Lediga jobb som Datapedagog/IT-pedagog/Datautbildare i Piteå

Se lediga jobb som Datapedagog/IT-pedagog/Datautbildare i Piteå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Piteå som finns hos arbetsgivaren.

Utbildare till YH - utbildningen Digital strateg

Utbildare till YH-utbildningen Digital starateg Piteå Kommun; Samhällsbyggnad Vi söker utbildare till yrkeshögskoleutbildningen Digital strateg. Du som söker trivs med att stå i centrum, är bra på att samarbeta och brinner för att få människor att utvecklas till kreativa problemlösare. Men viktigast av allt – du har ett passionerat intresse för digitalisering och hänger med i utvecklingen. Bakgrunden till att utbildningen har startats är att den digital... Visa mer
Utbildare till YH-utbildningen Digital starateg
Piteå Kommun; Samhällsbyggnad

Vi söker utbildare till yrkeshögskoleutbildningen Digital strateg. Du som söker trivs med att stå i centrum, är bra på att samarbeta och brinner för att få människor att utvecklas till kreativa problemlösare. Men viktigast av allt – du har ett passionerat intresse för digitalisering och hänger med i utvecklingen.

Bakgrunden till att utbildningen har startats är att den digitala utvecklingen ger upphov till omvälvande samhällsförändringar. Det i sin tur har skapat ett skriande behov av människor som har kompetens att jobba i gränslandet mellan affärer, människor och ny teknik. På Digital strateg utbildar vi framgångsrikt med fokus på framför allt digital kommunikation och affärsutveckling.

YH-utbildningen Digital strateg anordnas i samarbete mellan Piteå kommun och en ledningsgrupp som i skrivande stund består av representanter för Firstly, Helikopter, Hello future, In the cold, More, Oh my, Swedish Lapland, Tromb och Vinter.

Inom fövaltningen Samhällsbyggnad finns flera spännande verksamheter samlade med syfte att driva och utveckla arbetet med stora komplexa samhällsbyggnadsfrågor. Social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet är viktiga utgångspunkter i detta. På förvaltningen arbetar personal som brinner för att göra skillnad och tillhandahålla verksamhet av hög kvalitet. En del i förvaltningens uppdrag är att verka för livslångt lärande, varför till exempel yrkeshögskoleutbildningar bedrivs på avdelningen Kompetensförsörjning.  

Arbetsuppgifter:

Som utbildare säkerställer du att vi anordnar en utbildning i högsta klass. Du driver och utvecklar den fjärde utbildningsomgången av Digital strateg i nära samverkan med branschen.

Utbildningens pedagogik fokuserar främst på att omsätta teorier i praktik genom att lyfta in verkligheten i klassrummet. Kunskap, kreativitet och nytänkande stimuleras och utvecklas genom skarpa projekt. Planering och samordning, konstruktiv feedback, bedömning samt betygsättning av studerande är arbetsuppgifter som ingår. Inom ramen för rollen som utbildare kan du även få uppdrag som att marknadsföra utbildningen samt verka för att fler yrkeshögskoleutbildningar startas i kommunen. 

Kvalifikationer:

Du har kunskap om dagens och framtidens digitala medier, digital kommunikation och/eller digital affärsutveckling. Specifikt ser vi gärna att du har specialistkompetens inom en eller flera kurser i utbildningen, https://www.pitea.se/kurserdigitalstrateg Övriga kurser kompletteras med gästföreläsare efter behov.

Du bör ha någon form av relevant eftergymnasial utbildning samt arbetslivserfarenhet inom digitalisering, helst både som konsult och inhouse. Det är också en stor fördel om du har tidigare erfarenhet av att utbilda, föreläsa och/eller moderera offentliga samtal.

Du har utöver detta ett starkt nätverk och goda kontakter med sakkunniga i branschen, som du kan nyttja för att bjuda in gästföreläsare och hjälpa de studerande att hitta relevanta LIA-/praktikplatser. 

