor du i Norrbottens län? Då kan det vara dig vi söker! Kanske har du arbetet med handläggning av tillståndsansökningar, miljötillsyn och kontroll, projektledning/samordning eller rådgivning och information? Vill du utvecklas inom ditt område och är nyfiken på konsultrollen? Vi söker fler kollegor inom rollen som teknikansvarig miljö vilket innebä... Visa mer
Har du erfarenhet inom miljöskydd från kommun, länsstyrelse, annan statlig myndighet eller privat verksamhet? Bor du i Norrbottens län? Då kan det vara dig vi söker!

Kanske har du arbetet med handläggning av tillståndsansökningar, miljötillsyn och kontroll, projektledning/samordning eller rådgivning och information? Vill du utvecklas inom ditt område och är nyfiken på konsultrollen? Vi söker fler kollegor inom rollen som teknikansvarig miljö vilket innebär att du samordnar och säkerställer att miljölagstiftningen efterlevs inom spännande väg- och järnvägsprojekt.

Teknikansvarig – din nya roll?
Vi vill bli fler miljökonsulter som jobbar med väg- och järnvägsprojekt inom miljöområdet på Sweco och söker efter dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta med miljöskydd och efterlevnad av miljölagstiftning. Rollen heter teknikansvarig miljö eller deluppdragsledare miljö, och du samordnar, leder och fördelar arbetet för Swecos olika miljöexpertfunktioner i infrastrukturuppdrag inom väg- och järnväg med fokus på leverans, ekonomi, tid och kundnöjdhet. Du arbetar nära projektledningen och experter inom olika miljöområden såsom landskapsbild, naturmiljö, kulturmiljö, vatten, förorenade områden, buller, luft och risk.

Leda, bygga relationer och kommunicera
Det här är rollen för dig som får energi av att projektleda komplexa projekt och samarbeta med andra för att hitta lösningar. Det krävs enihärdig personlighet och goda projektledaregenskaper för att bli framgångsrik. Du behöver trivas med att planera, strukturera, ta fram och hålla tidplaner och budget och leda projektgruppen mot ett gemensamt mål.

Du behöver inte klara allt själv! Att ha en flexibel inställning, vara nyfiken, frågvis och att vara ansvarstagande kommer du långt med. Till ditt stöd finns interna nätverk, skräddarsydda interna utbildningar och forum för frågor och diskussioner. Din chef, ditt team och Swecos många kunniga specialister finns också där.

Konsultrollen, en roll för dig?
Vad innebär det att arbeta som konsult på Sweco? Konsultlivet är varierat och omväxlande. Ofta innebär det att hantera förändrade förutsättningar. Då behöver du som konsult kunna tänka om och ställa om för att möta nya behov. Att jobba som konsult innebär också en möjlighet till ständigt lärande och utveckling, både för dig som person och inom ditt arbetsområde. Hos Sweco får du möjlighet att utvecklas i en riktning som intresserar dig och vi förväntar oss att du är drivande i din utveckling. Har du förmåga att skapa kontakter, bygga relationer och nätverk kommer du långt!

Centralt i konsultrollen är också att agera konsultativt; att ge råd och vägledning utifrån sin erfarenhet och expertis. Här arbetar vi tillsammans med våra kunder för att hitta de bästa lösningarna på deras utmaningar. De uppskattar när vi arbetar nära dem, lyssnar och förstår. Det är när vi gör det som vi kan fortsätta bygga vår relation och samarbete och verkligen kan bidra i samhällsutvecklingen. Sweco är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor.

Möjlighet till flexibel arbetsort
På Sweco har du i Norrbotten möjlighet att vara placerad i Kiruna, Gällivare, Kalix, Jokkmokk, Boden, Luleå och Piteå.

Din erfarenhet och bakgrund
I rollen som teknikansvarig inom miljö har vi många olika bakgrunder. Gemensamt för oss alla är kunskaper om miljö/miljöskydd där några av oss är specialister och andra generalister.

För att bli framgångsrik i rollen behöver du:


• Ha en högskole-/universitetsutbildning inom relevant område
• Ha minst tre års arbetslivserfarenhet inom miljöområdet.
• Ha ett svenskt arbetstillstånd
• Kunna läsa och skriva text på svenska
• Ha god erfarenhet av att använda Microsoft Office
• Ha B-körkort

Vill du veta mer?
Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar på Sweco? Välkommen att kontakta

Fanny Rudén, Gruppchef Umeå, 076-880 04 71

Annelie Stigsäter, Gruppchef Luleå, 073-084 81 60

Madelene Haraldsson, Gruppchef Sundsvall, 073-062 34 64

Anna Westerlund, Gruppchef Östersund, 076-110 46 68

Annonsen kommer att ligga ute till och med 2023-11-20. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 21 000 arkitekter, ingenjörer och andra experter lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 24 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com. Visa mindre

Fältgeotekniker

Ansök    Nov 7    Bravura Sverige AB    Geolog
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du an... Visa mer
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Norconsult Fältgeoteknik AB.

Om företaget:

Norconsult Fältgeoteknik är ett helägt dotterbolag till Norconsult AB. De utför geotekniska- och miljöundersökningar inom alla typer av projekt, från stora komplicerade infrastrukturanläggningar till enskilda små byggprojekt, från översiktlig planering till pållängdsbestämning. De utför även mätning av radon och stabilitetsutredningar. Deras beställarbas är bred, från privata aktörer till stora offentliga beställare som Trafikverket.

De utför även mätning av radon och stabilitetsutredningar och erbjuder sjöborrning med flotte, kärnborrning, DTH-borrning, undervattensdrönare och miljötekniska undersökningar. Samtliga undersöksmetoder utförs enligt Eurocode.

Norconsult Fältgeoteknik erbjuder en helhetslösning inom geotekniska undersökningar och levererar en färdig lösning till sina kunder inklusive fältrapporter över utfört arbete. De består av ca 35st medarbetare som verkar på både den svenska och norska marknaden. I Sverige utgår de från fasta kontor i Göteborg och Luleå.

Arbetsuppgifter:

I rollen som fältgeotekniker får du möjligheten att arbeta i varierande geotekniska uppdrag med uppdragsgivare på såväl nationell som lokal nivå. Där dina huvudsakliga uppgifter är utföra geotekniska undersökningar och borrningar.

Detta innefattar bland annat ta fram geotekniska borrplaner, sondering och provtagning med hjälp av borrbandvagn, utföra geotekniska redovisningar och beräkningar, skriva rapporter samt genomföra underhåll av utrustning.

Till en början får du en erfaren fältgeotekniker som mentor, för att lära dig hantverket från grunden. På sikt kommer du arbeta mer självgående men fortfarande tillsammans i team om två. Arbetet genomförs ute i naturen större delen av tiden vilket också innebär att resor och övernattningar förekommer, men du börjar och avslutar varje arbetsvecka på hemmaplan

Arbetsuppgifterna kommer bland annat bestå av:
• Planera, genomföra och utvärdera geo- och miljötekniska fältundersökningar
• Stötta och samarbeta med erfarna geotekniker och geokonstruktörer
• Underhålla den tekniska utrustningen som används i fält

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Intresse för fältarbete, teknik och natur
• God datorvana och kunskap inom Office-programmen
• B-körkort, meriterande med BE- eller C-kort
• Talar och skriver obehindrat på svenska
• Högskoleutbildning inom geoteknik, geologi, naturresursteknik, väg-, vatten- eller samhällsbyggnad är meriterande

Vi ser att du som söker rollen som fältgeotekniker trivs med en vardag där ena dagen inte är den andra lik, vilket även innebär att du bör vara lösningsorienterad och motiveras av utmaningar. Det är även viktigt att du trivs med att arbeta tillsammans med andra i lag och har en god kommunikativ förmåga. Du är lösningsorienterad och kan bryta ner ett problem när det uppstår och är motiverad till lösa problemet för att ge kunden den bästa möjliga upplevelsen av din service. Du har ett stort intresse av teknik och tycker det är spännande att få arbeta praktiskt med tekniska hjälpmedel. För att trivas i rollen ser vi även att du uppskattar att få vara ute i naturen oavsett väder. Eftersom uppdrag och arbetsplats varierar ser vi att du har möjlighet att kunna övernatta vid behov.

Övrig information:

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Luleå
Lön: Enligt överenskommelse


Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [email protected] eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Leg biomedicinsk analytiker till Laboratoriemedicin, Region Norrbotten

Laboratoriemedicin i Norrbotten söker nya medarbetare till alla våra laboratorier och orter. Vi är en länsklinik som samarbetar mellan verksamheterna för att uppnå vårt mål att ge så bra service som möjligt till våra kunder. Vi söker Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Tidigare erfarenhet av arbete vid laboratorium är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är stabil, har lätt för att samarbeta, serviceinrikt... Visa mer
Laboratoriemedicin i Norrbotten söker nya medarbetare till alla våra laboratorier och orter. Vi är en länsklinik som samarbetar mellan verksamheterna för att uppnå vårt mål att ge så bra service som möjligt till våra kunder.Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Tidigare erfarenhet av arbete vid laboratorium är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är stabil, har lätt för att samarbeta, serviceinriktad och flexibel. Vi ser det som en merit om du är kreativ och har helhetssyn.Det här får du arbeta med

Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Kalix sjukhus, Gällivare sjukhus, Piteå sjukhus och Kiruna sjukhus

Det mindre laboratoriet ger dig möjlighet att se helheten inom laboratoriediagnostikens värld. Detta får du göra tillsammans med erfaren och kunnig personal. Vi arbetar med rotation och hela arbetsplatsen utgör ett team, vilket ger dig som biomedicinsk analytiker ett roligt, omväxlande och intressant arbete. Du kommer arbeta med analyser inom klinisk kemi, koagulation, hematologi, PCR-teknik, serologi och även omhändertagande av blodgivare. Med andra ord, du får en bred kompetens inom hela laboratoriemedicin.


Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Sunderby sjukhus

Vi arbetar med rotation och i team, vilket ger dig kompetens inom stora områden av laboratoriemedicin, såsom allmän kemi, hematologi, koagulation, hormoner samt transfusionsmedicin. På transfusionsmedicin utför vi serologiska undersökningar och utredningar. Hos oss får du arbeta på ett automatiserat högteknologiskt laboratorium och här finns länets specialanalyser samlade.


Klinisk mikrobiologi, Sunderby sjukhus

Vi erbjuder ett roligt, omväxlande och intressant arbete. Vår diagnostik omfattar områdena bakteriologi, parasitologi, virologi, mykologi och immunologi. Du kommer att arbeta med odling, serologiska- och molekylärbiologiska analyser. Vi arbetar med rotation och i team där fokus är utveckling och ständiga förbättringar.


Klinisk Patologi/Cytologi, Sunderby Sjukhus

Hos oss har vi ett nära samarbete mellan läkare, laboratoriepersonal och bårhuspersonal där vi tillsammans arbetar för att utföra vårt uppdrag på bästa möjliga vis. Inom laboratoriet utför vi histopatologisk och cytopatologisk diagnostik där vi siktar på att ligga i framkant genom digital patologi och de utvecklingsmöjligheter som skapas med det. I bårhuset ingår även en obduktionsverksamhet. Hos oss finns det möjlighet för arbete både inom laboratorieprocessen och i obduktionsverksamheten.Det här erbjuder vi dig

- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård

- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag

- Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-utveckling/

- Ett intressant och stimulerande arbete

- Möjlighet till arbete på laboratoriemedicin inom hela regionen


Information om tjänsten

Vi erbjuder tillsvidareanställning eller vikariat på heltid. Ange önskad ort/laboratorium i din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänster kan tillsättas innan sista ansökningsdag.


Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Erfaren fältgeotekniker

Ansök    Nov 7    Bravura Sverige AB    Geolog
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du an... Visa mer
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Norconsult Fältgeoteknik AB.

Om företaget:

Norconsult Fältgeoteknik är ett helägt dotterbolag till Norconsult AB. De utför geotekniska- och miljöundersökningar inom alla typer av projekt, från stora komplicerade infrastrukturanläggningar till enskilda små byggprojekt, från översiktlig planering till pållängdsbestämning. De utför även mätning av radon och stabilitetsutredningar. Deras beställarbas är bred, från privata aktörer till stora offentliga beställare som Trafikverket.

De utför även mätning av radon och stabilitetsutredningar och erbjuder sjöborrning med flotte, kärnborrning, DTH-borrning, undervattensdrönare och miljötekniska undersökningar. Samtliga undersöksmetoder utförs enligt Eurocode.

Norconsult Fältgeoteknik erbjuder en helhetslösning inom geotekniska undersökningar och levererar en färdig lösning till sina kunder inklusive fältrapporter över utfört arbete. De består av ca 35st medarbetare som verkar på både den svenska och norska marknaden. I Sverige utgår de från fasta kontor i Göteborg och Luleå.

Arbetsuppgifter:

I rollen som fältgeotekniker får du möjligheten att arbeta i varierande geotekniska uppdrag med uppdragsgivare på såväl nationell som lokal nivå. Dina huvudsakliga uppgifter är utföra geotekniska undersökningar i såväl egna projekt som tillsammans med kollegor, där du ansvarar för framdriften av projekten går enligt tidsplan.

Detta innebär att du bland annat ta fram geotekniska borrplaner, sondering och provtagning med hjälp av borrbandvagn, utför beräkningar och dimensionering av geotekniska åtgärder, skriva rapporter samt genomföra underhåll av utrustning. Du kommer på sikt få möjlighet att utveckla verksamheten inom geoteknik.

Arbetet genomförs ute i naturen större delen av tiden vilket också innebär att resor och övernattningar förekommer, men du börjar och avslutar varje arbetsvecka på hemmaplan

Arbetsuppgifterna kommer bland annat bestå av:
• Planera, genomföra och utvärdera geo- och miljötekniska fältundersökningar
• Samarbete med kollegor, både på kontoret och i fält
• Mentorskap till juniora fältgeotekniker
• Ansvarig för den tekniska utrustningen som används i fält

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Några års erfarenhet som fältgeotekniker
• God datorvana och kunskap inom Office-programmen
• B-körkort, meriterande med BE- eller C-kort
• Talar och skriver obehindrat på svenska
• Högskoleutbildning inom geoteknik, geologi, Naturresursteknik, Väg-, Vatten- eller Samhällsbyggnad är meriterande
• Har du tidigare arbetat som konsult eller entreprenör är det meriterande

Vi ser att du som söker rollen som fältgeotekniker trivs med en vardag där ena dagen inte är den andra lik, vilket även innebär att du bör vara lösningsorienterad och motiveras av utmaningar. Det är även viktigt att du trivs med att arbeta tillsammans med andra i lag och har en god kommunikativ förmåga samtidigt som du har förmåga att självständigt leverera resultat. Du delar aktivt med dig av din kunskap och trivs i en coachande roll. Du är lösningsorienterad och kan bryta ner ett problem när det uppstår och är motiverad till lösa problemet för att ge kunden den bästa möjliga upplevelsen av din service. Du har ett stort intresse av teknik och tycker det är spännande att få arbeta praktiskt med tekniska hjälpmedel. För att trivas i rollen ser vi även att du uppskattar att få vara ute i naturen oavsett väder. Eftersom uppdrag och arbetsplats varierar ser vi att du har möjlighet att kunna övernatta vid behov.

Övrig information:

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Luleå
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [email protected] eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Leg biomedicinsk analytiker till Laboratoriemedicin, Region Norrbotten

Laboratoriemedicin i Norrbotten söker nya medarbetare till alla våra laboratorier och orter. Vi är en länsklinik som samarbetar mellan verksamheterna för att uppnå vårt mål att ge så bra service som möjligt till våra kunder. Vi söker Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Tidigare erfarenhet av arbete vid laboratorium är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är stabil, har lätt för att samarbeta, serviceinrikt... Visa mer
Laboratoriemedicin i Norrbotten söker nya medarbetare till alla våra laboratorier och orter. Vi är en länsklinik som samarbetar mellan verksamheterna för att uppnå vårt mål att ge så bra service som möjligt till våra kunder.Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Tidigare erfarenhet av arbete vid laboratorium är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är stabil, har lätt för att samarbeta, serviceinriktad och flexibel. Vi ser det som en merit om du är kreativ och har helhetssyn.Det här får du arbeta med

Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Kalix sjukhus, Gällivare sjukhus, Piteå sjukhus och Kiruna sjukhus

Det mindre laboratoriet ger dig möjlighet att se helheten inom laboratoriediagnostikens värld. Detta får du göra tillsammans med erfaren och kunnig personal. Vi arbetar med rotation och hela arbetsplatsen utgör ett team, vilket ger dig som biomedicinsk analytiker ett roligt, omväxlande och intressant arbete. Du kommer arbeta med analyser inom klinisk kemi, koagulation, hematologi, PCR-teknik, serologi och även omhändertagande av blodgivare. Med andra ord, du får en bred kompetens inom hela laboratoriemedicin.


Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Sunderby sjukhus

Vi arbetar med rotation och i team, vilket ger dig kompetens inom stora områden av laboratoriemedicin, såsom allmän kemi, hematologi, koagulation, hormoner samt transfusionsmedicin. På transfusionsmedicin utför vi serologiska undersökningar och utredningar. Hos oss får du arbeta på ett automatiserat högteknologiskt laboratorium och här finns länets specialanalyser samlade.


Klinisk mikrobiologi, Sunderby sjukhus

Vi erbjuder ett roligt, omväxlande och intressant arbete. Vår diagnostik omfattar områdena bakteriologi, parasitologi, virologi, mykologi och immunologi. Du kommer att arbeta med odling, serologiska- och molekylärbiologiska analyser. Vi arbetar med rotation och i team där fokus är utveckling och ständiga förbättringar.


Klinisk Patologi/Cytologi, Sunderby Sjukhus

Hos oss har vi ett nära samarbete mellan läkare, laboratoriepersonal och bårhuspersonal där vi tillsammans arbetar för att utföra vårt uppdrag på bästa möjliga vis. Inom laboratoriet utför vi histopatologisk och cytopatologisk diagnostik där vi siktar på att ligga i framkant genom digital patologi och de utvecklingsmöjligheter som skapas med det. I bårhuset ingår även en obduktionsverksamhet. Hos oss finns det möjlighet för arbete både inom laboratorieprocessen och i obduktionsverksamheten.Det här erbjuder vi dig

- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård

- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag

- Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-utveckling/

- Ett intressant och stimulerande arbete

- Möjlighet till arbete på laboratoriemedicin inom hela regionen


Information om tjänsten

Vi erbjuder tillsvidareanställning eller vikariat på heltid. Ange önskad ort/laboratorium i din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänster kan tillsättas innan sista ansökningsdag.


Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Fältgeotekniker

Ansök    Okt 27    Bravura Sverige AB    Geolog
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du an... Visa mer
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Norconsult Fältgeoteknik AB.

Om företaget:

Norconsult Fältgeoteknik är ett helägt dotterbolag till Norconsult AB. De utför geotekniska- och miljöundersökningar inom alla typer av projekt, från stora komplicerade infrastrukturanläggningar till enskilda små byggprojekt, från översiktlig planering till pållängdsbestämning. De utför även mätning av radon och stabilitetsutredningar. Deras beställarbas är bred, från privata aktörer till stora offentliga beställare som Trafikverket.

De utför även mätning av radon och stabilitetsutredningar och erbjuder sjöborrning med flotte, kärnborrning, DTH-borrning, undervattensdrönare och miljötekniska undersökningar. Samtliga undersöksmetoder utförs enligt Eurocode.

Norconsult Fältgeoteknik erbjuder en helhetslösning inom geotekniska undersökningar och levererar en färdig lösning till sina kunder inklusive fältrapporter över utfört arbete. De består av ca 35st medarbetare som verkar på både den svenska och norska marknaden. I Sverige utgår de från fasta kontor i Göteborg och Luleå.

Arbetsuppgifter:

I rollen som fältgeotekniker får du möjligheten att arbeta i varierande geotekniska uppdrag med uppdragsgivare på såväl nationell som lokal nivå. Där dina huvudsakliga uppgifter är utföra geotekniska undersökningar och borrningar.

Detta innefattar bland annat ta fram geotekniska borrplaner, sondering och provtagning med hjälp av borrbandvagn, utföra geotekniska redovisningar och beräkningar, skriva rapporter samt genomföra underhåll av utrustning.

Till en början får du en erfaren fältgeotekniker som mentor, för att lära dig hantverket från grunden. På sikt kommer du arbeta mer självgående men fortfarande tillsammans i team om två. Arbetet genomförs ute i naturen större delen av tiden vilket också innebär att resor och övernattningar förekommer, men du börjar och avslutar varje arbetsvecka på hemmaplan

Arbetsuppgifterna kommer bland annat bestå av:
• Planera, genomföra och utvärdera geo- och miljötekniska fältundersökningar
• Stötta och samarbeta med erfarna geotekniker och geokonstruktörer
• Underhålla den tekniska utrustningen som används i fält

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Intresse för fältarbete, teknik och natur
• God datorvana och kunskap inom Office-programmen
• B-körkort, meriterande med BE- eller C-kort
• Talar och skriver obehindrat på svenska
• Högskoleutbildning inom geoteknik, geologi, naturresursteknik, väg-, vatten- eller samhällsbyggnad är meriterande

Vi ser att du som söker rollen som fältgeotekniker trivs med en vardag där ena dagen inte är den andra lik, vilket även innebär att du bör vara lösningsorienterad och motiveras av utmaningar. Det är även viktigt att du trivs med att arbeta tillsammans med andra i lag och har en god kommunikativ förmåga. Du är lösningsorienterad och kan bryta ner ett problem när det uppstår och är motiverad till lösa problemet för att ge kunden den bästa möjliga upplevelsen av din service. Du har ett stort intresse av teknik och tycker det är spännande att få arbeta praktiskt med tekniska hjälpmedel. För att trivas i rollen ser vi även att du uppskattar att få vara ute i naturen oavsett väder. Eftersom uppdrag och arbetsplats varierar ser vi att du har möjlighet att kunna övernatta vid behov.

Övrig information:

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Luleå
Lön: Enligt överenskommelse


Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [email protected] eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Miljösamordnare

Hitachi Energy söker en Miljösamordnare till teamet på Composites i Piteå. Composites är en del av enheten Transformers, där vi arbetar med utveckling och tillverkning av marknadsledande kompositisolatorer för högspännings- och ultrahögspänningsenheter. Våra kunder finns över hela världen, både inom och utanför Hitachi. Som Miljösamordnare på Composites kommer ditt huvudsakliga ansvar vara att säkerställa efterlevnad av interna och externa policys och regl... Visa mer
Hitachi Energy söker en Miljösamordnare till teamet på Composites i Piteå. Composites är en del av enheten Transformers, där vi arbetar med utveckling och tillverkning av marknadsledande kompositisolatorer för högspännings- och ultrahögspänningsenheter. Våra kunder finns över hela världen, både inom och utanför Hitachi.
Som Miljösamordnare på Composites kommer ditt huvudsakliga ansvar vara att säkerställa efterlevnad av interna och externa policys och regler samt att vår verksamhet uppfyller ställda lagkrav då vi har en miljöfarlig verksamhet. I denna position kommer du att spela en viktig roll i att utveckla miljöarbetet för att stödja hållbarhetsinitiativ inom företaget samt utveckla arbetet kring ISO 14001.
Du kommer även att vara ansvarig för rapportering om utveckling och framsteg hos din avdelning.
På Composites kommer du att välkomnas till ett mångfaldigt team där vi uppmuntrar varandra att dela och utveckla våra kunskaper och expertis. Vi är intresserade av att lära oss mer om dig och vad du kan bidra med, så tveka inte att söka även om du inte uppfyller alla krav.
Dina ansvarsområden
Utveckla och implementera miljöarbetet för att säkerställa efterlevnad av interna och externa regler, standarder och policys.
Genomföra riskbedömningar för att identifiera potentiellt farliga förhållanden på arbetsplatsen och i den externa miljön, utveckla strategier för att mildra dem och undersöka orsaker till incidenter för att förhindra deras återkommande.
Utveckla och upprätthålla relationer med samhället, miljögrupper, myndigheter och andra intressenter.
Övervaka och följa upp miljöprestanda och rapportera framsteg till ledningen och myndigheter.
Genomföra interna revisioner samt delta vid externa revisioner.

Din bakgrund
Universitetutbildning inom miljö eller motsvarande kunskap förvärvad genom erfarenhet.
Tidigare erfarenhet av arbete med miljöefterlevnad, HSE, hållbarhet, farligt avfall och/eller kemikalier är en fördel.
Förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar för tilldelade arbetsuppgifter.
Flytande kunskaper i svenska och engelska, både i skrift och tal.

Om du brinner för miljö och hållbarhet välkomnar vi dig att skicka in din ansökan idag! Sista ansökningsdag är den 16 augusti. Ansökningar kommer att granskas löpande och tjänsten kan tillsättas på kortare tid.
Rekryterande chef Jonas Holmgren, +46 730-25 80 50, [email protected] svarar gärna på dina frågor om tjänsten. Fackliga företrädare – Sveriges Ingenjörer: Marcus Nordlund-Oja, +46 107-38 31 93; Unionen: Per Lidman, +46?107-38 98 66. Alla andra frågor kan ställas till Talent Acquisition Partner Nicole Bergman, [email protected]. Visa mindre

Fältgeotekniker

Ansök    Okt 27    Bravura Sverige AB    Geolog
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du an... Visa mer
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Norconsult Fältgeoteknik AB.

Om företaget:

Norconsult Fältgeoteknik är ett helägt dotterbolag till Norconsult AB. De utför geotekniska- och miljöundersökningar inom alla typer av projekt, från stora komplicerade infrastrukturanläggningar till enskilda små byggprojekt, från översiktlig planering till pållängdsbestämning. De utför även mätning av radon och stabilitetsutredningar. Deras beställarbas är bred, från privata aktörer till stora offentliga beställare som Trafikverket.

De utför även mätning av radon och stabilitetsutredningar och erbjuder sjöborrning med flotte, kärnborrning, DTH-borrning, undervattensdrönare och miljötekniska undersökningar. Samtliga undersöksmetoder utförs enligt Eurocode.

Norconsult Fältgeoteknik erbjuder en helhetslösning inom geotekniska undersökningar och levererar en färdig lösning till sina kunder inklusive fältrapporter över utfört arbete. De består av ca 35st medarbetare som verkar på både den svenska och norska marknaden. I Sverige utgår de från fasta kontor i Göteborg och Luleå.

Arbetsuppgifter:

I rollen som fältgeotekniker får du möjligheten att arbeta i varierande geotekniska uppdrag med uppdragsgivare på såväl nationell som lokal nivå. Dina huvudsakliga uppgifter är utföra geotekniska undersökningar i såväl egna projekt som tillsammans med kollegor, där du ansvarar för framdriften av projekten går enligt tidsplan.

Detta innebär att du bland annat ta fram geotekniska borrplaner, sondering och provtagning med hjälp av borrbandvagn, utför beräkningar och dimensionering av geotekniska åtgärder, skriva rapporter samt genomföra underhåll av utrustning. Du kommer på sikt få möjlighet att utveckla verksamheten inom geoteknik.

Arbetet genomförs ute i naturen större delen av tiden vilket också innebär att resor och övernattningar förekommer, men du börjar och avslutar varje arbetsvecka på hemmaplan

Arbetsuppgifterna kommer bland annat bestå av:
• Planera, genomföra och utvärdera geo- och miljötekniska fältundersökningar
• Samarbete med kollegor, både på kontoret och i fält
• Mentorskap till juniora fältgeotekniker
• Ansvarig för den tekniska utrustningen som används i fält

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Några års erfarenhet som fältgeotekniker
• God datorvana och kunskap inom Office-programmen
• B-körkort, meriterande med BE- eller C-kort
• Talar och skriver obehindrat på svenska
• Högskoleutbildning inom geoteknik, geologi, Naturresursteknik, Väg-, Vatten- eller Samhällsbyggnad är meriterande
• Har du tidigare arbetat som konsult eller entreprenör är det meriterande

Vi ser att du som söker rollen som fältgeotekniker trivs med en vardag där ena dagen inte är den andra lik, vilket även innebär att du bör vara lösningsorienterad och motiveras av utmaningar. Det är även viktigt att du trivs med att arbeta tillsammans med andra i lag och har en god kommunikativ förmåga samtidigt som du har förmåga att självständigt leverera resultat. Du delar aktivt med dig av din kunskap och trivs i en coachande roll. Du är lösningsorienterad och kan bryta ner ett problem när det uppstår och är motiverad till lösa problemet för att ge kunden den bästa möjliga upplevelsen av din service. Du har ett stort intresse av teknik och tycker det är spännande att få arbeta praktiskt med tekniska hjälpmedel. För att trivas i rollen ser vi även att du uppskattar att få vara ute i naturen oavsett väder. Eftersom uppdrag och arbetsplats varierar ser vi att du har möjlighet att kunna övernatta vid behov.

Övrig information:

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Luleå
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [email protected] eller 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Svevind söker ingenjörer

Svevinds arbetar aktivt med att bekämpa den globala uppvärmningen. Vi vill göra det möjligt för norra Sverige att bli den ledande leverantören av förnybar energi och därmed driva på accelerationen av Europas energiomställning. Vårt fokus ligger på vindkraft, ett energislag med mycket goda framtidsutsikter och som inte efterlämnar någon miljöskuld till kommande generationer.?  Grön vätgas från vindel Svevind leder just nu ett unikt projekt där vindkraft ko... Visa mer
Svevinds arbetar aktivt med att bekämpa den globala uppvärmningen. Vi vill göra det möjligt för norra Sverige att bli den ledande leverantören av förnybar energi och därmed driva på accelerationen av Europas energiomställning. Vårt fokus ligger på vindkraft, ett energislag med mycket goda framtidsutsikter och som inte efterlämnar någon miljöskuld till kommande generationer.? 

Grön vätgas från vindel Svevind leder just nu ett unikt projekt där vindkraft kommer att driva en lokal produktion av grön vätgas. Vätgasen ses som en viktig del i det framtida energisystemet och därmed en möjliggörare för omställningen. Sammantaget betyder det här att Svevind växer. Vi söker medarbetare till teamen som arbetar med samråd, projektledning, tillstånd, samhällsplanering respektive geodata. Eftersom Svevind arbetar parallellt med flera projekt som befinner sig i varierande stadier behöver vi medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter. Ett gemensamt krav för dessa roller är en ingenjörsutbildning inom samhällsbyggnad, miljö, geografisk information, samhällsplanering eller liknande ämnesområde. God svenska i tal och skrift är också ett krav.

Kontoret finns i Piteå. Flexibilitet att jobba hemifrån ser vi som en möjlighet. Vårt sätt att arbeta präglas av en hög grad av laganda samtidigt som det läggs stor vikt vid personligt ansvar. Kännetecknande för oss är gemenskapen vi alla dagligen bidrar till, samt möjligheten till utveckling. Vi lever i en företagskultur där möten och affärsresor inte är självändamål och där effektivt arbete, karriär och familjeliv kan kombineras. Vi verkar i ett internationellt sammanhang med en hög förändringstakt och lär oss något nytt varje dag. Varmt välkommen till oss! 

Låter det här intressant? Skicka in en ansökan. Rekryteringskonsult Ulrika Andersson ([email protected], 070-260 91 65) kommer att kontakta dig personligen för en dialog kring vilken roll som skulle kunna vara aktuell för just dig. Ulrika berättar gärna mer om Svevinds verksamhet. Visa mindre

Svevind söker medarbetare med kunskap om tillståndsprocessen

Vill du vara med och bidra till en förnybar energiförsörjning? Då är Svevind en arbetsplats för dig. Svevind arbetar med multidisciplinära projekt inom elproduktion, distribution och vidareförädling till energibärande produkter baserade på väte. Inom Svevind-gruppen ingår även ett nätbolag som säkerställer distribution av energi mellan olika projektavsnitt. Vi utvecklar med andra ord projekt av bred karaktär som innefattar vindkraft som huvudsaklig kraftk... Visa mer
Vill du vara med och bidra till en förnybar energiförsörjning? Då är Svevind en arbetsplats för dig.

Svevind arbetar med multidisciplinära projekt inom elproduktion, distribution och vidareförädling till energibärande produkter baserade på väte. Inom Svevind-gruppen ingår även ett nätbolag som säkerställer distribution av energi mellan olika projektavsnitt. Vi utvecklar med andra ord projekt av bred karaktär som innefattar vindkraft som huvudsaklig kraftkälla men även efterföljande hantering för att möta marknadens behov.

Som projektledare i miljö och tillstånds teamet är din främsta uppgift att utveckla och leda projekt. Projektens mål är att erhålla nödvändiga beslut om tillstånd enligt exempelvis miljöbalken och ellagen. Dagligen bistår du kollegor inom dina kunskapsområden.

Arbetsuppgifter: Projektledning tillståndsansökningar
Koordinering av konsultarbete, uppföljning av tidsplaner och i förväg överenskommen budget för uppgifter/delprojekt/projekt
Delta i samråd med lokalbefolkningen, markägare, föreningar, organisationer och myndigheter
Kvalitetsgranskning av tillståndshandlingar
Din bakgrund Vi söker en projektledare som har akademisk utbildning av relevans för uppgifterna, till exempel inom fysisk planering, samhällsplanering, miljörätt eller motsvarande. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete med miljöbalken och miljötillstånd.

Din profil  Som projektledare är det en självklarhet för dig att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Kännetecknande för dig är att du arbetar bra med andra. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att förväntningarna är klara för alla berörda parter och tar snabbt tag i olösta problem. Mål och kvalitetsstandard är du väl medveten om och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa. Även i tidskrävande projekt har du den unika förmågan att förbli motiverad.

Kontoret finns i Piteå. Flexibilitet att jobba hemifrån ser vi som en möjlighet. Vårt sätt att arbeta präglas av en hög grad av laganda samtidigt som det läggs stor vikt vid personligt ansvar. Kännetecknande för oss är gemenskapen vi alla dagligen bidrar till, samt möjligheten till utveckling. Vi lever i en företagskultur där möten och affärsresor inte är självändamål och där effektivt arbete, karriär och familjeliv kan kombineras. Vi verkar i ett internationellt sammanhang med en hög förändringstakt och lär oss något nytt varje dag. Varmt välkommen till oss! 

Sista ansökningsdag Tisdag 2 maj 2023. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.
 
För information I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup. Notera att du från start blir anställd av Svevind. OnePartnerGroup hjälper endast till med rekryteringsprocessen. Vänligen kontakta rekryteringskonsult Ulrika Andersson ([email protected], 070-260 91 65) om du har frågor om tjänsten eller själva processen. Arbetspsykologiska tester är en del av vår rekryteringsprocess. Visa mindre

Environmental Specialist

Hitachi Energy is looking for an Environmental Specialist to join the team at Composites in Piteå, Sweden. At Composites, we develop and manufacture market-leading composite insulators for high-voltage and ultra-high-voltage devices. Our customers are located all over the world, both inside and outside Hitachi. As an Environmental Specialist at Composites, your main responsibility will be to ensure that our operations are environmentally responsible and c... Visa mer
Hitachi Energy is looking for an Environmental Specialist to join the team at Composites in Piteå, Sweden. At Composites, we develop and manufacture market-leading composite insulators for high-voltage and ultra-high-voltage devices. Our customers are located all over the world, both inside and outside Hitachi.
As an Environmental Specialist at Composites, your main responsibility will be to ensure that our operations are environmentally responsible and compliant with all internal and external policies and regulations. You will also play a critical role in developing and implementing environmental programs to support sustainability initiatives within the company, and you will be the driver to report on progress and performance.
At Composites, you will be welcomed into a team of diverse and experienced professionals where we encourage each other to share and develop our skills and expertise. We are interested to learn more about you and what you can contribute with, so don’t hesitate to apply even though you don’t meet all requirements.
Your responsibilities
Develop, implement, and administer environmental programs to ensure compliance with internal and external regulations, standards, and policies.
Conduct risk assessments to identify potentially hazardous conditions within the workplace and in the external environment, develop strategies to mitigate them, and investigate causes of incidents to prevent their reoccurrence.
Develop and maintain relationships with the community, environmental groups, regulatory agencies, and other stakeholders.
Monitor and track environmental performance and report progress to management and regulatory agencies.
Provide advice and training on safety protocols and conduct internal audits.

Your Background
University degree in environmental science, environmental management, work environment engineering, or a related field, alternatively knowledge in the area gained through experience.
Previous experience working with environmental compliance and management, HSE, quality, sustainability, hazardous waste, and/or chemicals is a plus.
Knowledge of environmental regulations and laws (mainly Miljöbalken) is a great advantage.
Great communication skills and ability to develop and maintain relationships with regulatory agencies as well as internal stakeholders on all levels.
Ability to work independently and take ownership of the assigned job responsibilities.
Attention to detail, strong organization skills, and ability to work under the pressure of deadlines.
Fluency in Swedish and English is required, both written and spoken.

More about us
If you are passionate about environmental protection and sustainability, we invite you to apply to join our team! Last day to send in your application is May 17th. Applications will be reviewed on an ongoing basis and the position can be filled in a shorter timeline.
Recruiting manager Jonas Holmgren, +46 730-25 80 50, [email protected] will answer your questions about the position. Union representatives – Sveriges Ingenjörer: Marcus Nordlund-Oja, +46 107-38 31 93, Unionen: Per Lidman, +46 107-38 98 66, Ledarna: Christer Fridlund +46?107-38 29 12. Any other questions can be directed to Talent Acquisition Partner Nicole Bergman, [email protected].
Hitachi Energy is a global technology leader that is advancing a sustainable energy future for all. We serve customers in the utility, industry and infrastructure sectors with innovative solutions and services across the value chain. Together with customers and partners, we pioneer technologies and enable the digital transformation required to accelerate the energy transition towards a carbon-neutral future. We are advancing the world’s energy system to become more sustainable, flexible, and secure whilst balancing social, environmental and economic value. Hitachi Energy has a proven track record and unparalleled installed base in more than 140 countries. Headquartered in Switzerland, we employ around 40,000 people in 90 countries and generate business volumes of approximately $10 billion USD. www.hitachienergy.com Visa mindre

Environmental Specialist

Hitachi Energy is looking for an Environmental Specialist to join the team at Composites in Piteå, Sweden. At Composites, we develop and manufacture market-leading composite insulators for high-voltage and ultra-high-voltage devices. Our customers are located all over the world, both inside and outside Hitachi. As an Environmental Specialist at Composites, your main responsibility will be to ensure that our operations are environmentally responsible and c... Visa mer
Hitachi Energy is looking for an Environmental Specialist to join the team at Composites in Piteå, Sweden. At Composites, we develop and manufacture market-leading composite insulators for high-voltage and ultra-high-voltage devices. Our customers are located all over the world, both inside and outside Hitachi.
As an Environmental Specialist at Composites, your main responsibility will be to ensure that our operations are environmentally responsible and compliant with all internal and external policies and regulations. You will also play a critical role in developing and implementing environmental programs to support sustainability initiatives within the company, and you will be the driver to report on progress and performance.
At Composites, you will be welcomed into a team of diverse and experienced professionals where we encourage each other to share and develop our skills and expertise. We are interested to learn more about you and what you can contribute with, so don’t hesitate to apply even though you don’t meet all requirements.
Your responsibilities
Develop, implement, and administer environmental programs to ensure compliance with internal and external regulations, standards, and policies.
Conduct risk assessments to identify potentially hazardous conditions within the workplace and in the external environment, develop strategies to mitigate them, and investigate causes of incidents to prevent their reoccurrence.
Develop and maintain relationships with the community, environmental groups, regulatory agencies, and other stakeholders.
Monitor and track environmental performance and report progress to management and regulatory agencies.
Provide advice and training on safety protocols and conduct internal audits.

Your Background
University degree in environmental science, environmental management, work environment engineering, or a related field, alternatively knowledge in the area gained through experience.
Previous experience working with environmental compliance and management, HSE, quality, sustainability, hazardous waste, and/or chemicals is a plus.
Knowledge of environmental regulations and laws (mainly Miljöbalken) is a great advantage.
Great communication skills and ability to develop and maintain relationships with regulatory agencies as well as internal stakeholders on all levels.
Ability to work independently and take ownership of the assigned job responsibilities.
Attention to detail, strong organization skills, and ability to work under the pressure of deadlines.
Fluency in Swedish and English is required, both written and spoken.

More about us
If you are passionate about environmental protection and sustainability, we invite you to apply to join our team! Last day to send in your application is June 11th. Applications will be reviewed on an ongoing basis and the position can be filled in a shorter timeline.
Recruiting manager Jonas Holmgren, +46 730-25 80 50, [email protected] will answer your questions about the position. Union representatives – Sveriges Ingenjörer: Marcus Nordlund-Oja, +46 107-38 31 93, Unionen: Per Lidman, +46 107-38 98 66, Ledarna: Christer Fridlund +46?107-38 29 12. Any other questions can be directed to Talent Acquisition Partner Nicole Bergman, [email protected]. Visa mindre

Leg biomedicinsk analytiker till Laboratoriemedicin, Region Norrbotten

Laboratoriemedicin i Norrbotten söker nya medarbetare till alla våra laboratorier och orter. Vi är en länsklinik som samarbetar mellan verksamheterna för att uppnå vårt mål att ge så bra service som möjligt till våra kunder. Vi söker Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Tidigare erfarenhet av arbete vid laboratorium är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är stabil, har lätt för att samarbeta, serviceinri... Visa mer
Laboratoriemedicin i Norrbotten söker nya medarbetare till alla våra laboratorier och orter. Vi är en länsklinik som samarbetar mellan verksamheterna för att uppnå vårt mål att ge så bra service som möjligt till våra kunder.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Tidigare erfarenhet av arbete vid laboratorium är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är stabil, har lätt för att samarbeta, serviceinriktad och flexibel. Vi ser det som en merit om du är kreativ och har helhetssyn.Det här får du arbeta med

Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Kalix sjukhus, Gällivare sjukhus, Piteå sjukhus och Kiruna sjukhus

Det mindre laboratoriet ger dig möjlighet att se helheten inom laboratoriediagnostikens värld. Detta får du göra tillsammans med erfaren och kunnig personal. Vi arbetar med rotation och hela arbetsplatsen utgör ett team, vilket ger dig som biomedicinsk analytiker ett roligt, omväxlande och intressant arbete. Du kommer arbeta med analyser inom klinisk kemi, koagulation, hematologi, PCR-teknik, serologi och även omhändertagande av blodgivare. Med andra ord, du får en bred kompetens inom hela laboratoriemedicin.


Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Sunderby sjukhus

Vi arbetar med rotation och i team, vilket ger dig kompetens inom stora områden av laboratoriemedicin, såsom allmän kemi, hematologi, koagulation, hormoner samt transfusionsmedicin. På transfusionsmedicin utför vi serologiska undersökningar och utredningar. Hos oss får du arbeta på ett automatiserat högteknologiskt laboratorium och här finns länets specialanalyser samlade.


Klinisk mikrobiologi, Sunderby sjukhus

Vi erbjuder ett roligt, omväxlande och intressant arbete. Vår diagnostik omfattar områdena bakteriologi, parasitologi, virologi, mykologi och immunologi. Du kommer att arbeta med odling, serologiska- och molekylärbiologiska analyser. Vi arbetar med rotation och i team där fokus är utveckling och ständiga förbättringar.


Klinisk Patologi/Cytologi, Sunderby Sjukhus

Hos oss har vi ett nära samarbete mellan läkare, laboratoriepersonal och bårhuspersonal där vi tillsammans arbetar för att utföra vårt uppdrag på bästa möjliga vis. Inom laboratoriet utför vi histopatologisk och cytopatologisk diagnostik där vi siktar på att ligga i framkant genom digital patologi och de utvecklingsmöjligheter som skapas med det. I bårhuset ingår även en obduktionsverksamhet. Hos oss finns det möjlighet för arbete både inom laboratorieprocessen och i obduktionsverksamheten.Det här erbjuder vi dig

- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård

- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag

- Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-utveckling/

- Ett intressant och stimulerande arbete

- Möjlighet till arbete på laboratoriemedicin inom hela regionen


Information om tjänsten

Vi erbjuder tillsvidareanställning eller vikariat på heltid. Ange önskad ort/laboratorium i din ansökan.  Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.


Kontaktpersoner

Ellinor Henriksson, Enhetschef, Klinisk kemi, Kalix och Piteå sjukhus

[email protected], tfn: 0923-762 22

Isabelle Ölvebo-Labba, Enhetschef, Klinisk kemi, Gällivare och Kiruna sjukhus

[email protected], tfn: 073-071 84 95

Christina Asklin, Enhetschef, Klinisk kemi och transfusionskemi, Sunderby sjukhus

[email protected], tfn: 073-841 59 17

Helena Lilja, Enhetschef, Klinisk mikrobiologi, Sunderby sjukhus

[email protected], tfn: 073-058 52 04

Aron Mörtsell, Enhetschef, Patologi/Cytologi, Sunderby sjukhus

[email protected], tfn: 076-142 67 89


Urval och intervjuer sker löpande och tjänster kan tillsättas innan sista ansökningsdag.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Miljökonsult till Tyréns!

Är du en problemlösare med tidigare erfarenhet inom miljöarbete? Vill du även tillhöra en organisation som genomsyras av gemenskap och flexibilitet? Då är detta tjänsten för dig! Urval sker löpande, varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag! Information om tjänsten Professionals Nord söker för Tyréns räkning en miljökonsult. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anstäl... Visa mer
Är du en problemlösare med tidigare erfarenhet inom miljöarbete? Vill du även tillhöra en organisation som genomsyras av gemenskap och flexibilitet? Då är detta tjänsten för dig! Urval sker löpande, varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Tyréns räkning en miljökonsult. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Tyréns.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Tyréns önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till [email protected]

Du erbjuds
· Flexibel arbetsplats
· Stora utvecklingsmöjligheter
· En familjär arbetsgivare med människan i fokus

Vidare kommer du erbjudas en stimulerande arbetsmiljö i Tyréns lokaler. På kontoret finns ett fint samarbete med övriga kollegor, hos Tyréns har du även möjligheten att arbeta hemifrån en del av din arbetstid enligt överenskommelse med din chef. Då Tyréns befinner sig i en spännande tid med förändring och utveckling av bolaget kommer du vara viktig i Tyréns utveckling och därmed finns möjlighet att påverka din arbetssituation samt vara med och göra skillnad.

Arbetsuppgifter:
Som miljökonsult arbetar du projektbaserat där uppdragen innebär insamlande av data i fält och arbetet utförs omväxlande i fält och på kontor. Uppdragen varierar från mindre projekt till stora infrastrukturprojekt. Uppdragen varierar även i skede, storlek och komplexitet och i rollen som miljökonsult hos Tyréns arbetar du som uppdragsledare, provtagare, handläggare och/eller specialist inom exempelvis:

• Miljötekniska markundersökningar
• Riskbedömningar och åtgärdsutredningar
• Projektering och miljökontroll vid efterbehandling av mark och grundvatten
• Upprättande av tekniska beskrivningar och förfrågningsunderlag
• Tillstånds- och anmälningsärenden
• Beställarstöd
• Miljöinventeringar av byggnader

Vi söker dig som
Har en högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vidare ser vi att du har mångårig erfarenhet inom miljöarbete och ett brett kontaktnät inom området. Du har även tidigare erfarenhet från entreprenad och anläggning. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för att hur väl du kommer trivas i rollen hos Tyréns. Du är prestigelös, strukturerad och flexibel som person och har lätt för att ställa om när det krävs. Vidare är du en problemlösare som har lätt för att kommunicera med olika personlighetstyper.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Rekrytering
STAD: Luleå/Piteå/Kalix
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Ronja Lilja

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektörer. 1 tillsvidareanställning och 1 vikariat

Miljö-och hälsoskyddsinspektörer Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens Piteå. Som medarbetare i Piteå kommun har du drygt 4000 kollegor. Kollegor som varje dag arbetar för att göra skillnad i pitebornas vardag och på ett professionellt och trevligt sätt levererar den service de har rätt till. Vi erbjuder dig en tr... Visa mer
Miljö-och hälsoskyddsinspektörer

Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens Piteå. Som medarbetare i Piteå kommun har du drygt 4000 kollegor. Kollegor som varje dag arbetar för att göra skillnad i pitebornas vardag och på ett professionellt och trevligt sätt levererar den service de har rätt till. Vi erbjuder dig en trygg anställning med schyssta villkor och förmåner. Vi hoppas att du vill bli en i gänget på Piteå kommun.

Vill du bidra till en hållbar utveckling och värna om kommuninvånarnas hälsa, både i dag och för kommande generationer? Då hoppas vi att du ska passa in i vårt härliga gäng. Miljö-och hälsoskydd är en av sju avdelningar på Samhällsbyggnad .  Här arbetar vi aktivitetsbaserat och möjlighet till distansarbete finns.

Dina arbetsuppgifter

Livsmedelsteamet vill ha en kollega, för att gemensamt jobba med rådgivning och tillsyn av främst livsmedel, dricksvatten och tobak. Du kommer också ha ett nära samarbete med alkoholhandläggare.

Vi har även behov av en vikarie för att täcka upp för medarbetare som är föräldralediga under året. Du kommer jobba i ett team med tillsyn enligt miljöbalken. Beroende på vad du har för intressen och erfarenheter kan arbetsuppgifterna variera.

Om anställningen

Vi söker dig som är positiv, driven och kan arbeta strukturerat. Du har en förmåga att ta ansvar för ditt individuella uppdrag och även för gruppens gemensamma mål, resultat och gemenskap. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har miljö- och hälsoskyddsutbildning vid universitet/högskola, eller annan akademisk utbildning som kan bedömas likvärdig.

Arbetslivserfarenhet inom livsmedel, tobak, alkohol och miljöbalksområdet är meriterande.

Körkort för bil erfordras.

Livsmedelsinspektör är en tillsvidaretjänst med tillträde efter överenskommelse.

Vikariatet är tidsbegränsade till året ut. Möjlighet till förlängning finns. Tillträde efter överenskommelse.

                                                                                      
Ytterligare information:          Åsa Wikman, Miljö- och hälsoskyddschef, 0911-69 60 08

 

Tillträde:                                  Enligt överenskommelse

 

Fackliga företrädare:                Lisa Karlström Vision 0911- 69 66 91

                                                 Elin Dejemo Akademikeralliansen 0911-69 75 93

 Sista ansökningsdag 2023-03-05

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Legitimerad biomedicinsk analytiker till Laboratoriemedicin, Region No ...

Laboratoriemedicin i Norrbotten söker nya medarbetare till alla våra laboratorier och orter. Vi är en länsklinik som samarbetar mellan verksamheterna för att uppnå vårt mål att ge så bra service som möjligt till våra kunder. Vi söker Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Tidigare erfarenhet av arbete vid laboratorium är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är stabil, har lätt för att samarbeta, serviceinriktad... Visa mer
Laboratoriemedicin i Norrbotten söker nya medarbetare till alla våra laboratorier och orter. Vi är en länsklinik som samarbetar mellan verksamheterna för att uppnå vårt mål att ge så bra service som möjligt till våra kunder.


Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Tidigare erfarenhet av arbete vid laboratorium är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är stabil, har lätt för att samarbeta, serviceinriktad och flexibel. Vi ser det som en merit om du är kreativ och har helhetssyn.

Det här får du arbeta med
Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Kalix sjukhus, Gällivare sjukhus, Piteå sjukhus och Kiruna sjukhus
Det mindre laboratoriet ger dig möjlighet att se helheten inom laboratoriediagnostikens värld. Detta får du göra tillsammans med erfaren och kunnig personal. Vi arbetar med rotation och hela arbetsplatsen utgör ett team, vilket ger dig som biomedicinsk analytiker ett roligt, omväxlande och intressant arbete. Du kommer arbeta med analyser inom klinisk kemi, koagulation, hematologi, PCR-teknik, serologi och även omhändertagande av blodgivare. Med andra ord, du får en bred kompetens inom hela laboratoriemedicin.
Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Sunderby sjukhus
Vi arbetar med rotation och i team, vilket ger dig kompetens inom stora områden av laboratoriemedicin, såsom allmän kemi, hematologi, koagulation, hormoner samt transfusionsmedicin. På transfusionsmedicin utför vi serologiska undersökningar och utredningar. Hos oss får du arbeta på ett automatiserat högteknologiskt laboratorium och här finns länets specialanalyser samlade.
Klinisk mikrobiologi, Sunderby sjukhus
Vi erbjuder ett roligt, omväxlande och intressant arbete. Vår diagnostik omfattar områdena bakteriologi, parasitologi, virologi, mykologi och immunologi. Du kommer att arbeta med odling, serologiska- och molekylärbiologiska analyser. Vi arbetar med rotation och i team där fokus är utveckling och ständiga förbättringar.
Klinisk Patologi/Cytologi, Sunderby Sjukhus
Vi arbetar med rotation och i team, vilket ger dig kompetens inom stora områden av laboratoriemedicin, såsom allmän kemi, hematologi, koagulation, hormoner samt transfusionsmedicin. På transfusionsmedicin utför vi serologiska undersökningar och utredningar. Hos oss får du arbeta på ett automatiserat högteknologiskt laboratorium och här finns länets specialanalyser samlade.

Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-utveckling/
- Ett intressant och stimulerande arbete
- Möjlighet till arbete på laboratoriemedicin inom hela regionen
Information om tjänsten
Vi erbjuder tillsvidareanställning eller vikariat på heltid. Ange önskad ort/laboratorium i din ansökan. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.
Kontaktpersoner
Ellinor Henriksson, Enhetschef, Klinisk kemi, Kalix och Piteå sjukhus
[email protected], tfn: 0923-762 22
Isabelle Ölvebo-Labba, Enhetschef, Klinisk kemi, Gällivare och Kiruna sjukhus
[email protected], tfn: 073-071 84 95
Christina Asklin, Enhetschef, Klinisk kemi och transfusionskemi, Sunderby sjukhus
[email protected], tfn: 073-841 59 17
Helena Lilja, Enhetschef, Klinisk mikrobiologi, Sunderby sjukhus
[email protected], tfn: 073-058 52 04
Aron Mörtsell, Enhetschef, Patologi/Cytologi, Sunderby sjukhus
[email protected], tfn: 076-142 67 89
Urval och intervjuer sker löpande och tjänster kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Senior forskningsingenjör inom energiteknik

Är du civilingenjör inom maskin-, kemi, eller energiteknik med erfarenhet från processindustrin alternativt förvärvat motsvarande kunskaper och erfarenheter på annat sätt? Gillar du forskning samt praktiskt arbete? Gillar du att genomföra riskanalyser, tekniskt underhåll och utveckling av forskningsanläggningar? Då kan det här vara en tjänst för dig! Om oss Som en del av den hållbara omställningen finns ett stort intresse för att producera kemikalier och... Visa mer
Är du civilingenjör inom maskin-, kemi, eller energiteknik med erfarenhet från processindustrin alternativt förvärvat motsvarande kunskaper och erfarenheter på annat sätt? Gillar du forskning samt praktiskt arbete? Gillar du att genomföra riskanalyser, tekniskt underhåll och utveckling av forskningsanläggningar?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
Som en del av den hållbara omställningen finns ett stort intresse för att producera kemikalier och bränslen från biobaserade och cirkulära råvaror.

RISE verksamhet inom energiteknik i Piteå bedriver forskning och utveckling inom termokemiska omvandlingsprocesser. Arbetet utförs till stor del i våra dedikerade pilotanläggningar och ofta i projektsamarbeten tillsammans med kunder och akademiska partners så väl som med andra delar inom RISE. De senaste åren har vår verksamhet expanderat kraftigt.

Om rollen
Nu söker vi en senior forskningsingenjör med erfarenhet inom processindustrin till vår enhet Energiteknik 3 som är en del av RISE avdelning Bioraffinaderi och energi.

Som senior forskningsingenjör kommer du att vara en del av vårt kompetensteam inom pyrolys och uppgradering av pyrolysprodukter för att producera flytande bränsle av högre kvalitet, ett område där vi har flera finansierade och pågående projekt. Du kommer att ingå i olika projektgrupper som arbetar med att genomföra olika projekt och uppdrag. I den här rollen kommer du bland annat att få arbeta med forskning på vår Slurry Hydrocracking (SHC) pilot forskningsanläggningen.

Du kommer att utföra och leda experimentella försök fram för allt i SHC pilotanläggningen. I din roll ingår också processdesign, riskanalyser, tekniskt underhåll och utveckling av forskningsanläggningar. Du genomför säkerhetskontroller av försöksuppställningar och labb, och du är engagerad i arbete kring arbetsmiljö i labbet. En viktig del i din roll är även resultatsammanställning och dokumentation utav din forskning så som rapportskrivning.

Tillsammans med dina kollegor kommer du också att delta i utvecklingen av vår verksamhet inom området genom, t.ex., proaktivt ansökningsarbete, kundkontakter och etablering av nya samarbeten. Placeringsort för tjänsten är Piteå. Anställningsform är tillsvidareanställning med 6 månader av provanställning.

Vem är du?
För att lyckas i rollen så ser vi gärna att du har arbetslivserfarenhet som processingenjör inom industri/näringsliv. Du har en civilingenjörsexamen inom maskin-, kemi, eller energiteknik med arbetslivserfarenhet från processindustrin efter examen alternativt förvärvat motsvarande kunskaper och erfarenheter på annat sätt.

Tidigare arbetslivserfarenhet inom termokemiska processer, petrokemisk industri, eller HSE (Health, Safety, Environment) samt erfarenhet av projektledning är meriterande.

Som person är du proaktiv, målinriktad och strukturerad i ditt arbete. Du har en god problemlösningsförmåga när det uppstår tekniska problem under processdrift eller oväntade situationer i labbet. Du trivs med att jobba med praktiska arbetsuppgifter. Du kan arbeta självständigt, är noggrann och har förmågan att se vad som behöver göras. Vi värdesätter att du har god samarbetsförmåga. Du har en mycket god kommunikativ förmåga samt goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill du veta mer? Välkommen att kontakta enhetschef Huong Nguyen på telefonnummer 010 228 49 53 eller epost: [email protected]. Sista ansökningsdag är den 19 februari 2023. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen. Visa mindre

Biomedicinska analytiker till semestervikariat, Laboratoriemedicin, Re ...

Inför sommaren söker vi dig som är utbildad inom laboratoriemedicin och vill vara med och leverera bästa tänkbara hälso- och sjukvård till våra patienter. Vi erbjuder en individanpassad introduktion. Vi är en länsklinik som samarbetar mellan verksamheterna för att uppnå vårt mål att ge så bra service som möjligt till våra kunder. Vi söker Vi söker i första hand legitimerade biomedicinska analytiker eller studenter som läser till biomedicinsk analytiker. S... Visa mer
Inför sommaren söker vi dig som är utbildad inom laboratoriemedicin och vill vara med och leverera bästa tänkbara hälso- och sjukvård till våra patienter. Vi erbjuder en individanpassad introduktion. Vi är en länsklinik som samarbetar mellan verksamheterna för att uppnå vårt mål att ge så bra service som möjligt till våra kunder.

Vi söker
Vi söker i första hand legitimerade biomedicinska analytiker eller studenter som läser till biomedicinsk analytiker. Studenter som läser biomedicin, molekylärbiologi samt medicin är också välkomna med ansökan. Svenska, minst C1 nivå är ett krav. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och serviceinriktad

Det här får du arbeta med
Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Kalix sjukhus, Gällivare sjukhus, Piteå sjukhus och Kiruna sjukhus
Det mindre laboratoriet ger dig möjlighet att se helheten inom laboratoriediagnostikens värld. Detta får du göra tillsammans med erfaren och kunnig personal. Hela arbetsplatsen utgör ett team, vilket ger dig ett roligt, omväxlande och intressant arbete. Du kommer arbeta med analyser inom klinisk kemi, koagulation, hematologi, PCR-teknik eller i vår provinämning.  Med andra ord, du får en bred kompetens inom hela laboratoriemedicin.
Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Sunderby sjukhus
Prover från hela Norrbotten analyseras i rutinkemi, akuta prover, utredande prover, drogtester m.m. Hos oss får du arbeta på ett modernt automatiserat högteknologiskt laboratorium och här finns länets specialanalyser samlade, du får ditt eget arbetsområde men kommer att ingå i ett team där alla hjälps åt.
Klinisk mikrobiologi, Sunderby sjukhus
Vi erbjuder ett roligt, omväxlande och intressant arbete. Vår diagnostik omfattar områdena bakteriologi, parasitologi, virologi, mykologi och immunologi. Du kommer att arbeta med odling, serologiska- och molekylärbiologiska analyser. Vi arbetar med rotation och i team där fokus är utveckling och ständiga förbättringar.
Klinisk Patologi/Cytologi, Sunderby Sjukhus
Hos oss har vi ett nära samarbete mellan läkare, laboratoriepersonal och bårhuspersonal där vi tillsammans arbetar för att utföra vårt uppdrag på bästa möjliga vis. Inom laboratoriet utför vi histopatologisk och cytopatologisk diagnostik där vi siktar på att ligga i framkant genom digital patologi och de utvecklingsmöjligheter som skapas med det. I bårhuset ingår även en obduktionsverksamhet. Hos oss finns det möjlighet för arbete både inom laboratorieprocessen och i obduktionsverksamheten.

Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-utveckling/
Information om tjänsten
Anställningarnaär semestervikariat på heltid och arbetstiden är styrd efter berörd verksamhet.  Ange vilket datum du kan starta samt hur många veckor du kan jobba. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.
Kontaktpersoner
Ellinor Henriksson, Enhetschef, Klinisk kemi, Kalix och Piteå sjukhus
[email protected], tfn: 0923-762 22
Isabelle Ölvebo-Labba, Enhetschef, Klinisk kemi, Gällivare och Kiruna sjukhus
[email protected], tfn: 073-071 84 95
Christina Asklin, Enhetschef, Klinisk kemi och transfusionskemi, Sunderby sjukhus
[email protected], tfn: 073-841 59 17
Helena Lilja, Enhetschef, Klinisk mikrobiologi, Sunderby sjukhus
[email protected], tfn: 073-058 52 04
Aron Mörtsell, Enhetschef, Patologi/Cytologi, Sunderby sjukhus
[email protected], tfn: 076-142 67 89
Urval och intervjuer sker löpande och tjänster kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Geolog Piteå

Ansök    Dec 28    AFRY AB    Geolog
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är ett teknik- och konsultföretag med verksamhet i alla världsdelar. Vårt nätverk inom bergteknik består av ca 200 medarbetare stationerade i Sverige, Norge, Finland, Österrike, Tyskland, Schweiz och Kanada. Vi kan erbjuda god karriärutveckling och spännande möjligheter. Jobbeskrivning... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är ett teknik- och konsultföretag med verksamhet i alla världsdelar. Vårt nätverk inom bergteknik består av ca 200 medarbetare stationerade i Sverige, Norge, Finland, Österrike, Tyskland, Schweiz och Kanada. Vi kan erbjuda god karriärutveckling och spännande möjligheter.
Jobbeskrivning
Vår region består av nära 250 medarbetare som drivs av att skapa framtidens hållbara infrastruktur. Kanske drivs även du av just utveckling, innovation och av att hitta rätt samarbeten och kunder som vill utvecklas med vår hjälp.
Inom affärsområdet samhällsbyggnad arbetar bara i Sverige över 1 400 specialister framgångsrikt med bland annat våra strategiska hållbarhetstjänster, uppdrag och projekteringar.
Vår bergsektion har kompetens inom bergmekanik, geologi och bergteknik. Tillsammans har vi skapat en framgångsrik verksamhet som karaktäriseras av sammanhållning, arbetsglädje och framåtanda. Vi värdesätter frihet och flexibilitet. Vi ställer upp för varandra och vår målsättning är att fortsätta att växa med den starkaste bergkompetensen på marknaden.
Kravspecifikation
Vi söker dig med universitet eller högskoleexamen med inriktning mot geologi. Du är nyexaminerad, några års erfarenhet eller expert inom arbetsområdet.
Självklart ser du dig själv som en lagspelare och du trivs med att dela din kunskap. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och behärskar det svenska och engelska språket utmärkt. Du har en önskan att bygga upp något nytt och spännande med ett stort nätverk av likasinnade och en grupp fantastiska medarbetare. På AFRY lever vi efter våra värdeord: ”Brave – Devoted – Team players” vilket även säger mycket om den vi söker!

Ytterligare information
Vi erbjuder
Hos oss på AFRY får du tillgång till närmare 19 000 kollegor som är riktigt duktiga inom sina specialistområden och vår förhoppning är att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig. Vi vill få våra medarbetare att trivas och utvecklas genom tydliga kompetensutvecklingsprogram som anpassas efter varje person.
Vi vet också att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför är vi måna om en god arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill vara din ideala arbetsgivare, oavsett fas i livet, och vi förstår vikten av en fungerande helhet. För alla våra medarbetare erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med både framåtanda och trygghet.
I samarbete med Gapminder verkar AFRY också för att dela kunskap och förmedla en mer faktabaserad världsbild. Hur mycket vet du om världen? Prova Gapminders test https://afry.com/en/gapminder ”When you know better – you do better”

Sista ansökningsdag 31/1
Kontaktuppgift för frågor:
Angelique Bohm, Sektionschef
010-505 52 53
[email protected]
Vi ber om överseende, på grund av juletider så kan återkoppling dröja något.


AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Forskare inom energiteknik – fokus på pyrolys och uppgradering

Sverige står inför en gigantisk omställning av energisystemet, och i det arbetet har RISE en naturlig roll. Tillsammans med näringsliv och offentlig sektor utvecklar vi konkurrenskraftiga lösningar och förutsättningar som driver den hållbara utvecklingen framåt. Men vi behöver bli fler. Vi behöver din hjälp. Hjälp att testa och genomföra nya lösningar tillsammans. Hjälp att visa att det går att nå klimatmålen med hållbar tillväxt. Vill du bli en av oss?... Visa mer
Sverige står inför en gigantisk omställning av energisystemet, och i det arbetet har RISE en naturlig roll.

Tillsammans med näringsliv och offentlig sektor utvecklar vi konkurrenskraftiga lösningar och förutsättningar som driver den hållbara utvecklingen framåt. Men vi behöver bli fler. Vi behöver din hjälp. Hjälp att testa och genomföra nya lösningar tillsammans. Hjälp att visa att det går att nå klimatmålen med hållbar tillväxt. Vill du bli en av oss? Vi hoppas det!

Om oss
Som en del av den hållbara omställningen finns ett stort intresse för att producera kemikalier och bränslen från biobaserade och cirkulära råvaror. RISE verksamhet inom Energiteknik i Piteå bedriver forskning och utveckling inom termokemiska omvandlingsprocesser. Forskningen utförs till stor del i våra dedikerade pilotanläggningar och ofta i samarbete med kunder och akademiska partners så väl som med andra delar inom RISE. De senaste åren har vår verksamhet expanderat kraftigt och vi söker nu en forskare med kompetens inom våra områden.

Om rollen
Som forskare hos oss kommer du ingå i vår forskargrupp inom pyrolys/uppgradering, ett område där vi har flera finansierade och pågående projekt. Våra projekt omfattar ofta både teoretisk modellering och experimentella kampanjer, och vi utvecklar nya metoder och försöksuppställningar för att besvara de aktuella forskningsfrågorna. I din roll som forskare förväntas du utforma försök i syfte att svara på forskningsfrågorna, tolka resultat från dessa och sammanställa i rapporter, presentationer så väl som vetenskapliga artiklar. Tillsammans med dina kollegor kommer du också delta i utvecklingen av vår verksamhet framåt genom till exempel ansökningar, kundkontakter och nya samarbeten. Du har goda möjligheter att forma dina egna forskningsprojekt.

Placeringsort för rollen är Piteå.

Vem är du?
Vi tror att du har en doktorsexamen i ett relevant ämne, gärna kemi, kemiteknik, termokemiska omvandlingsprocesser, energiteknik eller liknande. Vi tror också att du har ett intresse av att bidra till omställningen till en hållbar industri. Utöver detta tror vi även att du har:

- Dokumenterad vetenskaplig erfarenhet inom relevant eller närliggande område (pyrolys, katalytisk uppgradering).
- Praktisk ledarskapsförmåga.
- Dokumenterad erfarenhet av projektledning.
- Ett etablerat relevant professionellt nätverk inom området.

Vidare värdesätter vi att du har god samarbetsförmåga. Du kommunicerar väl, både skriftligt och muntligt, på engelska. Svenska språket är meriterande.

Som person är du driven, strukturerad, en god problemlösare och kan arbeta självständigt. Du är bra på att sammanställa forskningsresultat i vetenskapliga artiklar och kan även presentera och förklara ditt arbete för andra med olika erfarenheter och bakgrunder.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Malou Petersson på telefonnummer: 010-516 61 91 eller e-post: [email protected]. Sista ansökningsdag är den 29/1 2023.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

forskare, pyrolys, uppgradering, termokemi Visa mindre

Forskningsingenjörer inom energiteknik – fokus på pyrolys

Sverige står inför en gigantisk omställning av energisystemet, och i det arbetet har RISE en naturlig roll. Tillsammans med näringsliv och offentlig sektor utvecklar vi konkurrenskraftiga lösningar och förutsättningar som driver den hållbara utvecklingen framåt. Men vi behöver bli fler. Vi behöver din hjälp. Hjälp att testa och genomföra nya lösningar tillsammans. Hjälp att visa att det går att nå klimatmålen med hållbar tillväxt. Vill du bli en av oss?... Visa mer
Sverige står inför en gigantisk omställning av energisystemet, och i det arbetet har RISE en naturlig roll.

Tillsammans med näringsliv och offentlig sektor utvecklar vi konkurrenskraftiga lösningar och förutsättningar som driver den hållbara utvecklingen framåt. Men vi behöver bli fler. Vi behöver din hjälp. Hjälp att testa och genomföra nya lösningar tillsammans. Hjälp att visa att det går att nå klimatmålen med hållbar tillväxt. Vill du bli en av oss? Vi hoppas det!

Om oss
Som en del av den hållbara omställningen finns ett stort intresse för att producera kemikalier och bränslen från biobaserade och cirkulära råvaror. RISE verksamhet inom energiteknik i Piteå bedriver forskning och utveckling inom termokemiska omvandlingsprocesser. Arbetet utförs till stor del i våra dedikerade pilotanläggningar och ofta i projektsamarbeten tillsammans med kunder och akademiska partners så väl som med andra delar inom RISE. De senaste åren har vår verksamhet expanderat kraftigt och vi söker nu både nyexaminerade och mer seniora forskning- och utvecklingsingenjörer med kompetens inom våra områden.

Om rollen
Som forskning- och utvecklingsingenjör hos oss kommer du ingå i vårt kompetensteam inom pyrolys/uppgradering, ett område där vi har flera finansierade och pågående projekt. Du kommer att ingå i olika projektgrupper som arbetar med att genomföra projekt och uppdrag inom främst pyrolys men även andra termokemiska processer. Dina arbetsuppgifter omfattar:

- Planering och förberedelse av försökskampanjer
- Genomförande av försökskampanjer, både självständigt och som del av ett team, inkl. provtagning och analys av prover
- Resultatsammanställning och dokumentation
- Underhåll och utveckling av försöksuppställningar

Beroende på erfarenhet och förmåga kan du också komma att direkt eller på sikt projektleda projekt. Våra projekt omfattar ofta både teoretisk modellering och experimentella kampanjer, och vi utvecklar nya metoder och försöksuppställningar för att besvara de aktuella forskningsfrågorna. Vi utför också fältuppdrag på plats hos industrikunder. Tillsammans med dina kollegor kommer du också att delta i utvecklingen av vår verksamhet inom området genom ansökningsarbete, kundkontakter och etablering av nya samarbeten.

Placeringsort är Piteå. Anställningsform efter överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör, till exempel inom maskin-, kemi, eller energiteknik, eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Vi rekryterar till flera tjänster och söker både dig som är relativt nyexaminerad och dig som har mer arbetslivserfarenhet. Om du har arbetslivserfarenhet förväntas du ha goda kunskaper inom pyrolys och/eller andra termokemiska omvandlingsprocesser (förbränning, förgasning, förvätskning), och det är meriterande med erfarenhet av projekt- och/eller arbetsledning. Du har goda datakunskaper, främst i Officepaketet men simuleringsprogramvara är meriterande.

Som person är du praktiskt lagd, driven, en god problemlösare och har god kommunikativ förmåga. Du är flexibel när det uppstår oväntade situationer ochhar koll på detaljerna i dina projekt. Du kan arbeta självständigt, är noggrann och har förmågan att se vad som behöver göras. Vi värdesätter att du har god samarbetsförmåga. Du kommunicerar väl, både skriftligt och muntligt, på engelska. Svenska språket är meriterande.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Malou Petersson på telefonnummer: 010-516 61 91 eller e-post: [email protected]. Sista ansökningsdag är den 22/1 2023.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

forskning- och utvecklingsingenjör, pyrolys, energiteknik, termokemi Visa mindre

Samordnare Miljötillstånd

Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Med strategiskt placerade terminaler i Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar m... Visa mer
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Samordnare Miljötillstånd

Har du öga för detaljer och vill arbeta med miljötillståndsansökningar i ett växande företag? 

Är du en engagerad person med framåtanda och passion för hållbarhet och miljö, som gillar struktur och kan arbeta självständigt samt trivs i en miljö med hög förändringstakt? 

Då kommer du att trivas i vårt team inom Kvalitet, Säkerhet och Miljö! 

Arbetsuppgifter

I rollen som Tillståndssamordnare ingår Du i det Svenska QSE-teamet på sex personer som har till uppdrag att stödja och kontrollera verksamheten i kvalitet-, miljö- och säkerhetsfrågor. Wibax verksamhet är expansiv vilket innebär att verksamheten löpande behöver söka tillstånd enligt miljöbalken och LBE. Vidare behövs en kontinuerlig egenkontroll där tillsynsmöten med myndigheter sker regelbundet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för egenkontrollen i den svenska verksamheten, samt bistå vid och författa tillståndsansökningar och anmälningar. Du kommer även få möjlighet att agera som ett stöd avseende dessa frågor gentemot vår verksamhet i Finland.

Exempel på arbetsuppgifter:   

- Ge råd och stöd inom verksamheten gällande tillståndsfrågor.
- Delta vid eller projektleda författande av tillståndsansökningar och tillståndsärenden.
- Författa och kommunicera ändringsanmälningar till tillsynsmyndigheter.
- Ta fram underlag och rapporter.
- Utreda, analysera och följa upp befintliga och framtida tillstånd.
- Stötta verksamhetsansvariga samt bedriva egenkontroll på våra tillståndspliktiga verksamheter.
- Ha myndighetskontakt inför, under samt efter tillsyner.

 Vad erbjuder vi:

- Förmånspaket med exempelvis friskvårdsbidrag och bränslerabatt.
- Sjukvårdsförsäkring.
- Introduktionsutbildning de första veckorna på arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som helst har kunskap inom miljölagstiftning, kemikalielagstiftning och dess tillämpning. Meriterande med erfarenhet av miljötillståndsprocesser och framställande av tillståndsansökningar. Du behöver ha goda kunskaper i Officepaketet. Du har en akademisk examen inom kemi, miljö, teknik eller motsvarande via erfarenhet.

I den här tjänsten är dina personliga egenskaper viktiga. Vi sätter stort värde vid engagemang, framåtanda och att du kan arbeta självständigt. Du är en strukturerad person som har lätt för att samarbeta med andra. Vidare kommunicerar du på svenska och engelska och du har en mycket god förmåga att uttrycka dig både skriftligt och muntligt, för att underlätta kommunikationen såväl internt som externt. Meriterande om du kan kommunicera på finska.

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. Urval kan komma att ske löpande så registrera gärna din ansökan redan idag. Som en del i rekryteringsprocessen använder vi oss av kapacitet- och personlighetstester. 

Ta hjälp av Inflyttarservice inför din flytt till Piteå.

Letar du bostad, vill välja skola till barnen eller få koll på stadens näringslivsnätverk? Inflyttarservice erbjuder stöd från start till mål och ger dig de bästa kontakterna. Det är hit man kommer när man kommer hem! Kontakt: www.flyttatillpitea.se eller [email protected], 0911-696100

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Forskningsingenjör inom energiteknik med inriktning CFD

Hjälp oss hitta lösningar till samhällets utmaningar Sverige står inför en gigantisk omställning av energisystemet, och i det arbetet har RISE en naturlig roll. Tillsammans med näringsliv och offentlig sektor utvecklar vi konkurrenskraftiga lösningar och förutsättningar som driver den hållbara utvecklingen framåt.  RISE Research Institutes of Sweden är på framkant i utvecklingen av ny förbränningsteknik, nya analysmetoder, och nya kemiska processer som ... Visa mer
Hjälp oss hitta lösningar till samhällets utmaningar
Sverige står inför en gigantisk omställning av energisystemet, och i det arbetet har RISE en naturlig roll.

Tillsammans med näringsliv och offentlig sektor utvecklar vi konkurrenskraftiga lösningar och förutsättningar som driver den hållbara utvecklingen framåt.  RISE Research Institutes of Sweden är på framkant i utvecklingen av ny förbränningsteknik, nya analysmetoder, och nya kemiska processer som löser samhällets och industrins utmaningar inför omställningen.  Vi bildar helhetslösningar för ersättning av industrins energi- och koldioxidintensiva processer med gröna och mindre koldioxidintensiva processer. På uppdrag av regeringen har vi byggt ett nav för forskning inom bioraffinaderiutveckling och har gjort en stor modernisering av våra testbäddar samt ett flertal nyinvesteringar för att förbättra förutsättningarna för kommersialisering av nya lösningar för en cirkulär bioekonomi i ett internationellt centrum. 

Om oss
Enheten Energiteknik inom avdelningen Bioraffinaderi och energi bedriver forskning och utveckling inom termokemiska omvandlingsprocesser och elektrifiering av processindustrin. Verksamheten omfattar projekt kopplat mot förgasningsprocesser, förbränningsprocesser, plasmateknik, koldioxidinfångning, gröna kolmaterial, beröringsfria mätmetoder samt processimulering. De senaste åren har vår verksamhet expanderat kraftigt och vi söker nu en forskningsingenjör med kompetens inom flödesberäkningar och simulering av förbränningsprocesser.

Om rollen
Som forskningsingenjör hos oss kommer du förstärka våra forskningsgrupper inom förgasning och förbränning, områden där vi har flera pågående projekt.  I din roll som forskningsingenjör kommer du att delta i arbete där vi simulerar komplexa förbränningsprocesser med hjälp av beräkningsprogram för flödesdynamik (CFD). Du kommer att utforma simuleringar i syfte att svara på forskningsfrågorna, tolka resultat från dessa och sammanställa i rapport och presentationer.

Placeringsort för rollen är Piteå.

Vem är du?
Vi söker dig som är minst högskoleingenjör, till exempel inom teknisk fysik, maskin-, kemi- eller energiteknik, eller har förvärvat motsvarande kunskaper.  Du har erfarenhet av flödesberäkningar (CFD) och kan skapa egna simuleringar inom något CFD verktyg.  Det är meriterande om du har erfarenhet av Ansys Fluent.  Det är även meriterande om du har erfarenhet av simulering av multifas kemiska processer inom Fluent.  Du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift och goda datakunskaper.  

Som person är du nyfiken, fokuserad, och har tålamod.  Du är beredd att ägna mycket tid åt att skapa en komplex simulering i en datormiljö, som sedan ska simuleras i flera dagar tills du får ett resultat.  Du är noggrann och ser till att dina simuleringar är robusta och skapar de resultaten som önskas.   Du presterar bra som en del av ett team, där ni jobbar tillsammans till att nå resultat och göra framsteg i ett projekt.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Chris Mueller på 010-228 46 35. Sista ansökningsdag är den 9 januari, 2023.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Nyckelord: forskning, ingenjör, förbränning, förgasning, biobränsle, koldioxid, fossilfri, DIY, processindustri, CFD


RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 800 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se. Visa mindre

Innovationsledare hållbarhet

Ansök    Okt 19    Piteå Science Park AB    Miljöingenjör
Vill du vara med och utveckla Piteås näringslivsklimat och bidra till den hållbara gröna omställningen? Vill du arbeta med innovation inom högteknologiska material- och cleantech-området? Nu söker vi dig som vill förstärka vårt team som innovationsledare/affärsutvecklare med fokus på högteknologiska material och cleantech. Du kommer att jobba med våra satsningar inom solenergi i nordliga klimat och förstärka teamet inom klusterintiativet Swedish Composite ... Visa mer
Vill du vara med och utveckla Piteås näringslivsklimat och bidra till den hållbara gröna omställningen? Vill du arbeta med innovation inom högteknologiska material- och cleantech-området? Nu söker vi dig som vill förstärka vårt team som innovationsledare/affärsutvecklare med fokus på högteknologiska material och cleantech. Du kommer att jobba med våra satsningar inom solenergi i nordliga klimat och förstärka teamet inom klusterintiativet Swedish Composite Innovation Cluster. Läs mer om projektet på www.swe-cic.se.
Arbetsbeskrivning
Din uppgift är att vara med och driva projekt och kluster inom högteknologiska material- och cleantech-området. I arbetsuppgifterna ingår att:

• planera och genomföra event
• bygga och utveckla nätverk
• leda innovationsprocesser
• skriva ansökningar till nya projekt
• paketera erbjudanden, hitta leads och utveckla koncept
• hantera projektfinansiering, budget och rapportering till finansiärer.

Kvalifikationer och erfarenhet
Det är en fördel om du har erfarenhet av att driva kommersiell verksamhet, gärna inom industri, solenergi eller kompositer. Du har erfarenhet av att arbeta med entreprenörer och forskare. Vi ser gärna att du har jobbat med rådgivning och affärsutveckling på något sätt. Du har förståelse för att arbeta i projektform och kunskap om innovation och innovationsprocesser. Vi förutsätter att du har god kommunikationsvana och uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driftig, förtroendeingivande, ansvarsfull och strukturerad. Du är resultatinriktad och en ”doer”, som tycker om höga krav på arbetstempo, analys, resultat och engagemang och att leverera på dessa. Du är van att organisera och driva ditt arbete både självständigt och i team. Som person är du trygg att hålla offentliga presentationer, samt ta kontakt med folk och prata om projektet och projekterbjudanden. Du har förmågan att anpassa diskussionen/dialogen till mottagaren.
Så här är det att jobba hos oss
När du jobbar hos oss får du möjligheten att påverka ditt arbete och hur du lägger upp dina arbetsdagar i stor utsträckning. Du har möjlighet att jobba på vårt kontor på Acusticum i Piteå men kan också jobba på distans ibland om du föredrar det. Alla som jobbar hos oss har möjligheten att certifierera sig till innovationsledare via vår samarbetspartner RISE. Du har också tillgång till friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. Hos oss får du jobba med framtidsfrågor och påverka det nya Piteå och Norrland som håller på att skapas. Vi verkar i en dynamisk tillväxtregion som ligger i framkant inom många områden. Du kommer att få träffa och jobba tillsammans med specialister inom sina områden både de som finns hos oss i parken och bland våra drivna samarbetspartners. Om du tycker att det känns kittlande att arbeta med nya idéer som gör norra Sverige starkare och intressantare då kommer du att trivas hos oss.
Om Piteå Science Park
Piteå Science Park arbetar nära forskningsinstitut och akademi för att driva utvecklingen av Piteås starka profilområden: kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material. I bolagets fyra verksamheter Innovationsarenan, inkubatorn Go Business, konserthuset Studio Acusticum och Campus Piteå möts olika perspektiv och kompetenser för att generera nya idéer, lösningar och upplevelser som gör Piteå och norra Sverige starkare och intressantare. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör-inriktning på livsmedel, tobak och alkohol

Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens Piteå. Som medarbetare i Piteå kommun har du drygt 4000 kollegor. Kollegor som varje dag arbetar för att göra skillnad i pitebornas vardag och på ett professionellt och trevligt sätt levererar den service de har rätt till. Vi erbjuder dig en trygg anställning med schyssta vill... Visa mer
Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens Piteå.
Som medarbetare i Piteå kommun har du drygt 4000 kollegor. Kollegor som varje dag arbetar för att göra skillnad i pitebornas vardag och på ett professionellt och trevligt sätt levererar den service de har rätt till. Vi erbjuder dig en trygg anställning med schyssta villkor och förmåner. Vi hoppas att du vill bli en i gänget på Piteå kommun!  

Vill du bidra till en hållbar utveckling och värna om kommuninvånarnas hälsa, både idag och för kommande generationer?
Då kan du vara en av dem vi söker som tillsammans, med avdelningens 16 övriga medarbetare, jobbar förebyggande och genom tillsyn kontrollerar regelefterlevnad och ger rådgivning till våra invånare och företag. Miljö- och hälsa är en av fem avdelningar på förvaltningen Samhällsbyggnad, https://www.pitea.se/Invanare/Kommun-politik/Forvaltning/Samhallsbyggnad/

Vi arbetar aktivitetsbaserat och möjlighet till distansarbete finns.

Dina arbetsuppgifter
I tjänsten är det främst tillsyn/kontroll och handläggning av livsmedel, tobak och alkohol, men även tillsyn inom miljöbalkens område. Du kommer att jobba i team som tillsammans planerar och utvecklar tillsynsarbetet och arbetsmetodiken. Gruppen arbetar nära tillsammans, men du ser till att driva dina ärenden och tillsammans med gruppen fördela arbetet på ett effektivt och bra sätt. En viktig del i arbetet är att ge stöd och service till verksamhetsutövare och medborgare.

Du kommer arbeta tillsammans med fyra kollegor som jobbar med livsmedel, tobak, receptfria läkemedel och alkoholtillsyn. Tjänsten innebär arbete med att handlägga ansökningar/anmälningar, kontroll, provtagning samt utredningar.  Arbetet innebär är huvudsakligen förlagd kontorstid men innebär även att du tillsammans med alkoholhanläggare gör tillsyn på serveringsställen under vissa kvällar och helger.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har miljö- och hälsoskyddsutbildning vid universitet/högskola eller annan akademisk utbildning som kan bedömas likvärdig. Arbetslivserfarenhet inom området är meriterande.

Vi söker dig som är positiv, driven och är van att ta ansvar och arbeta strukturerat. Du har en förmåga att ta ansvar för ditt individuella uppdrag, för gruppens gemensamma mål och resultat och bidra till ett gott samarbetsklimat.  Du är kommunikativ och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

B-körkort krävs.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidaretjänst, heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 

I nedanstående länkar finns information om hur det är att leva och bo i Piteå.

Läs om Piteå kommuns verksamheter här. (https://www.pitea.se/invanare/arbete/jobba-hos-oss/vara-verksamheter)

Läs mer om hur det är att jobba i Piteå (https://www.pitea.se/invanare/arbete/jobba-hos-oss)

Inflyttarservice – för dig som vill flytta till Piteå (https://www.pitea.se/inflyttare/kontakta-inflyttarservice)

Vi undanber oss kontakt från andra annonsörer och konsulterande rekryteringsföretag.

 

Kontaktpersoner

Åsa Wikman

Miljö- och hälsoskyddschef

0911-69 60 08

[email protected]

Lisa Karlström Vision 0911-69 66 91 [email protected]

Elin Dejemo Akademikeralliansen 0911-69 75 93 [email protected]

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-26 Visa mindre

Laboratorietekniker

Ansök    Aug 31    SCA Munksund AB    Laboratorieassistent
SCA Munksund AB En hållbar arbetsplats – en renare värld Är du en aktiv person som trivs med både gemensamt och självständigt arbete? Då kanske detta är din nya utmaning! Till SCA i Munksunds pappersbruk söker vi en laboratorietekniker. Varmt välkommen med din ansökan! På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig so... Visa mer
SCA Munksund AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Är du en aktiv person som trivs med både gemensamt och självständigt arbete? Då kanske detta är din nya utmaning! Till SCA i Munksunds pappersbruk söker vi en laboratorietekniker. Varmt välkommen med din ansökan!

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Som laboratorietekniker planerar och genomför du laboratoriearbete inom ett givet ansvarsområde. I det dagliga arbetet utför du inhämtning av prover, analys och rapportering av resultat och avvikelser. Detta innebär ett systematiskt och metodiskt arbetssätt där det finns tydliga rutiner för att säkerställa kvalitén i processen. Ditt arbete styrs av produktionen vilket innebär att du har nära kontakt med olika personer runt om på avdelningarna för att bedöma om du kan genomföra ditt arbete efter utsatt plan eller behöver förändra och anpassa arbetet efter eventuell avvikelse och förändringar i produktion.

Vem är du?

Vi söker dig som trivs med att samarbeta och kommunicera, samtidigt som du har förmågan att självständigt planera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du kommer få ta stort eget ansvar och bör vara noggrann och kunna göra egna bedömningar för beslutsfattande. Arbetet som laboratorietekniker styrs av produktion vilket innebär att du behöver kunna anpassa dig till oförutsedda händelser och snabbt omprioritera arbetet.

Du har gymnasieutbildning med inriktning natur, teknik eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet från laborativt arbete eller arbete inom industri. 

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid 60%. 

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Anna Carlsson Dahlberg, +46768098103, [email protected]

För mer information om rekryteringsprocessen: Alma Henriksson, +4690154045, [email protected]

Facklig företrädare: Stefan Lundkvist, Pappers, Lars Grankvist, Unionen och Mikael Westerlund, Ledarna. Alla nås via 0911-98101.
Sista ansökningsdag är: 2022-09-12.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. Visa mindre

Legitimerad biomedicinsk analytiker till Laboratoriemedicin, Region No ...

Laboratoriemedicin i Norrbotten söker nya medarbetare till alla våra lab. Vi är en länsklinik som samarbetar mellan verksamheterna för att uppnå vårt mål att ge så bra service som möjligt till våra kunder. Vi söker Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Tidigare erfarenhet av arbete vid laboratorium  är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är stabil, har lätt för att samarbeta, serviceintriktad och flexibel. Vi ... Visa mer
Laboratoriemedicin i Norrbotten söker nya medarbetare till alla våra lab. Vi är en länsklinik som samarbetar mellan verksamheterna för att uppnå vårt mål att ge så bra service som möjligt till våra kunder.

Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Tidigare erfarenhet av arbete vid laboratorium  är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är stabil, har lätt för att samarbeta, serviceintriktad och flexibel. Vi ser det som en merit om du är kreativ och har helhetssyn.

Det här får du arbeta med
Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Sunderby sjukhus
Vi arbetar med rotation och i team, vilket ger dig kompetens inom stora områden av laboratoriemedicin, såsom allmän kemi, hematologi, koagulation, hormoner samt transfusionsmedicin. På transfusionsmedicin utför vi serologiska undersökningar och utredningar. Hos oss får du arbeta på ett automatiserat högteknologiskt laboratorium och här finns länets specialanalyser samlade.
Klinisk mikrobiologi, Sunderby sjukhus
Vi erbjuder ett roligt, omväxlande och intressant arbete. Vår diagnostik omfattar områdena bakteriologi, parasitologi, virologi, mykologi och immunologi. Du kommer att arbeta med odling, serologiska- och molekylärbiologiska analyser. Vi arbetar med rotation och i team där fokus är utveckling och ständiga förbättringar.
Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Kalix sjukhus, Gällivare sjukhus, Piteå sjukhus och Kiruna sjukhus
Det mindre laboratoriet ger dig möjlighet att se helheten inom laboratoriediagnostikens värld. Detta får du göra tillsammans med erfaren och kunnig personal. Vi arbetar med rotation och hela arbetsplatsen utgör ett team, vilket ger dig som biomedicinsk analytiker ett roligt, omväxlande och intressant arbete. Du kommer arbeta med analyser inom klinisk kemi, koagulation, hematologi, PCR-teknik, serologi och även omhändertagande av blodgivare. Med andra ord, du får en bred kompetens inom hela laboratoriemedicin.

Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner
- Ett intressant och stimulerande arbete
- Möjlighet till arbete på laboratoriemedicin inom hela regionen
Information om tjänsten
Vi erbjuder tillsvidareanställning eller vikariat på heltid. Ange önskad ort/lab i ansökan. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.
Kontakter:
Helena Lilja, Kliniskmikrobiologi, Sunderby sjukhus
Gunilla Sipola, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Kiruna och Gällivare sjukhus
Ellinor Henriksson, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Kalix och Piteå sjukhus
Christina Asklin, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Sunderby sjukhus
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Legitimerad biomedicinsk analytiker till Laboratoriemedicin, Region No ...

Laboratoriemedicin i Norrbotten söker nya medarbetare till alla våra lab. Vi är en länsklinik som samarbetar mellan verksamheterna för att uppnå vårt mål att ge så bra service som möjligt till våra kunder. Vi söker Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Tidigare erfarenhet av arbete vid laboratorium  är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är stabil, har lätt för att samarbeta, serviceintriktad och flexibel. Vi ... Visa mer
Laboratoriemedicin i Norrbotten söker nya medarbetare till alla våra lab. Vi är en länsklinik som samarbetar mellan verksamheterna för att uppnå vårt mål att ge så bra service som möjligt till våra kunder.

Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Tidigare erfarenhet av arbete vid laboratorium  är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är stabil, har lätt för att samarbeta, serviceintriktad och flexibel. Vi ser det som en merit om du är kreativ och har helhetssyn.

Det här får du arbeta med
Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Sunderby sjukhus
Vi arbetar med rotation och i team, vilket ger dig kompetens inom stora områden av laboratoriemedicin, såsom allmän kemi, hematologi, koagulation, hormoner samt transfusionsmedicin. På transfusionsmedicin utför vi serologiska undersökningar och utredningar. Hos oss får du arbeta på ett automatiserat högteknologiskt laboratorium och här finns länets specialanalyser samlade.
Klinisk mikrobiologi, Sunderby sjukhus
Vi erbjuder ett roligt, omväxlande och intressant arbete. Vår diagnostik omfattar områdena bakteriologi, parasitologi, virologi, mykologi och immunologi. Du kommer att arbeta med odling, serologiska- och molekylärbiologiska analyser. Vi arbetar med rotation och i team där fokus är utveckling och ständiga förbättringar.
Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Kalix sjukhus, Gällivare sjukhus, Piteå sjukhus och Kiruna sjukhus
Det mindre laboratoriet ger dig möjlighet att se helheten inom laboratoriediagnostikens värld. Detta får du göra tillsammans med erfaren och kunnig personal. Vi arbetar med rotation och hela arbetsplatsen utgör ett team, vilket ger dig som biomedicinsk analytiker ett roligt, omväxlande och intressant arbete. Du kommer arbeta med analyser inom klinisk kemi, koagulation, hematologi, PCR-teknik, serologi och även omhändertagande av blodgivare. Med andra ord, du får en bred kompetens inom hela laboratoriemedicin.

Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner
- Ett intressant och stimulerande arbete
- Möjlighet till arbete på laboratoriemedicin inom hela regionen
Information om tjänsten
Vi erbjuder tillsvidareanställning eller vikariat på heltid. Ange önskad ort/lab i ansökan. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.
Kontakter:
Helena Lilja, Kliniskmikrobiologi, Sunderby sjukhus
Gunilla Sipola, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Kiruna och Gällivare sjukhus
Ellinor Henriksson, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Kalix och Piteå sjukhus
Christina Asklin, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Sunderby sjukhus
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Svevind söker en Projektledare Tillstånd

Vindkraft är en förnybar energikälla som naturen skapar förutsättningarna för. I drift ger vindkraft inga utsläpp och kräver inte miljöfarliga bränsletransporter. Till skillnad mot i stort sett all annan energiproduktion efterlämnar vindkraft inte en miljöskuld som framtida generationer måste överta. Vindkraft ses som en långsiktigt hållbar energikälla.   Som projektledare tillhör du miljö- och tillståndsavdelningen. I rollen leder du avdelningens projekt ... Visa mer
Vindkraft är en förnybar energikälla som naturen skapar förutsättningarna för. I drift ger vindkraft inga utsläpp och kräver inte miljöfarliga bränsletransporter. Till skillnad mot i stort sett all annan energiproduktion efterlämnar vindkraft inte en miljöskuld som framtida generationer måste överta. Vindkraft ses som en långsiktigt hållbar energikälla.
 
Som projektledare tillhör du miljö- och tillståndsavdelningen. I rollen leder du avdelningens projekt för att ta fram färdiga tillståndshandlingar. Du arbetar såväl med oss kollegor som med externa konsulter. En viktig del i rollen är att samråda med lokalbefolkning, markägare, lokala och nationella myndigheter.
 
Din bakgrund Vi söker en projektledare som har akademisk utbildning helst inom fysisk planering, samhällsplanering, juridik eller motsvarande. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete med miljö- och/eller tillståndsfrågor. Du har till exempel arbetat på en svensk myndighet och/eller som miljökonsult

Din profil Som projektledare är det en självklarhet för dig att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Kännetecknande för dig är att du arbetar bra med andra. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att förväntningarna är klara för alla berörda parter och tar snabbt tag i olösta problem. Mål och kvalitetsstandard är du väl medveten om och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa. Även i tidskrävande projekt har du den unika förmågan att förbli motiverad.
 
Kontoret finns i ljusa och trivsamma lokaler i Acusticum i Piteå, men flexibilitet att jobba hemifrån någon dag per vecka ser vi som en möjlighet. Vi som arbetar på Svevind trivs och vår personalomsättning är låg. Kännetecknande för oss är gemenskapen vi alla dagligen bidrar till, samt möjligheten till utveckling. Vi verkar i ett internationellt sammanhang med en hög förändringstakt och lär oss något nytt varje dag. Varmt välkommen till oss!
 
Sista ansökningsdag Tisdag 16 augusti 2022. Vi planerar att göra urvalet och kalla till intervjuer under vecka 34.

För information I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup. Från start blir du anställd av Svevind. OnePartnerGroup hjälper endast till med rekryteringsprocessen. Kontakta gärna rekryteringskonsult Ulrika Andersson ([email protected], 070-260 91 65) om du har frågor om tjänsten eller själva processen. Vänligen notera att arbetspsykologiska tester är en del av vår rekryteringsprocess. Visa mindre

Komminister Piteå

Ansök    Jun 17    Piteå församling    Komminister
Vi söker en präst som vill arbeta tillsammans med oss i Piteå församling. Du blir en av tio i präster i kollegiet och en del av det stora arbetslaget. Du finns med i det församlingsgemensamma arbetet med sedvanliga prästuppgifter som exempelvis gudstjänster, kyrkliga handlingar och undervisning. Placering av tjänsten är i Piteå med ett särskilt ansvar att samordna och utveckla gudstjänster och annan verksamhet i Piteå kyrka, i dialog med frivilliga krafter... Visa mer
Vi söker en präst som vill arbeta tillsammans med oss i Piteå församling.
Du blir en av tio i präster i kollegiet och en del av det stora arbetslaget. Du finns med i det församlingsgemensamma arbetet med sedvanliga prästuppgifter som exempelvis gudstjänster, kyrkliga handlingar och undervisning.
Placering av tjänsten är i Piteå med ett särskilt ansvar att samordna och utveckla gudstjänster och annan verksamhet i Piteå kyrka, i dialog med frivilliga krafter och arbetslag. Församlingen samverkar med Piteå EFS.
Vi erbjuder en tjänst där du får verka i övre Norrlands äldsta träkyrka. Här finns både en rik tradition att förvalta och en vilja till att hitta nya vägar att vara relevant som kyrka för människor i området.
Du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och förankrad i den kristna tron. Tjänsten förutsätter körkort och tillgång till bil. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Domkapitlet behörighetsprövar de sökande. Tillträde enligt överenskommelse.
Ansökan
Skicka din ansökan med CV, personligt brev, prästbrev och referenser till [email protected]
Prövning sker löpande och tjänsten kan därför vara tillsatt innan sista ansökningsdag. Märk din ansökan med "Komminister Piteå". Visa mindre

Forskare inom materialutveckling

Är du intresserad av att vara med och utveckla framtidens kompositmaterial från förnyelsebara råvaror? Vill du arbeta för att bidra till de stora omställningarna som sker just nu inom samhälle och industrin vad gäller materialutveckling? Till vårt kontor i Piteå söker vi nu en Forskare som vill stärka upp vårt kompetenta lag av forskare och tekniker. Om oss Vårt team består av trevliga kollegor som tillsammans besitter kompetens inom kompositmaterial,... Visa mer
Är du intresserad av att vara med och utveckla framtidens kompositmaterial från förnyelsebara råvaror? Vill du arbeta för att bidra till de stora omställningarna som sker just nu inom samhälle och industrin vad gäller materialutveckling?

Till vårt kontor i Piteå söker vi nu en Forskare som vill stärka upp vårt kompetenta lag av forskare och tekniker.

Om oss
Vårt team består av trevliga kollegor som tillsammans besitter kompetens inom kompositmaterial, produktutveckling, tillverkning, provning, simulering och återvinning. Det är många spännande saker på gång hos oss, inte minst inom området materialutveckling av hållbara kompositer där vi jobbar för att nyttja de svenska förnyelsebara råvarorna som avstamp i vår utveckling av kompositmaterial. Vi vill därför stärka upp vårt team genom denna tjänsten.

Om rollen
Tjänsten innebär att du kommer att arbeta tillsammans med vårt lag av forskare och tekniker. Arbetet handlar till stor del om att bidra till vår forskning och utveckling av biobaserade material, men också att anpassa befintliga material till nya processer. Arbetet innefattar att jobba som medlem i utvecklingsprojekt samt att själv driva projekt som inkluderar industri, akademi och andra institut. Dessutom ingår det att formulera och skriva forskningsansökningar för en strategisk utveckling av området.

Vem är du?
Du har en civilingenjörsutbildning eller motsvarande inom materialutveckling och ett tydligt intresse av att jobba med biobaserade material. Du får gärna ha erfarenhet att jobba med forskning och utveckling samt söka och driva egna forskningsprojekt. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Som person är du kommunikativ med god förmåga att arbeta självständigt såväl som i team. Eftersom vi utvecklar ny teknik är det också viktigt att du är flexibel och ständigt vill utveckla dig själv genom att lära dig nya saker.

Är vi rätt för varandra?
På RISE är vi av uppfattningen att det är genom samverkan med våra kunder och samarbetspartners som vi utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss ska alla trivas. Det tror vi man gör bäst om arbetsplatsen är jämställd och präglas av mångfald.

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är den 17 april. För mer information om tjänsten vänligen kontakta Peter Mannberg, Enhetschef, 010-228 49 51.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Forskare, Material, Kompositmaterial, Piteå, RISE Visa mindre

Samarbetskyrkopräst i Infjärden

Ansök    Maj 19    Piteå församling    Komminister
Vi söker en komminister som vill jobba som samarbetskyrkopräst tillsammans med oss i Piteå församling. Du blir en av tio i präster i kollegiet och en del av det stora arbetslaget. Du finns med i det församlingsgemensamma arbetet med exempelvis kyrkliga handlingar, undervisning och gudstjänstsamordning. Placering av tjänsten är i Infjärdens verksamhetsområde. Här bildar Piteå församling och EFS-föreningarna i Svensbyn och Sjulnäs organisatoriskt en samarbet... Visa mer
Vi söker en komminister som vill jobba som samarbetskyrkopräst tillsammans med oss i Piteå församling.
Du blir en av tio i präster i kollegiet och en del av det stora arbetslaget. Du finns med i det församlingsgemensamma arbetet med exempelvis kyrkliga handlingar, undervisning och gudstjänstsamordning.
Placering av tjänsten är i Infjärdens verksamhetsområde. Här bildar Piteå församling och EFS-föreningarna i Svensbyn och Sjulnäs organisatoriskt en samarbetskyrka. Samarbetskyrkoprästen har ett särskilt ansvar att samordna och utveckla gudstjänster och annan verksamhet i området, i nära dialog med frivilliga krafter och arbetslag. Vi vill att kyrkan ska vara en naturlig plats i byarna och i människors liv.
Vi erbjuder en placering där samarbetsförmågan står i centrum och där ditt arbete kommer att ske i byar med stark framåtanda och gemenskap.
Vi söker dig som har ett hjärta för barn och ungdomar, som vill jobba utåtriktat och uppmuntra till delaktighet i det lokala sammanhanget. Det är meriterande om du har god kännedom om både EFS och Svenska kyrkan.
Du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och förankrad i den kristna tron. Tjänsten förutsätter körkort och tillgång till bil. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Domkapitlet behörighetsprövar de sökande. Tillträde enligt överenskommelse.
Ansökan
Skicka din ansökan med CV, personligt brev, prästbrev och referenser till: [email protected] . Ansökningar kommer att prövas löpande så tjänsten kan vara tillsatt före sista ansökningsdag. Märk din ansökan med "Samarbetskyrkopräst". Sista ansökningsdag är den 31 augusti.
Om församlingen
Från de täta skogarna till den vidsträckta skärgården är Piteå församling en av Luleå stifts största församlingar med 20 500 medlemmar och över 50 anställda. I församlingen ingår fem kyrkor varav två är samarbetskyrkor och en i samverkan med EFS. Församlingen har ett omfattande diakonalt arbete, en stor barn- och ungdomsverksamhet och en etablerad volontärverksamhet. Församlingen driver utöver detta även mångkulturella mötesplatser med bland annat svenska för invandrare. Till stor del präglas verksamheten av goda kontakter och samarbeten med både skola och övriga samhället. Piteå församling vill vara en församling i utveckling i ett föränderligt samhälle. Visa mindre

Forskare inom materialutveckling

Är du en tekniskt intresserad kemist som vill arbeta för att bidra till de stora omställningarna som sker just nu inom samhälle och industrin vad gäller materialutveckling? Vill du arbeta för att använda de svenska förnyelsebara råvarorna för utveckling av nästa generations material? Till vårt kontor i Piteå söker vi nu en Forskare som vill stärka upp vårt kompetenta lag av forskare och tekniker. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Om oss... Visa mer
Är du en tekniskt intresserad kemist som vill arbeta för att bidra till de stora omställningarna som sker just nu inom samhälle och industrin vad gäller materialutveckling? Vill du arbeta för att använda de svenska förnyelsebara råvarorna för utveckling av nästa generations material?

Till vårt kontor i Piteå söker vi nu en Forskare som vill stärka upp vårt kompetenta lag av forskare och tekniker.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Om oss
Vårt team består av trevliga kollegor som tillsammans besitter kompetens inom kompositmaterial, produktutveckling, tillverkning, provning, simulering och återvinning. Det är många spännande saker på gång hos oss, inte minst inom området materialutveckling av hållbara kompositer där vi jobbar för att nyttja de svenska förnyelsebara råvarorna som avstamp i vår utveckling av kompositmaterial. Vi vill därför stärka upp vårt team genom denna rekrytering.

Om rollen
Tjänsten innebär att du kommer att arbeta tillsammans med vårt lag av forskare och tekniker. Arbetet handlar till stor del om att bidra till vår forskning och utveckling av biobaserade material, men också att anpassa befintliga material till nya processer. Arbetet innefattar att jobba som medlem i utvecklingsprojekt samt att själv driva projekt som inkluderar industri, akademi och andra institut. Dessutom ingår det att bidra till att formulera och skriva forskningsansökningar strategisk utveckling av området.

Vem är du?
Du har en kemistutbildning och intresse av att jobba med biobaserade material. Du får gärna ha erfarenhet att jobba med forskning och utveckling. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Som person är du kommunikativ med god förmåga att arbeta självständigt såväl som i team. Eftersom vi utvecklar ny teknik är det också viktigt att du är flexibel och ständigt vill utveckla dig själv genom att lära dig nya saker. Kunskaper inom organisk kemi, polymerkemi och separationsteknik är meriterande.

Är vi rätt för varandra?
På RISE är vi av uppfattningen att det är genom samverkan med våra kunder och samarbetspartners som vi utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss ska alla trivas. Det tror vi man gör bäst om arbetsplatsen är jämställd och präglas av mångfald.

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är den 28 februari. För mer information om tjänsten vänligen kontakta Peter Mannberg, Enhetschef, 010-228 49 51.

Facklig representant är Fredrik Ahlqvist, SI, 010 - 228 49 52.

Vi undanber oss kontakt med säljare av platsannonser eller erbjudande om rekryteringsstöd.

Forskare, Kemist, Kompositmaterial, Piteå, RISE Visa mindre

Laborant sökes till ett modernt laboratorium!

Är du en person som är noggrann och serviceinriktad? Har du tidigare erfarenhet av arbete i laboratorium och vill jobba i ett företag som ständigt utvecklas? Vi söker nu en laborant åt vår kund i Piteå. Vi arbetar med löpande urval så ansök redan idag! OM TJÄNSTEN Vår kund söker nu en Laborant för ett vikariat fram till årsskiftet, med chans till förlängning. I rollen som Laborant kommer du att ingå i ett labteam, där det huvudsakliga syftet med laborato... Visa mer
Är du en person som är noggrann och serviceinriktad? Har du tidigare erfarenhet av arbete i laboratorium och vill jobba i ett företag som ständigt utvecklas? Vi söker nu en laborant åt vår kund i Piteå. Vi arbetar med löpande urval så ansök redan idag!

OM TJÄNSTEN
Vår kund söker nu en Laborant för ett vikariat fram till årsskiftet, med chans till förlängning. I rollen som Laborant kommer du att ingå i ett labteam, där det huvudsakliga syftet med laboratorieverksamheten är att förse andra avdelningar med råvaru- och produktkontroll. Du kommer att jobba tillsammans med dina kollegor inom teamet samt samarbeta med Operatörer i produktionen.

Du erbjuds


* Möjligheten att arbeta tillsammans med erfarna kollegor i ett modernt laboratorium.
* En arbetsplats som har stort fokus på hållbarhet.
* Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.


ARBETSUPPGIFTER
Som laborant kommer du ha många arbetsuppgifter som kräver att du är noggrann och strukturerad i arbetet du utför. Du kommer bland annat:
* Genomföra analyser av prover
* Dokumentera resultat
* Kalibrering och kontroller av laboratorieutrustning förekommer
* Hålla laboratorieutrustning och arbetsplats ren

VI SÖKER DIG SOM
* Har minst 1 års arbetslivserfarenhet av arbete i laboratorium.
* Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift, eftersom båda språken används på arbetsplatsen.

Det är meriterande om du har:
* En avslutad gymnasieutbildning med teknisk-inriktning eller motsvarande.
* Längre erfarenhet inom arbete i laboratorium.
* B-körkort.

Som person är du:


* Noggrann
* Strukturerad
* Flexibel
* Ansvarstagande


Övrig information


* Start: Augusti/september
* Omfattning: Heltid
* Placering: Piteå
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Laborant i Piteå

Om oss Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet... Visa mer
Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i tjugo städer från Stockholm i söder till Luleå i norr.

Läs mer på www.clockworkpersonal.se

Dina arbetsuppgifter
Hej och vad kul att du kollar in denna annons! Vi söker nu en Laborant för ett vikariat fram till årsskiftet med chans för förlängning till vår kund i Piteå. I rollen som Laborant kommer du ingå i ett labteam som i huvudsak utför analyser inom process- och kvalitetskontroll.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:
- Genomföra analyser av prover
- Dokumentera resultat
- Vid behov genomföra kalibrering/kontroll av laboratorieutrustning
- Hålla laboratorieutrustning och arbetsplats ren

Din profil
Du är serviceinriktad, flexibel, ansvarsfull och har struktur i ditt arbete. Personliga egenskaper som är till fördel för denna roll är noggrannhet, analytisk förmåga och möjligheten att vara lugn i stressade situationer.

Vi ser gärna att du har gymnasieutbildning med teknisk inriktning samt har erfarenhet av laboratorieteknisk miljö och van vid instrumenthantering. Du har god förmåga att uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan
Du blir anställd av Clockwork och arbetar på uppdrag hos vår kund. Arbetet som konsult hos Clockwork ger dig ett brett kontaktnät, goda karriärmöjligheter samt goda chanser att påverka såväl arbetssituation som personlig utvecklig. Som anställd hos oss får du en attraktiv anställning med marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester, friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkring enligt kollektivavtal. För att passa in i rollen som konsult ser vi att glädje, engagemang och affärsmässighet spelar din personlighet.

Hur går ansökningsprocessen till? Vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Vi tar emot ansökningar tom 2021-08-15. Om du har några funderingar kring tjänsten eller har andra frågor är du välkommen att kontakta Andrea Costow 070- 821 53 10 eller via mail [email protected]. Varmt välkommen in med din ansökan Visa mindre

Laborant i Piteå

Om oss Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet... Visa mer
Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i tjugo städer från Stockholm i söder till Luleå i norr.

Läs mer på www.clockworkpersonal.se

Dina arbetsuppgifter
Hej och vad kul att du kollar in denna annons! Vi söker nu en Laborant för ett vikariat fram till årsskiftet med chans för förlängning till vår kund i Piteå. I rollen som Laborant kommer du ingå i ett labteam som i huvudsak utför analyser inom process- och kvalitetskontroll.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:
- Genomföra analyser av prover
- Dokumentera resultat
- Vid behov genomföra kalibrering/kontroll av laboratorieutrustning
- Hålla laboratorieutrustning och arbetsplats ren

Din profil
Du är serviceinriktad, flexibel, ansvarsfull och har struktur i ditt arbete. Personliga egenskaper som är till fördel för denna roll är noggrannhet, analytisk förmåga och möjligheten att vara lugn i stressade situationer.

Vi ser gärna att du har gymnasieutbildning med teknisk inriktning samt har erfarenhet av laboratorieteknisk miljö och van vid instrumenthantering. Du har god förmåga att uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan
Du blir anställd av Clockwork och arbetar på uppdrag hos vår kund. Arbetet som konsult hos Clockwork ger dig ett brett kontaktnät, goda karriärmöjligheter samt goda chanser att påverka såväl arbetssituation som personlig utvecklig. Som anställd hos oss får du en attraktiv anställning med marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester, friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkring enligt kollektivavtal. För att passa in i rollen som konsult ser vi att glädje, engagemang och affärsmässighet spelar din personlighet.

Hur går ansökningsprocessen till? Vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Vi tar emot ansökningar tom 2021-08-15. Om du har några funderingar kring tjänsten eller har andra frågor är du välkommen att kontakta Andrea Costow 070- 821 53 10 eller via mail [email protected]. Varmt välkommen in med din ansökan Visa mindre

Laboratorietekniker

Ansök    Maj 25    SCA Munksund AB    Laboratorieassistent
SCA Munksund AB En hållbar arbetsplats – en renare värld På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet. Vi söker en engagerad och sammarbetsorienterad person till tjänsten som laboratorietekniker t... Visa mer
SCA Munksund AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Vi söker en engagerad och sammarbetsorienterad person till tjänsten som laboratorietekniker till Munksunds pappersbruk! 

Din nästa utmaning

I rollen som laboratorietekniker på SCA Munksund kommer ditt fokus att ligga på utförande och rapportering av analyser inom processflöden samt papper och massa . Dina arbetsuppgifter innebär bland annat provtagning samt analys och rapportering av prover för löpande kontroll av process, kvalitet och miljö men även i samband problemlösning och försökskörningar.

Vem är du?

Vi söker dig som bidrar till gott samarbete samt till din egen och gruppens utveckling. För att trivas med dina arbetsuppgifter och lyckas i ditt arbete tror vi att du är en noggrann och resultatinriktad lagspelare. Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt. Du har som lägst en treårig gymnasieutbildning med inriktning natur, teknik eller motsvarande. B körkort är ett krav.  Det är meriterande om du har erfarenhet från laborativt arbete.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Tjänsten är en visstidsanställning fram till maj 2022, tillträde enligt överrenskommelse. 

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Kristian Elvemo, +46705898185, [email protected]
För mer information om rekryteringsprocessen: Alma Henriksson, +4690154045, [email protected]
Facklig företrädare: Stefan Lundkvist, Pappers, Lars Grankvist, Unionen och Mikael Westerlund, Ledarna. Alla nås via 0911-98101.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är: 2021-06-14.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för tryck och förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Visa mindre

Legitimerad biomedicinsk analytiker till Laboratoriemedicin, Piteå sjukhus

Välkommen till Laboratoriemedicin vid Piteå sjukhus, det mindre laboratoriet som ger dig möjlighet att se helheten inom laboratoriediagnostikens värld. Detta får du göra tillsammans med erfarna och kunniga medarbetare. Piteå- staden med eget havsbad! Vi söker Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med svenska på minst C1-nivå. Erfarenhet av laboratoriearbete är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är struktur... Visa mer
Välkommen till Laboratoriemedicin vid Piteå sjukhus, det mindre laboratoriet som ger dig möjlighet att se helheten inom laboratoriediagnostikens värld. Detta får du göra tillsammans med erfarna och kunniga medarbetare.
Piteå- staden med eget havsbad!
Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med svenska på minst C1-nivå. Erfarenhet av laboratoriearbete är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är strukturerad, stabil och har god sammarbetsförmåga. Det är meriterande om du också är serviceinriktad, kvalitetsmedveten och flexibel.
Det här får du arbeta med
Vi erbjuder dig som biomedicinsk analytiker ett roligt, omväxlande och intressant arbete som innebär att du kommer arbeta med analyser inom klinisk kemi, koagulation, cancermarkörer, hematologi, PCR-teknik, serologi och även omhändertagande av blodgivare. Hos oss finns möjlighet att växa in i en roll med specialansvar över exempelvis patientnära analyser eller annat område.
Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får du vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner
Information om tjänsten
Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid, dag/kväll och helgtjänstgöring. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Svevind söker en Projektledare Tillstånd

Vindkraft är en förnybar energikälla som naturen skapar förutsättningarna för. Vindkraft i drift ger inte några utsläpp, kräver inte några miljöfarliga bränsletransporter och är en långsiktigt hållbar energikälla. Vindkraften efterlämnar inte, till skillnad mot i stort sett all annan energiproduktion, någon miljöskuld som framtida generationer måste överta.   Markbygden 1101* är namnet på det projekt Svevind initierade och påbörjade redan 2001. En lång res... Visa mer
Vindkraft är en förnybar energikälla som naturen skapar förutsättningarna för. Vindkraft i drift ger inte några utsläpp, kräver inte några miljöfarliga bränsletransporter och är en långsiktigt hållbar energikälla. Vindkraften efterlämnar inte, till skillnad mot i stort sett all annan energiproduktion, någon miljöskuld som framtida generationer måste överta.
 
Markbygden 1101* är namnet på det projekt Svevind initierade och påbörjade redan 2001. En lång resa, där vi hela tiden stått vid rodret och som lett fram till realiserandet av Europas största vindkraftprojekt tillika ett av de större industriprojekten. Med avstamp i Markbygden 1101* tar Svevind nu sikte på nya projekt.
 
Som projektledare tillhör du miljö- och tillståndsavdelningen och rapporterar till avdelningens chef. I rollen leder du avdelningens projekt för att ta fram färdiga tillståndshandlingar. Du arbetar såväl med oss kollegor som med externa konsulter. En viktig del i rollen är att samråda med lokalbefolkning, markägare, lokala och nationella myndigheter.
 
Din bakgrund: Vi söker en projektledare som har akademisk utbildning helst inom fysisk planering, samhällsplanering, juridik eller motsvarande. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. För att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet av arbete med miljö- och/eller tillståndsfrågor. Du har antagligen arbetat på en svensk myndighet och/eller som miljökonsult.
 
Din profil: Som projektledare är det en självklarhet för dig att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Kännetecknande för dig är att du arbetar bra med andra. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att förväntningarna är klara för alla berörda parter och tar snabbt tag i olösta problem. Mål och kvalitetsstandard är du väl medveten om och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa. Även i tidskrävande projekt har du den unika förmågan att förbli motiverad.
 
Kontoret finns i ljusa och trivsamma lokaler i Acusticum i Piteå, men flexibilitet att jobba hemifrån några dagar per vecka ser vi som en möjlighet. Vi som arbetar på Svevind trivs och vår personalomsättning är låg. Kännetecknande för oss är gemenskapen vi alla dagligen bidrar till, samt möjligheten till utveckling. Vi verkar i ett internationellt sammanhang med en hög förändringstakt och lär oss något nytt varje dag. Varmt välkommen till oss!
 
Sista ansökningsdag: Måndag 17 maj 2021. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.
 
För information: I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup. Notera att du från start blir anställd av Svevind. OnePartnerGroup hjälper endast till med rekryteringsprocessen. Vänligen kontakta rekryteringskonsult Ulrika Andersson ([email protected], 070-260 91 65) om du har frågor om tjänsten eller själva processen. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker för semestervikariat till Laboratoriemedicin, ...

Välkommen till Piteå, det mindre laboratoriet som ger dig möjlighet att se helheten inom laboratoriediagnostikens värld. Detta får du göra tillsammans med erfarna och kunniga medarbetare. Piteå - en sommarstad med havsbad. Vi söker Vi söker i första hand legitimerad biomedicinska analytiker. Studerande vid biomedicinska analytiker-, biomedicin- såväl som medicinprogrammet är också välkomna med ansökan. Svenska språkkunskaper om minst C1 är ett krav.I tjän... Visa mer
Välkommen till Piteå, det mindre laboratoriet som ger dig möjlighet att se helheten inom laboratoriediagnostikens värld. Detta får du göra tillsammans med erfarna och kunniga medarbetare.
Piteå - en sommarstad med havsbad.

Vi söker
Vi söker i första hand legitimerad biomedicinska analytiker. Studerande vid biomedicinska analytiker-, biomedicin- såväl som medicinprogrammet är också välkomna med ansökan. Svenska språkkunskaper om minst C1 är ett krav.I tjänsten är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad.

Det här får du arbeta med
Laboratoriemedicin i Piteå består av provinlämning, kliniskt kemiskt laboratorium, blodcentral med blodserologiska undersökningar och blodgivning.Utifrån din utbildning och dina tidigare erfarenheter kommer vi ge dig bästa tänkbara arbetsuppgifter för din framtida yrkesutveckling.

Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner

Information om tjänsten
Anställningen är ett sommarvikariat, heltid, dag och kväll. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Miljö-och hälsoskyddsinspektör

Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens Piteå. Som medarbetare i Piteå kommun har du drygt 4000 kollegor. Kollegor som varje dag arbetar för att göra skillnad i pitebornas vardag och på ett professionellt och trevligt sätt levererar den service de har rätt till. Vi erbjuder dig en trygg anställning med schyssta vill... Visa mer
Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens Piteå.
Som medarbetare i Piteå kommun har du drygt 4000 kollegor. Kollegor som varje dag arbetar för att göra skillnad i pitebornas vardag och på ett professionellt och trevligt sätt levererar den service de har rätt till. Vi erbjuder dig en trygg anställning med schyssta villkor och förmåner. Vi hoppas att du vill bli en i gänget på Piteå kommun! 

Vill du bidra till en hållbar utveckling och värna om kommuninnevånarnas hälsa, både idag och för kommande generationer?
Då kan du vara en av dem vi söker som tillsammans med avdelningens medarbetare jobbar förebyggande och genom tillsyn kontrollerar regelefterlevnad och ger rådgivning till våra invånare och företag. Miljö- och hälsa är en av fem avdelningar på förvaltningen Samhällsbyggnad, https://www.pitea.se/Invanare/Kommun-politik/Forvaltning/Samhallsbyggnad/ 

Arbetsuppgifter
Vi har behov av en vikarie för att täcka upp för medarbetare som är föräldralediga under året. Du kommer att arbeta i ett team med främst tillsyn enligt miljöbalken.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har miljö- och hälsoskyddsutbildning vid universitet/högskola eller annan akademisk utbildning som kan bedömas likvärdig.
Du är positiv, driven och van att ta ansvar och arbeta strukturerat. Du har en förmåga att ta ansvar för ditt individuella uppdrag, för gruppens gemensamma mål och resultat och bidra till ett gott samarbetsklimat. Du är kommunikativ och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
B-körkort krävs.

Övrigt
Anställningen är ett vikariat till och med 211231.
Tillträde snarast efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 210418

Vi undanber oss kontakt med rekryteringsföretag och annonsörer. Visa mindre

Svevind söker en Projektledare Tillstånd

Vägen till ett grönare samhälle Svevind är ett privatägt företag inom vindkraftbranschen med säte i Piteå i norra Sverige där man också har sitt huvudsakliga verksamhetsområde. Företaget planerar, utvecklar, säljer och driver landbaserade vindkraftsprojekt. Projekten varierar i storlek och omfattar allt ifrån enskilda anläggningar upp till 1101* verk. Läs mer om Svevind på www.svevind.se Vindkraft är en förnybar energikälla som naturen skapar förutsä... Visa mer
Vägen till ett grönare samhälle

Svevind är ett privatägt företag inom vindkraftbranschen med säte i Piteå i norra Sverige där man också har sitt huvudsakliga verksamhetsområde. Företaget planerar, utvecklar, säljer och driver landbaserade vindkraftsprojekt. Projekten varierar i storlek och omfattar allt ifrån enskilda anläggningar upp till 1101* verk.

Läs mer om Svevind på www.svevind.se

Vindkraft är en förnybar energikälla som naturen skapar förutsättningarna för. Vindkraft i drift ger inte några utsläpp, kräver inte några miljöfarliga bränsletransporter och är en långsiktigt hållbar energikälla. Vindkraften efterlämnar inte, till skillnad mot i stort sett all annan energiproduktion, någon miljöskuld som framtida generationer måste överta.
 
Markbygden 1101* är namnet på det projekt Svevind initierade och påbörjade redan 2001. En lång resa, där vi hela tiden stått vid rodret och som lett fram till realiserandet av Europas största vindkraftprojekt tillika ett av de större industriprojekten. Med avstamp i Markbygden 1101* tar Svevind nu sikte på nya projekt.
 
Som projektledare tillhör du miljö- och tillståndsavdelningen och rapporterar till avdelningens chef. I rollen leder du avdelningens projekt för att ta fram färdiga tillståndshandlingar. Du arbetar så väl med oss kollegor som med externa konsulter. En viktig del i rollen är att samråda med lokalbefolkning, markägare, lokala och nationella myndigheter.
 
Din bakgrund: Vi söker en projektledare som har akademisk utbildning helst inom fysisk planering, samhällsplanering, juridik eller motsvarande. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. För att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet av arbete med miljö- och/eller tillståndsfrågor. Du har antagligen arbetat på en svensk myndighet och/eller som miljökonsult.
 
Din profil: Som projektledare är det en självklarhet för dig att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Kännetecknande för dig är att du arbetar bra med andra. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att förväntningarna är klara för alla berörda parter och tar snabbt tag i olösta problem. Mål och kvalitetsstandard är du väl medveten om och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa. Även i tidskrävande projekt har du den unika förmågan att förbli motiverad.
 
Vi som arbetar på Svevind trivs och vår personalomsättning är låg. Kännetecknande för oss är gemenskapen vi alla dagligen bidrar till, samt möjligheten till utveckling. Vi verkar i ett internationellt sammanhang med en hög förändringstakt och lär oss något nytt varje dag. Varmt välkommen till oss!
 
Sista ansökningsdag: Måndag 17 maj 2021. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.
 
För information: I denna rekrytering samarbetar vi med Ponto. Notera att du från start blir anställd av Svevind. Ponto hjälper endast till med rekryteringsprocessen. Vänligen kontakta rekryteringskonsult Ulrika Andersson ([email protected], 070-260 91 65) om du har frågor om tjänsten eller själva processen.


Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Biomedicinsk analytiker till Laboratoriemedicin, Piteå

Välkommen till Laboratoriemedicin i Piteå, en arbetsplats som präglas av god stämning, gemenskap och hjälpsamhet. Vi söker Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med svenska på minst B2-nivå. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är självständig, flexibel, stabil och har god sammarbetsförmåga. Det är meriterande om du också är serviceinriktad, kvalitetsmedveten och har god problemlösningsförmåga. Det här får du arbeta me... Visa mer
Välkommen till Laboratoriemedicin i Piteå, en arbetsplats som präglas av god stämning, gemenskap och hjälpsamhet.

Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med svenska på minst B2-nivå. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är självständig, flexibel, stabil och har god sammarbetsförmåga. Det är meriterande om du också är serviceinriktad, kvalitetsmedveten och har god problemlösningsförmåga.

Det här får du arbeta med
Du kommer erhålla en bred kompetens inom hela laboratoriemedicin då du roterar på de olika områdesplaceringarna. Vi analyserar prover inom allmän klinisk kemi, hematologi och koagulation. I vår provinlämning förbehandlas, packas och skickas proverna till olika lab, både inom länet men även utanför länsgränsen.
I uppdraget ingår även handledning av studenter och vårdpersonal. På blodcentralen ansvarar vi för blodgivning och serologiska undersökningar inför blodtransfusion. Det finns möjlighet att utvecklas genom att ta ansvar över något område t.ex. blodcentralen, PNA eller något annat område.

Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får du vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner

Information om tjänsten
Tillsvidare, heltid, dag/kväll/helg. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Biomedicinsk analytiker till Laboratoriemedicin, Piteå

Välkommen till Laboratoriemedicin i Piteå, en arbetsplats som präglas av god stämning, gemenskap och hjälpsamhet. Vi söker Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med svenska på minst B2-nivå. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är självständig, flexibel, stabil och har god sammarbetsförmåga. Det är meriterande om du också är serviceinriktad, kvalitetsmedveten och har god problemlösningsförmåga. Det här får du arbeta me... Visa mer
Välkommen till Laboratoriemedicin i Piteå, en arbetsplats som präglas av god stämning, gemenskap och hjälpsamhet.

Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med svenska på minst B2-nivå. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är självständig, flexibel, stabil och har god sammarbetsförmåga. Det är meriterande om du också är serviceinriktad, kvalitetsmedveten och har god problemlösningsförmåga.

Det här får du arbeta med
Du kommer erhålla en bred kompetens inom hela laboratoriemedicin då du roterar på de olika områdesplaceringarna. Vi analyserar prover inom allmän klinisk kemi, hematologi och koagulation. I vår provinlämning förbehandlas, packas och skickas proverna till olika lab, både inom länet men även utanför länsgränsen.
I uppdraget ingår även handledning av studenter och vårdpersonal. På blodcentralen ansvarar vi för blodgivning och serologiska undersökningar inför blodtransfusion. Det finns möjlighet att utvecklas genom att ta ansvar över något område t.ex. blodcentralen, PNA eller något annat område.

Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får du vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner

Information om tjänsten
Tillsvidare, heltid, dag/kväll/helg. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektörer

Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens Piteå. Som medarbetare i Piteå kommun har du drygt 4000 kollegor. Kollegor som varje dag arbetar för att göra skillnad i pitebornas vardag och på ett professionellt och trevligt sätt levererar den service de har rätt till. Vi erbjuder dig en trygg anställning med schyssta villk... Visa mer
Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens Piteå.
Som medarbetare i Piteå kommun har du drygt 4000 kollegor. Kollegor som varje dag arbetar för att göra skillnad i pitebornas vardag och på ett professionellt och trevligt sätt levererar den service de har rätt till. Vi erbjuder dig en trygg anställning med schyssta villkor och förmåner. Vi hoppas att du vill bli en i gänget på Piteå kommun!  

Vill du bidra till en hållbar utveckling och värna om kommuninvånarnas hälsa, både idag och för kommande generationer?
Då kan du vara en av dem vi söker som tillsammans med avdelningens 13 övriga medarbetare jobbar förebyggande och genom tillsyn kontrollerar regelefterlevnad och ger rådgivning till våra invånare och företag. Miljö- och hälsa är en av fem avdelningar på förvaltningen Samhällsbyggnad, https://www.pitea.se/Invanare/Kommun-politik/Forvaltning/Samhallsbyggnad/

Dina arbetsuppgifter
Vi har tre medarbetare som är föräldralediga och har ett behov av att öka upp takten med tillsyn av enskilda avlopp. Därför söker vi tre medarbetare till två vikariat och en tillsvidareanställning. Du kommer att jobba i team som tillsammans planerar och utvecklar tillsynsarbetet och arbetsmetodiken. Gruppen arbetar nära tillsammans, men du ser till att driva dina ärenden och tillsammans med gruppen fördela arbetet på ett effektivt och bra sätt. En viktig del i arbetet är att ge stöd och service till verksamhetsutövare och medborgare.

Vikariat 1 Du kommer arbeta tillsammans med fyra kollegor som jobbar med livsmedel och alkoholtillsyn. Tjänsten innebär arbete med kontroll, provtagning samt utredning av matförgiftningar.

Vikariat 2  Du kommer att tillsammans med fyra kollegor  ingå i hälsoskyddsteamet. Arbetsuppgifterna är huvudsakligen inom hälsoskyddsområdet. Det innebär bland annat tillsyn av skolor, hygienlokaler, badanläggningar samt handläggning av anmälningar av sådana anläggningar. Därutöver arbetar vi med inomhusmiljön i bostäder bland annat i samband med klagomål men även mer systematiskt riktat till fastighetsägaren och deras egenkontroll. Vi har också många enskilda avlopp, vilket innebär såväl handläggning av tillståndsansökningar som inspektioner av befintliga anläggningar. 

Tillsvidareanställning Du kommer att tillsammans med fyra kollegor, ingå i hälsoskyddsteamet. Arbetsuppgifterna är huvudsakligen inriktade mo tillsyn på enskilda avlopp men även andra förekommande arbetsuppgifter inom hälsoskydd. Du arbetar med prövning av ansökningar samt tillsyn av både markbaserad rening och minireningsverk. Du kommer att ha tillsynsansvar vilket innebär att du självständigt driver dina ärenden från start till avslut. I rollen som inspektör gör du tillsyn på plats, ger råd, kontrollerar brister, följer upp och ställer krav samt tar beslut vid behov. Det ingår också att ge information och råd i direkta kontakter men även via media och sociala plattformar.  Ett professionellt bemötande är en viktig del i arbetet för att skapa en god kontakt med de privatpersoner och entreprenörer vars ärenden du hanterar. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har miljö- och hälsoskyddsutbildning vid universitet/högskola eller annan akademisk utbildning som kan bedömas likvärdig.

Vi söker dig som är positiv, driven och är van att ta ansvar och arbeta strukturerat. Du har en förmåga att ta ansvar för ditt individuella uppdrag, för gruppens gemensamma mål och resultat och bidra till ett gott samarbetsklimat.  Du är kommunikativ och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

B-körkort krävs.

Övrigt
En tjänst är tillsvidare, de två vikariaten är tidsbegränsade till ca ett år. Tjänsternas omfattning är 100%. Tillträde enligt överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-08!

Vi undanber oss kontakt från andra annonsörer och konsulterande rekryteringsföretag. Visa mindre

Extrajobba som Labbassistent på Suncarbon

Du kommer att trivas som Labbassistent hos Suncarbon om du kan vara självgående inom ramen för ditt uppdrag som känner största ansvar och noggrannhet i ditt arbete. Detta är ett flexibelt och meriterande extrajobb för dig som är student inom relevant område, du får arbeta med analyser som bidrar till arbetet med att skapa en renare biprodukt från fabriken. Det driftslabbet gör är att separera och rena pappersmassa till grön råolja. OM TJÄNSTEN Som Labbas... Visa mer
Du kommer att trivas som Labbassistent hos Suncarbon om du kan vara självgående inom ramen för ditt uppdrag som känner största ansvar och noggrannhet i ditt arbete. Detta är ett flexibelt och meriterande extrajobb för dig som är student inom relevant område, du får arbeta med analyser som bidrar till arbetet med att skapa en renare biprodukt från fabriken. Det driftslabbet gör är att separera och rena pappersmassa till grön råolja.

OM TJÄNSTEN
Som Labbassistent i driftlabbet kommer du att arbeta två eftermiddagar per vecka, någon gång mellan 13:00-17:30, som du själv bestämmer tillsammans med ordinarie analytiker på plats. Eftersom detta är ett driftslabb så behöver analyserna ske på eftermiddagen då proverna kommer in från pappersbruket. Du kommer att genomföra rutinanalyser av prover från pappersbruket, mellan 3-60 prover per gång, med analysmetoder som är av enklare slag. Det kan vara sådant som att äta väga och läsa av värden, späda om och testa igen.

Du erbjuds


* En möjlighet att bidra till utveckling av grön råolja hos ett bolag med fin miljöprofil och tekniska innovationer
* Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande


ARBETSUPPGIFTER
* Späda prover


* Pipettera prover för analys
* Registrera och rapportera värden i Excel


VI SÖKER DIG SOM
* Är student med minst 1,5 år kvar på dina universitets- eller högskolestudier inom kemi, biologi, gruva eller som bedöms likvärdig


* Har labbvana från arbete i labb eller att labb ingår i din utbildning av något slag; biomedicin eller gruva
* Du kan tala och skriva på engelska obehindrat, eftersom din kollega är engelsktalande och för att ni skall ha ett gott samarbete krävs det att du behärskar språket väl


Som person är du:


* Noggrann
* Ansvarstagande
* Självgående


Övrig information


* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: 2 eftermiddagspass/vecka anpassat efter ditt schema under terminerna
* Placering: Piteå hos Smurfit Kappa Kraftliners lokaler
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Suncarbons önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Suncarbon Visa mindre

Engagerad Laboratorietekniker

Ansök    Aug 25    SCA Munksund AB    Analytisk kemist
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för tryck och förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Engagerad laboratorietekniker Är du en noggrann person som gillar att skapa resultat tillsammans med andra? Då kan... Visa mer
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för tryck och förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.Engagerad laboratorietekniker

Är du en noggrann person som gillar att skapa resultat tillsammans med andra? Då kanske detta är din nya utmaning! Till SCA Munksund söker vi nu en engagerad laboratorietekniker. Varmt välkommen med din ansökan omgående - vi tilllämpar löpande urval så rollen kan komma att tillsättas innan ansökninstiden löpt ut.

Din nästa utmaning

I rollen som laboratorietekniker på SCA Munksund kommer ditt fokus att ligga på utförande och rapportering av analyser inom processvatten samt papper och massa . Dina arbetsuppgifter innebär bland annat provtagning samt analys och rapportering av prover för löpande kontroll av process, kvalitet och miljö men även i samband problemlösning och försökskörningar.

Vem är du?

Vi söker dig som bidrar till gott samarbete samt till din egen och gruppens utveckling. För att trivas med dina arbetsuppgifter och lyckas i ditt arbete tror vi att du är en noggrann och resultatinriktad lagspelare. Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt. Du har som lägst en treårig gymnasieutbildning med inriktning natur, teknik eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet från laborativt arbete. För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet. Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?

För ytterligare information om rekryteringsprocessen: Nina Sterning Näslund HR specialist rekrytering 060-193336
För ytterligare information om tjänsten: Kristian Elvemo Chef Lab 0911-98 185 [email protected] Visa mindre

Biomedicinsk analytiker till Laboratoriemedicin, Piteå

Välkommen till Laboratoriemedicin i Piteå, en arbetsplats som präglas av god stämning, gemenskap och hjälpsamhet. Vi söker Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med svenska på minst B2-nivå. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är självständig, flexibel, stabil och har god sammarbetsförmåga. Det är meriterande om du också är serviceinriktad, kvalitetsmedveten och har god problemlösningsförmåga. Det här får du arbeta me... Visa mer
Välkommen till Laboratoriemedicin i Piteå, en arbetsplats som präglas av god stämning, gemenskap och hjälpsamhet.

Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med svenska på minst B2-nivå. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är självständig, flexibel, stabil och har god sammarbetsförmåga. Det är meriterande om du också är serviceinriktad, kvalitetsmedveten och har god problemlösningsförmåga.

Det här får du arbeta med
Du kommer erhålla en bred kompetens inom hela laboratoriemedicin då du roterar på de olika områdesplaceringarna. Vi analyserar prover inom allmän klinisk kemi, hematologi och koagulation. I vår provinlämning förbehandlas, packas och skickas proverna till olika lab, både inom länet men även utanför länsgränsen.
I uppdraget ingår även handledning av studenter och vårdpersonal. På blodcentralen ansvarar vi för blodgivning och serologiska undersökningar inför blodtransfusion. Det finns möjlighet att utvecklas genom att ta ansvar över något område t.ex. blodcentralen, PNA eller något annat område.

Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får du vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner

Information om tjänsten
Tillsvidare, heltid, dag/kväll/helg. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Svevind söker en projektledare

Svevind AB vill bidra till minskad global uppvärmning och att Sverige blir självförsörjande på förnybar energi. Vårt fokus ligger på vindkraft, ett energislag med mycket goda framtidsutsikter och som inte efterlämnar någon miljöskuld till kommande generationer. Läs mer om Svevind på www.svevind.se Svevind fortsätter att växa på vindkraftsmarknaden. Nu utökar vi organisationen för att möta framtidens utmaningar i omställningen mot förnybar energi. Vårt h... Visa mer
Svevind AB vill bidra till minskad global uppvärmning och att Sverige blir självförsörjande på förnybar energi. Vårt fokus ligger på vindkraft, ett energislag med mycket goda framtidsutsikter och som inte efterlämnar någon miljöskuld till kommande generationer. Läs mer om Svevind på www.svevind.se

Svevind fortsätter att växa på vindkraftsmarknaden. Nu utökar vi organisationen för att möta framtidens utmaningar i omställningen mot förnybar energi. Vårt huvudkontor ligger i Piteå och vi söker nu fler kollegor till vår verksamhet. Är du en av dem?
 
Med avstamp i det framgångsrika projektet Markbygden vänder vi nu blicken mot nya projekt. Som projektledare tillhör du miljö- och tillståndsavdelningen och rapporterar till avdelningens chef. I rollen leder du avdelningens projekt för att ta fram färdiga tillståndshandlingar. Du arbetar så väl med oss kollegor som med externa konsulter. En viktig del i rollen är att samråda med lokalbefolkning, markägare, lokala och nationella myndigheter.
 
Din bakgrund: Vi söker en projektledare med några års erfarenhet som har akademisk utbildning helst inom fysisk planering, samhällsplanering eller motsvarande. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Har du arbetat med miljö- och tillståndsfrågor är det meriterande, men inget krav.
 
Din profil: Som projektledare är det en självklarhet för dig att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Kännetecknande för dig är att du arbetar bra med andra. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att förväntningarna är klara för alla berörda parter och tar snabbt tag i olösta problem. Mål och kvalitetsstandard är du väl medveten om och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa. Även i tidskrävande projekt har du den unika förmågan att förbli motiverad.
 
Vi som arbetar på Svevind trivs och vår personalomsättning är låg. Kännetecknande för oss är gemenskapen vi alla dagligen bidrar till, samt möjligheten till utveckling. Vi verkar i ett internationellt sammanhang med en hög förändringstakt och lär oss något nytt varje dag. Varmt välkommen till oss!
 
Sista ansökningsdag: Måndag 4 maj 2020. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.
 
För information: I denna rekrytering samarbetar vi med Ponto. Notera att du från start blir anställd av Svevind. Ponto hjälper endast till med rekryteringsprocessen. Vänligen kontakta rekryteringskonsult Ulrika Andersson ([email protected], 070-260 91 65) om du har frågor om tjänsten eller själva processen.


Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Samordnare Miljötillstånd

Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa... Visa mer
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela landet kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Samordnare Miljötillstånd

Har du öga för detaljer och vill arbeta med miljötillståndsansökningar i ett växande företag? 

Är du en engagerad person med framåtanda och passion för hållbarhet och miljö, som gillar struktur och kan arbeta självständigt samt trivs i en miljö med hög förändringstakt? 

Då kommer du att trivas i vårt team inom Kvalitet, Säkerhet och Miljö! 

Arbetsuppgifter

I rollen som Tillståndssamordnare ingår Du i ett team på sju personer som har till uppdrag att stödja och kontrollera verksamheten i kvalitet-, miljö- och säkerhetsfrågor. Wibax verksamhet är expansiv vilket innebär att verksamheten löpande behöver söka tillstånd enligt miljöbalken och LBE.  Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att samordna och driva allt tillståndsarbete oavsett om det innebär lagring och hantering av kemiska och/eller brandfarliga produkter, produktionsverksamhet eller bearbetning av avfall.

Exempel på arbetsuppgifter:   

- Ge råd och stöd inom verksamheten gällande tillståndsfrågor.
- Projektleda och driva tillståndsärenden.
- Hantera kontakter med konsulter samt deltaga vid författandet av tillståndsansökningar.
- Författa och kommunicera ändringsanmälningar till tillsynsmyndigheter.
- Ta fram underlag och rapporter.
- Utreda, analysera och följa upp befintliga och framtida tillstånd.

 Vad erbjuder vi:

- Förmånspaket med exempelvis friskvårdsbidrag och bränslerabatt.
- Sjukvårdsförsäkring.
- Introduktionsutbildning de första veckorna på arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som helst har kunskap inom miljölagstiftning och dess tillämpning, samt erfarenhet av miljötillståndsprocesser och framställande av tillståndsansökningar. Du behöver ha goda kunskaper i officepaketet. Du har en akademisk examen inom kemi, miljö, teknik eller motsvarande via erfarenhet.

I den här tjänsten är dina personliga egenskaper viktiga. Vi sätter stort värde vid engagemang, framåtanda och att du kan arbeta självständigt. Du är en strukturerad person som har lätt för att samarbeta med andra. Vidare kommunicerar du på svenska och engelska och du har en mycket god förmåga att uttrycka dig både skriftligt och muntligt, för att underlätta kommunikationen såväl internt som externt.

Ansökan

Tillträde enligt ök. Urval kan komma att ske löpande så registrera gärna din ansökan redan idag.

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Komminister 100 % vikariat

Ansök    Mar 30    Piteå församling    Komminister
Om Piteå församling Piteå församling är med sina cirka 21 700 medlemmar en av Luleå stifts största församlingar. I församlingen ingår fem kyrkor, varav två är samarbetskyrkor med EFS, tillhörande församlingshem och tre begravningskapell. Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för sex kyrkogårdar. Goda kontakter och samarbeten med både skola och övriga samhället präglar verksamheten. Ett omfattande diakonalt arbete och en stor barn- och ungdomsverksamhet är en t... Visa mer
Om Piteå församling
Piteå församling är med sina cirka 21 700 medlemmar en av Luleå stifts största församlingar. I församlingen ingår fem kyrkor, varav två är samarbetskyrkor med EFS, tillhörande församlingshem och tre begravningskapell. Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för sex kyrkogårdar.
Goda kontakter och samarbeten med både skola och övriga samhället präglar verksamheten. Ett omfattande diakonalt arbete och en stor barn- och ungdomsverksamhet är en tydlig del av församlingens arbete. Församlingen har en etablerad volontärverksamhet och driver mångkulturella mötesplatser. Prioriterade områden 2020 är gudstjänstutveckling, undervisning, kommunikation samt lokalernas funktion och nyttjande.
Om tjänsten
Tjänsten är en komministertjänst med traditionella prästerliga uppgifter som gudstjänster, kyrkliga handlingar, samtal och själavård. Arbete under kvällar och helger förekommer.
Tjänsten är ett vikariat på 100 % under perioden 1 augusti 2020 till 31 januari 2021.
Du som söker tjänsten är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att jobba i team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten förutsätter körkort och tillgång till egen bil.
Ansökan
Skicka din ansökan med CV, personligt brev, prästbrev och referenser till: [email protected] eller Piteå församling, Nygatan 23, 941 31 Piteå.
Märk din ansökan med "Vik Komminister".
Sista ansökningsdag: 24 april 2020. Visa mindre

Miljöinspektör och Livsmedelsinspektör

Vill du bidra till en hållbar utveckling, en hälsosam och god miljö i Piteå?  Vi söker nu två vikarierande inspektörer med inriktning på livsmedel och miljö-och hälsoskydd. Miljö och hälsa är en av fem avdelningar som gemensamt bildar Samhällsbyggnad i Piteå med ca 230 medarbetare. Avdelningen är en myndighet som arbetar under miljö- och tillsynsnämnden med tillsyn inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel- och alkoholtillsyn och har tretton medarbe... Visa mer
Vill du bidra till en hållbar utveckling, en hälsosam och god miljö i Piteå? 

Vi söker nu två vikarierande inspektörer med inriktning på livsmedel och miljö-och hälsoskydd.
Miljö och hälsa är en av fem avdelningar som gemensamt bildar Samhällsbyggnad i Piteå med ca 230 medarbetare. Avdelningen är en myndighet som arbetar under miljö- och tillsynsnämnden med tillsyn inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel- och alkoholtillsyn och har tretton medarbetare. Vill du bli en av oss?

Samhällsbyggnad är i en utvecklingsfas för att möta framtiden med ett aktivitetsbaserat arbetssätt och tillitsbaserat ledar- och medarbetarskap.
Vi vill möta våra kunder som vi själva vill bli bemötta genom att underlätta att följa lagar och krav inom vårt verksamhetsområde. Service och bemötande är viktigt för oss.
Vi kan erbjuda en modern arbetsplats med varierande, meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter där det finns goda möjligheter för dig att utvecklas i din yrkesroll.
Vi erbjuder flexibel arbetstid, friskvårdsmöjligheter och vi är måna om att kompetensutveckla våra medarbetare. 

Dina arbetsuppgifter
I tjänsterna ingår tillsyn, kontroll och rådgivning. Den ena tjänsten riktar sig främst till livsmedel och den andra till hälsoskydd. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har miljö- och hälsoskyddsutbildning vid universitet/högskola eller annan akademisk utbildning som kan bedömas likvärdig.
Arbetslivserfarenhet inom livsmedel samt miljöbalksområdet är meriterande.

Som person är du drivande och målinriktad, strukturerad, lyhörd och engagerad.Du har förmåga att tänka strategiskt i syfte att se sammanhang, miljönytta och helhet. Du trivs att arbeta såväl självständigt som i grupp.
Du är kommunikativ, kan utrycka dig väl i tal och skrift i svenska och har förmåga att skapa goda relationer.
Körkort för bil erfordras. 

Övrigt
Anställningarna är vikariat  och tidsbegränsade till ca ett år. Sysselsättningsgraden är 100%. 
Tillträde snarast efter överenskommelse.                                                                                      

Ytterligare information         
Åsa Wikman, avdelningschef miljö och hälsa, 0911-69 60 08

Fackliga företrädare
Lisa Karlström, Vision 0911-69 66 91,
Olga Persson, Akademikeralliansen 0911-69 62 21

Välkommen med din ansökan via senast 2020-02-02. Rekrytering sker löpande.

Vi undanber vi oss kontakt från annonsörer och konsulterande rekryteringsföretag Visa mindre

Biomedicinsk analytiker till Laboratoriemedicin, Piteå sjukhus

Välkommen till Piteå, det mindre laboratoriet som ger dig möjlighet att se helheten inom laboratoriediagnostikens värld. Detta får du göra tillsammans med erfarna och kunniga medarbetare. Vi söker Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket, minst C1 nivå är ett krav. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressade eller pressade situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fok... Visa mer
Välkommen till Piteå, det mindre laboratoriet som ger dig möjlighet att se helheten inom laboratoriediagnostikens värld. Detta får du göra tillsammans med erfarna och kunniga medarbetare.

Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket, minst C1 nivå är ett krav. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressade eller pressade situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Är servicinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Anstänger dig för att hitta lösningar. 
Det här får du arbeta med
Laboratoriemedicin i Piteå består av provinlämning, kliniskt kemiskt laboratorium, blodcentral med blodserologiska undersökningar och blodgivning. Dina arbetsuppgifter innefattar arbete på klin.kem.lab. och blodcentral.

Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner
Information om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning  på heltid, dag, kväll, helg.Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Biomedicinsk analytiker till Laboratoriemedicin, sommarvikariat

Välkommen till Piteå, det mindre laboratoriet som ger dig möjlighet att se helheten inom laboratoriediagnostikens värld. Detta får du göra tillsammans med erfarna och kunniga medarbetare. Piteå - en sommarstad med havsbad. Vi söker Vi söker i första hand legitimerad biomedicinska analytiker. Studerande vid biomedicinska analytiker-, biomedicin- såväl som medicinprogrammet är också välkomna med ansökan. Svenska språkkunskaper om minst C1 är ett krav. I tj... Visa mer
Välkommen till Piteå, det mindre laboratoriet som ger dig möjlighet att se helheten inom laboratoriediagnostikens värld. Detta får du göra tillsammans med erfarna och kunniga medarbetare.
Piteå - en sommarstad med havsbad.

Vi söker
Vi söker i första hand legitimerad biomedicinska analytiker. Studerande vid biomedicinska analytiker-, biomedicin- såväl som medicinprogrammet är också välkomna med ansökan.
Svenska språkkunskaper om minst C1 är ett krav.

I tjänsten är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad.

Det här får du arbeta med
Laboratoriemedicin i Piteå består av provinlämning, kliniskt kemiskt laboratorium,  blodcentral med blodserologiska undersökningar och blodgivning.
Utifrån din utbildning och dina tidigare erfarenheter kommer vi ge dig bästa tänkbara arbetsuppgifter för din framtida yrkesutveckling.

Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner

Information om tjänsten
Tjänsten är ett sommarvikariat med mölighet till förlängning, heltid, dag och kväll.
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Forskare inom materialteknik

Har du erfarenhet av forskning inom materialteknik? Vill du arbeta i spännande projekt där din kompetens inom kompositmaterial är viktig? Då kanske du är vår nästa medarbetare! Till vårt kontor i Piteå söker vi en forskare med stort intresse för polymera fiberkompositmaterial. Vårt team består av trevliga kollegor som tillsammans besitter bred och djup kompetens inom bland annat kompositmaterial, produktutveckling, provning, och återvinning. Det är många s... Visa mer
Har du erfarenhet av forskning inom materialteknik? Vill du arbeta i spännande projekt där din kompetens inom kompositmaterial är viktig? Då kanske du är vår nästa medarbetare!
Till vårt kontor i Piteå söker vi en forskare med stort intresse för polymera fiberkompositmaterial.
Vårt team består av trevliga kollegor som tillsammans besitter bred och djup kompetens inom bland annat kompositmaterial, produktutveckling, provning, och återvinning. Det är många spännande saker på gång hos oss, inte minst inom biokompositer och vi vill därför stärka upp vårt team ytterligare genom denna rekrytering.
Om rollen
Tjänsten innebär att du kommer att arbeta i och driva FoU-projekt med industri, akademi och andra institut som projektpartners.
En viktig del av arbetet är kommunikation med våra kunder, som underlättas av en bra förståelse för olika behov och fokus på kundnyttan. Vårt mål är att vi vill bygga långsiktiga relationer med våra kunder och vara deras självklara val av partner för både forskning och innovation
Projektansökningar, projektledning, egen forskning samt till viss del handhavande av analysutrustning och arbete i labb ingår som en naturlig del av det dagliga arbetet.
Arbetet utförs som regel i team med kunder och med kollegor på RISE.
Vem är du?
Du är disputerad doktor, alternativt civilingenjör men då med flerårig erfarenhet av FoU. Erfarenhet från materialutvecklingsarbete av polymera fiberkompositer är önskvärt, gärna inom biomaterial.
Eftersom vi erbjuder en tjänst som innebär mycket kontakt med offentliga och privata aktörer är det viktigt du är initiativrik och utåtriktad. För att lyckas i rollen är det nödvändigt att du är välorganiserad och strukturerad samt tycker om att arbeta teamorienterat. Andra viktiga personliga egenskaper är starkt eget driv och en ambition att ständigt försöka utveckla dig själv.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av projektledning samt av att söka projektfinansiering hos offentliga finansiärer. Har du ett eget nätverk av kontakter inom akademi, forskningsinstitut eller industri är också det en fördel.
Eftersom vi i många fall arbetar i internationella projekt är det ett krav att du har goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift.
Är vi rätt för varandra?
På RISE är vi av uppfattningen att det är genom samverkan med våra kunder och samarbetspartners som vi utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta i tu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt.
Välkommen med din ansökan!
För mer information om tjänsten vänligen kontakta Jonas Engström, Enhetschef, 010 – 228 49 50. Sista ansökningsdag är den 14 januari 2020.
Facklig representant är Fredrik Ahlqvist, SI, 010 - 228 49 52.
Vi undanber oss kontakt med säljare av platsannonser eller erbjudande om rekryteringsstöd.
Vi stöder innovation och utveckling inom bland annat fordons-, rymd-, flyg-, verkstads-, gjuteri- och textilbranscherna samt infrastruktur genom ny design, materialval, optimerade tillverkningsmetoder och korrosionsskydd.
RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 800 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se.
Forskare, Kompositmaterial, Materialteknik, Biomaterial, Piteå, RISE Visa mindre

Miljöinspektör

Vill du bidra till en hållbar utveckling, en hälsosam och god miljö i Piteå? Vi söker nu en miljöinspektör för ett vikariat med inriktning på miljö- och hälsoskydd. Miljö och hälsa är en av fem avdelningar som gemensamt bildar Samhällsbyggnad i Piteå med ca 250 medarbetare. Avdelningen är en myndighet som arbetar under miljö- och tillsynsnämnden med tillsyn inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel- och alkoholtillsyn och har tretton medarbetare. Vi... Visa mer
Vill du bidra till en hållbar utveckling, en hälsosam och god miljö i Piteå?

Vi söker nu en miljöinspektör för ett vikariat med inriktning på miljö- och hälsoskydd.
Miljö och hälsa är en av fem avdelningar som gemensamt bildar Samhällsbyggnad i Piteå med ca 250 medarbetare. Avdelningen är en myndighet som arbetar under miljö- och tillsynsnämnden med tillsyn inom områdena miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel- och alkoholtillsyn och har tretton medarbetare. Vill du bli en av oss?

Samhällsbyggnad är i en utvecklingsfas för att möta framtiden med ett aktivitetsbaserat arbetssätt och tillitsbaserat ledar- och medarbetarskap.
Vi vill vara den myndighet som vi själva önskar möta genom att underlätta för våra kunder att följa lagar och krav inom vårt verksamhetsområde. Service och bemötande är viktigt för oss.
Vi kan erbjuda en modern arbetsplats med varierande, meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter där det finns goda möjligheter för dig att utvecklas i din yrkesroll.
Vi erbjuder flexibel arbetstid, friskvårdsmöjligheter och vi är måna om att kompetensutveckla våra medarbetare.

Arbetsuppgifter
Du kommer i första hand att arbeta med rådgivning, prövning och tillsyn inom miljöbalkens område.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har miljö- och hälsoskyddsutbildning vid universitet/högskola eller annan akademisk utbildning som kan bedömas likvärdig.
Arbetslivserfarenhet inom miljöbalksområdet samt kunskaper inom GIS är meriterande.

Som person är du drivande och målinriktad, strukturerad, lyhörd och engagerad. Du har förmåga att tänka strategiskt i syfte att se sammanhang, miljönytta och helhet. Du trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är kommunikativ, kan utrycka dig väl i tal och skrift i svenska och har förmåga att skapa goda relationer.
Körkort för bil erfordras

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad till ca ett år. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Tillträde
Enligt överenskommelse                                                                                   

Ytterligare information         
Åsa Wikman, avdelningschef Miljö och hälsa, 0911-69 60 08

Fackliga företrädare
Lisa Karlström för Vision, 0911-696691, 
Olga Persson för Akademikeralliansen 0911-696221

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-13

  Visa mindre

Miljö- och kemikaliesamordnare till Wibax i Piteå

Är du en lösningsorienterad och positiv person som tycker om att arbeta noggrant kan du vara den vi söker. Vi letar nu efter en Junior miljö- och kemikaliesamordnare till Wibax i Piteå. Du kommer ingå i ett mindre team där du snabbt får växa in i rollen tack vare stort ansvar gällande samordning av företagets miljö- och kemikaliefrågor. Vi jobbar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag! OM TJÄNSTEN I rollen som miljö- och kemikaliesamordnar... Visa mer
Är du en lösningsorienterad och positiv person som tycker om att arbeta noggrant kan du vara den vi söker. Vi letar nu efter en Junior miljö- och kemikaliesamordnare till Wibax i Piteå. Du kommer ingå i ett mindre team där du snabbt får växa in i rollen tack vare stort ansvar gällande samordning av företagets miljö- och kemikaliefrågor. Vi jobbar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag!

OM TJÄNSTEN
I rollen som miljö- och kemikaliesamordnare ingår du inom avdelningen kvalitet, säkerhet och miljö på Wibax. Tjänsten är varierande där du självständigt driver arbetet framåt och ansvarar över de arbetsuppgifter din roll innefattar. Tjänsten är ett vikariat fram till september 2020, men där möjlighet till förlängning finns.

Du erbjuds


* Ett introduktionsprogram för en god och effektiv start
* Varierande arbetsuppgifter där rum för eget ansvars- och initiativtagande finns
* En framtidsinriktad arbetsplats som främjar hållbarhet


ARBETSUPPGIFTER
* Samordna rutiner och instruktioner inom miljö- och kemikaliefrågor
* Hålla dig ajour med relevant lagstiftning
* Upprätthålla och underhålla säkerhetsdatablad, exponeringsscenarion och produktspecifikationer
* Uppdatera verksamhetens rapporter inom miljö och hållbarhet

VI SÖKER DIG SOM
* Har högskole- eller universitetsexamen inom miljö, kemi eller motsvarande
* Har goda kunskaper i svenska och engelska för kommunikation med både externa och interna parter

Vi ser det också som meriterande om du har tidigare erfarenhet av miljö- och kemikalielagstiftning samt REACH.

Som person är du:


* Självgående
* Noggrann
* Flexibel


Övrig information


* Start: Omgående eller enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Piteå
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Wibax önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
WIBAX affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter till basindustrin i Europa. Verksamheten består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor i bulk.

Läs mer om dem här https://wibax.com Visa mindre

Labbpersonal till Olle Svenssons Bär

Om oss Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet... Visa mer
Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i tretton städer från Stockholm i söder till Piteå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se


Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i labbet under blåbärssäsongen med att ta emot bärleveranser och testa bären utifrån instruktioner. Arbetstiderna är varierande 7-16 mån-fre vissa veckor och eftermiddag samt helg vissa veckor.

Din profil
Du är bra på att ta instruktioner och noggrann i ditt arbete. För att lyckas i denna roll tror vi att du är engagerad och en glad, aktiv och omtänksam lagspelare som kan uttrycka dig obehindrat på svenska i såväl tal som skrift.

Du blir anställd av Clockwork och arbetar på uppdrag hos vår kund. Som anställd hos oss får du en attraktiv anställning med marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal.

Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför snarast möjligt, men absolut senast den 7 juli via www.clockworkpersonal.se. Visa mindre

Health and Safety Officer till Monsson Energy AB

Ansök    Jul 22    Adecco Sweden AB    Miljöingenjör
Om tjänsten Som Health and Safety Officer kommer du att arbeta med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor. Du kommer att arbeta i nära sammarbete med projektledare och arbetsledare för att säkerställa arbetsplatsens säkerhet. Arbetsuppgifter innefattar bland annat att ta fram arbetsrutiner, kartlägga vilken säkerhetsutrustning som skall användas vid olika moment samt rutiner för uppföljning kring arbetsmiljö. Uppdraget är förlagt till Ersträsk. I din roll som ... Visa mer
Om tjänsten
Som Health and Safety Officer kommer du att arbeta med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor. Du kommer att arbeta i nära sammarbete med projektledare och arbetsledare för att säkerställa arbetsplatsens säkerhet. Arbetsuppgifter innefattar bland annat att ta fram arbetsrutiner, kartlägga vilken säkerhetsutrustning som skall användas vid olika moment samt rutiner för uppföljning kring arbetsmiljö.

Uppdraget är förlagt till Ersträsk.

I din roll som Health anad Safety Officer kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Arbetsmiljöfrågor
- Projektledning
- Administration

Tjänsten som Health and Safety Officer är ett konsultuppdrag med start i Augusti.

Om dig
Vi söker dig som brinner för arbetsmiljö och säkerhetsarbete. Som person är du självgående och driver ditt eget arbete. Du har en förmåga att skapa effektiva rutiner samt förmedla ut dessa i verksamheten tillsammans med projektledare och avdelningschefer.

Du har med fördel tidigare erfarenhet av arbetsmiljöarbete samt projektledning.
Universitetsutbildning inom arbetsmilö eller annan tekniskutbildning är meriterande.

Viktigt för tjänsten är:
- Arbetsmiljöfrågor
- Organiseringsförmåga
- Planering/dukumentation

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:

Filip Johansson via Adecco 073-684 70 01

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Health and Safety Officer, arbetsmiljöingenjör, arbetsmiljö, Piteå, Ersträsk, Monsson Energy AB, Adecco Visa mindre

Erfaren analytisk kemist med ett problemlösande arbetssätt

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 700 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra tekn... Visa mer
RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 700 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se.Om RISE Energy Technology CenterRISE expanderar inom området bioekonomi. Nu söker vi dig som vill vara en del i utvecklingen mot ett framtida cirkulärt och fossilfritt samhälle. Vi arbetar i nära samarbete med industri och forskningsaktörer över hela världen. Tillsammans genererar och förädlar vi forskningsresultat och idéer baserade på framförallt skogsråvara. Verksamheten för forskningen vid RISE ETC är huvudsakligen kopplad till termokemiska omvandlingsprocesser och innefattar olika projektportföljer under de tematiska områdena: Hållbara kolvätebaserade bränslen; kolfria energilösningar; datorbaserad processoptimering; och högförädlade material. Inom verksamheten finns för närvarande ca. 25 anställda, huvudsakligen i form av forskare, ingenjörer och teknisk personal.Om rollenPlaceringsort: PiteåDu kommer att bidra till RISE ETC:s forsknings- och uppdragsprojekt genom att utföra viktiga analyser i RISE ETC:s våtkemiska laboratorium och instrumentpark. Denna består av avancerade analysinstrument som t.ex. gaskromatografer, masspektrometer, infraröd spektrometer, svepelektronmikroskop m.m.Ditt huvudsakliga uppdrag och arbetsuppgifter kan sammanfattas i följande punkter:Utföra och utvärdera analyser med befintlig instrumentpark inklusive våtkemiska analyser, bland annat för karaktärisering av pyrolysolja och syntesgas.Införa och upprätthålla strukturer och rutiner för kalibrering och förebyggande underhåll av instrumentparken.Bidra med analyskompetens genom hela projektprocessen, från planering till utvärdering och rapportering.Införa och upprätthålla strukturer och rutiner i det våtkemiska laboratoriet.Utföra metodutveckling på befintliga instrument för nya analyser och provtyper.Sköta kontakten med instrumentleverantörer och support.Ansvara för inköp av t.ex. kemikalier, reservdelar till instrument och gaser.Mätuppdrag hos RISE ETC:s kunderVerksamheten på RISE ETC drivs i projektform, vars karaktär anpassas efter vilka forsknings- eller industrifrågor som är aktuella. Detta innebär att arbetsuppgifterna är omväxlande och inte rutinmässiga. Möjlighet till kompetensbreddning inom de analystekniker som används kommer att erbjudas.Vem är du? Du har flerårig erfarenhet av arbete i analyslaboratorium. Dina främsta förmågor finner man i att du:Är strukturerad och noggrannTrivs med att arbeta i grupp, men även enskiltKan arbeta självständigtHar ett problemlösande arbetssättStändigt vill utveckla och förbättra de analyser som utförs på RISE ETC. För detta krävs att du fördjupar dig i de olika teknikerna som används.Har ett säkerhetsmedvetet arbetssättHar god datorvana i de vanligaste programvarornaHar goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skriftKemistutbildning är meriterande, liksom kunskap om gaskromatografi.Villkor: Heltidsanställning efter 6 månaders provanställning med villkor enligt gällande kollektivavtal och överenskommelser. Tillträde efter överenskommelse.Välkommen med din ansökan!Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Henrik Wiinikka, Senior Forskare, tel. 010-516 61 76, eller, Anna Malou Petersson, Rekryterande chef, tel. 010-516 61 91. Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2019. Intervjuer kan ske löpande under ansökningsperioden.Våra fackliga representanter är Mats Elowson, Unionen, 0920-233515 och Esbjörn Petterson, Sveriges Ingenjörer, 010-516 61 79.Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.Analytisk kemist, bioekonomi, metodutveckling, problemlösning, forskningsprojekt, Piteå, RISE Visa mindre

Biomedicinsk analytiker för semestervikariat till Region Norrbotten

Arbetsplats: Laboratoriemedicin, Region Norrbotten Referensnummer: 197827 Om arbetsplatsen Laboratoriemedicin är en länsklinik som har verksamhet på sjukhusen i Gällivare, Kalix, Kiruna, Piteå och Sunderbyn och fungerar som servicefunktion till sjukvården i länet. Vi ger också service till sjukvårdsenheter utanför Regionen. Laboratoriemedicin vid Sunderby sjukhus består av följande delområden; klinisk kemi, transfusionsmedicin och mikrobiologi. Labor... Visa mer
Arbetsplats: Laboratoriemedicin, Region Norrbotten
Referensnummer: 197827


Om arbetsplatsen
Laboratoriemedicin är en länsklinik som har verksamhet på sjukhusen i Gällivare, Kalix, Kiruna, Piteå och
Sunderbyn och fungerar som servicefunktion till sjukvården i länet. Vi ger också service till sjukvårdsenheter utanför Regionen. Laboratoriemedicin vid Sunderby sjukhus består av följande delområden; klinisk kemi,
transfusionsmedicin och mikrobiologi. Laboratoriet är ackrediterat.Arbetsuppgifter
Inom laboratoriemedicin arbetar vi med kemiskt analysarbete, serologi och tappning av blodgivare, diagnostik av bakterier, virus och andra mikroorganismer, venprovtagning samt analys av prover med vårdhygieniska frågeställningar.


Din bakgrund
Vi söker i första hand legitimerad biomedicinsk analytiker. Även andra yrkeskategorier kan komma ifråga, såsom
biomedicinare, undersköterskor och sjuksköterskor. Studerande vid biomedicinska analytikerprogrammet är också välkomna med ansökan. Du har goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift, då arbetsuppgifterna innebär dokumentation samt att kommunicera med beställare, patienter och arbetskamrater.


Anställningsfakta

Semestervikariat sommaren 2019, heltid, dag-, kväll-, natt- och helgtjänstgöring. Tillträde enligt överenskommelse. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.
 
Rekrytering sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan edan idag!


Vill du veta mer? Kontakta

Helena Abrahamsson, enhetschef, tfn: 070-299 96 34, [email protected]
Gunilla Sipola, enhetschef, tfn: 070-249 25 26, [email protected]
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi undanber oss direkt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser. 


Fackliga företrädare
Elisabeth Lindblad, Vårdförbundet, tfn: 0920-28 40 74, [email protected]
Nils Burman, Naturvetarna, tfn: 072-245 34 07, [email protected]
Sista ansökningsdag 2019-04-01 Visa mindre

Vi söker semestervikarie som laboratorieassistent till Sunpine i Piteå!

Ansök    Apr 10    Academic Work    Laboratorieassistent
Intresse för Kemi och söker sommarjobb? Här kommer en fantastisk möjlighet för dig som vill få en riktig kickstart i karriären! Vi söker nu en laboratorieassistent som vill jobba på Sunpine, ett spännande företag med en ny och unik anläggning där de utvinner diesel ur tallolja. Start är 1 maj eller 1 juni så vänta inte med att skicka in din ansökan! OM TJÄNSTEN Vi söker nu för Sunpines räkning en student till tjänst som laboratorieassistent. Du kommer sp... Visa mer
Intresse för Kemi och söker sommarjobb? Här kommer en fantastisk möjlighet för dig som vill få en riktig kickstart i karriären! Vi söker nu en laboratorieassistent som vill jobba på Sunpine, ett spännande företag med en ny och unik anläggning där de utvinner diesel ur tallolja. Start är 1 maj eller 1 juni så vänta inte med att skicka in din ansökan!

OM TJÄNSTEN
Vi söker nu för Sunpines räkning en student till tjänst som laboratorieassistent. Du kommer spela en viktig roll där du bland annat kommer analysera råtalldiesel, råvaror och biprodukter i processen. Uppdraget förväntas pågå till mitten av augusti.

Du erbjuds


* Uppdraget är ett konsultuppdrag vilket innebär att du anställs som konsult via oss och arbetar på uppdrag hos Sunpine. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om [vårt konsulterbjudande](Deltid: https://www2.academicwork.se/jobbsokande/extrajobb).


ARBETSUPPGIFTER
Som laboratorieassistent kommer du arbeta med att utföra analyser och dokumentera resultaten. Du kommer samordna provtagning med operatörerna och ser till att provtagningar sker rutinmässigt och kvalitetssäkert. Vid behov utför du övriga arbetsuppgifter som hör till verksamheten. Inledningsvis får du en grundlig introduktion och du har alltid en mer senior kollega att fråga om hjälp. Detta är en fantastisk möjlighet att få gå sida vid sida vid en erfaren och kunnig kemist.

Du kommer till exempel att:


* Utföra rutinmässig service och underhåll på laboratorieutrustningen
* Rengöra och hålla laboratorieutrustning och arbetsplatsen hygienisk


Tjänsten passar dig som söker ett meningsfullt arbete och vill arbeta på ett världsledande företag vad gäller hållbart biodrivmedel. SunPine sysselsätter ca 60 medarbetare idag och planerar att växa. Dina blivande kollegor är bl.a. processoperatörer, underhålls- respektive driftstekniker, projektledare, ekonomer, laboratorieingenjörer, administratörer och processingenjörer. SunPine är en ung, pigg organisation där känner alla varandra med en god gemenskap där de har roligt tillsammans på jobbet!

VI SÖKER DIG SOM
* Läser till civilingenjör inom kemi


* Har god kunskap om hur kemikalier förvaras och dokumenteras
* Har god förmåga att uttrycka sig på både engelska och svenska i tal och skrift


Du är en person som tycker att det är roligt med utmaningar och problemlösning. Som ny i rollen finns inga förväntningar på att du ska kunna allt. Det är därför är viktigt att du är lugn och trygg i att inte vara fullärd. Problemlösning och utmaningar löser du tillsammans med dina kollegor men du klarar även av att arbeta självständigt. Du är analytisk med en slutledningsförmåga.

Vidare söker vi dig som är noggrann och strukturerad. På SunPine är det viktigt med säkerhet vilket innebär att du har förståelse för kemikalier samt att arbeta efter rutiner och processer.

Övrig information


* Start: Antingen 1:a maj eller 1:a juni
* Omfattning: Deltid, heltid under sommaren
* Placering: Piteå
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
SunPine i Piteå är världsledande vad gäller produktion av andra generationens biodrivmedel. Företaget är ett mycket bra exempel på att Sverige kan utveckla grön teknik och skapa nya gröna jobb. Bolaget startade 2006 och producerar 100 miljoner liter råtalldiesel per år. Det motsvarar två procent av Sveriges årliga förbrukning av diesel och ger en minskning av koldioxidutsläppen i Sverige med 250.000 ton per år. Råvaran är en restprodukt från den svenska skogsindustrin och det hållbara svenska skogsbruket. Visa mindre

Komminister

Ansök    Mar 4    Piteå församling    Komminister
Om Piteå församling Med cirka 21 700 medlemmar är Piteå församling en av Luleå stifts största församlingar. I församlingen finns fem kyrkor varav två är samarbetskyrkor med EFS. Goda kontakter och samarbeten med både skola och övriga samhället präglar verksamheten. Ett omfattande diakonalt arbete och en stor barn- och ungdomsverksamhet påverkar också församlingens arbete. Genom en etablerad volontärverksamhet möter Piteå församling många åldersgrupper. För... Visa mer
Om Piteå församling
Med cirka 21 700 medlemmar är Piteå församling en av Luleå stifts största församlingar. I församlingen finns fem kyrkor varav två är samarbetskyrkor med EFS. Goda kontakter och samarbeten med både skola och övriga samhället präglar verksamheten. Ett omfattande diakonalt arbete och en stor barn- och ungdomsverksamhet påverkar också församlingens arbete. Genom en etablerad volontärverksamhet möter Piteå församling många åldersgrupper. Församlingen driver utöver detta även mångkulturella mötesplatser med bland annat ett projekt för asylsökande och svenska för invandrare. Gudstjänst- och gudstjänstutveckling är prioriterat och det finns en vilja att hitta nya uttrycksformer för att nå fler människor med evangeliet om Jesus Kristus.

Ledord för all verksamhet är kärnvärdena närvaro, öppenhet och hopp. Församlingens inriktningsmål är ökad samverkan med övriga samhällsaktörer, ökad delaktighet och möjliggörande av ideella insatser samt att allt arbete ska präglas av tillgänglighet och utveckling. Prioriterade områden 2019: gudstjänstutveckling, undervisning, kommunikation samt lokalernas funktion och nyttjande.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innehåller grundläggande prästerliga uppgifter såsom gudstjänster, kyrkliga handlingar, samtals- och studiegrupper. Tjänstestället är Öjebyn men alla präster i församlingen tjänstgör i församlingens alla kyrkor. Du finns också med i en stor gemensam konfirmandverksamhet. Huvuduppdraget handlar om att tillsammans med både ideella och andra medarbetare jobba för Guds rikes utbredande i Piteåbygden.

Du som söker tjänsten
…är behörig att inneha en komministertjänst,
…har en trygg och reflekterad kristen tro,
…har god samarbetsförmåga och tycker om att jobba i team,
…är flexibel och inkännande,
…har god initiativförmåga,
…är beredd att jobba kvällar och helger,
…vill jobba med utveckling och förnyelse av församlingens grundläggande uppdrag.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten förutsätter körkort och tillgång till egen bil. Tillträde augusti 2019, eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Sista ansökningsdag 1 april 2019. Märk din ansökan med "Komminister" och skicka den med CV, referenser och personligt brev till: [email protected], alternativt: Piteå församling, Nygatan 23, 941 31 Piteå.

Om du vill veta mer om Piteå kommun hänvisar vi till www.pitea.se Visa mindre