 Om anställningen och ansökan:

Tjänsten är en visstidsanställning tom 2021-01-31. Beroende på de sökandes kompetens och önskemål kan omfattningen på tjänsten förändras (100 % för en person alternativt deltid fördelat på flera personer). Det finns med andra ord möjligt att kombinera tjänsten med annan deltidsanställning eller egen verksamhet.

Vi vill att du i ditt personliga brev beskriver om du har specialistkompetens inom ett eller flera områden i utbildningen (se länken ovan för mer information). Vi vill också att du beskriver vilken omfattning av tjänst som du är mest intresserad av exempelvis någon av följande:

-Heltid tom jan 2021

-Deltid tom jan 2021 (ange önskvärd procent)

-Heltid under endast en eller några kurser (ange vilka kurser)

-Deltid under endast en eller några kurser (ange vilka samt önskvärd procent)

 

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-05-26.

Vi tillämpar löpande rekrytering med tillträde snarast.

 

Ytterligare information:

Verksamhetsområdeschef Charlotte Sundman 0911-69 64 35

Rektor Pernilla Forsberg 0911-69 67 37

Facklig företrädare för Vision, Sten Andersson 0911-934 05

Facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund Noomi Lundberg 0911 -934 19 Visa mindre

It-pedagog till Samhällbyggnad

Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens Piteå. Som medarbetare i Piteå kommun har du drygt 4000 kollegor. Kollegor som varje dag arbetar för att göra skillnad i pitebornas vardag och på ett professionellt och trevligt sätt levererar den service de har rätt till. Vi erbjuder dig en trygg anställning med schyssta villk... Visa mer
Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens Piteå. Som medarbetare i Piteå kommun har du drygt 4000 kollegor. Kollegor som varje dag arbetar för att göra skillnad i pitebornas vardag och på ett professionellt och trevligt sätt levererar den service de har rätt till. Vi erbjuder dig en trygg anställning med schyssta villkor och förmåner. Vi hoppas att du vill bli en i gänget på Piteå kommun! 

Förvaltningen Samhällsbyggnad arbetar för ett attraktivt och hållbart samhälle för invånare, besökare och näringsliv. Vi är cirka 250 medarbetare inom samhällsplanering och kompetensförsörjning. 

Vuxenutbildningen är en del av Samhällsbyggnad. Avdelningen arbetar med kompetensförsörjningsfrågor samt genomför kommunens uppgifter inom offentliga skolväsendet för vuxna enligt lag och förordning. Avdelningen har ett särskilt uppdrag att samverka med arbetsliv/näringsliv för att ge goda förutsättningar för kompetensförsörjning och livslångt lärande.

Delar av vuxenutbildningens verksamhet flyttar nu in i nya lokaler på Campusområdet och tillsammans utvecklar vi Vuxenutbildningens nya lärcentrum. Verksamheten har i uppdrag att verka för ett lärcentrum med bra utbud, god service och funktionellt elevstöd.  Vuxenutbildningens lärcentrum skall skapa möjligheter för högre utbildning, ökat utbildningsutbud och samtidigt verka som en mötesplats för studerande och arbetsliv. Vuxenutbildningen söker nu en IT-pedagog med intresse för skolans och elevers digitala utveckling eller pedagog med stort intresse och goda kunskaper inom IT.

Är du en person, som brinner för att inspirera och handleda elever, studerande, deltagare.  Motiveras du av att se människor utvecklas, möta människor med olika kulturella bakgrunder, arbetslivserfarenheter och dessutom har ett stort intresse för IT och digital utveckling då är det här en tjänst för dig.

Kvalifikationer

Utbildning på eftergymnasial nivå, gärna pedagogisk inriktning eller kompetens som arbetsgivaren bedömer som motsvarande.

Arbetsuppgifter

Som IT-pedagog vid vuxenutbildningens Lärcentrum är du en viktig kugge i lärcentrums utveckling. Stödfunktionen IT-pedagog skall genom att tillhandahålla relevant it-stöd för elever, studerande, deltagare, underlätta lärprocesser och bidra till ökad måluppfyllelse.
Arbetsuppgifterna kommer att utgå från verksamhetens uppdrag samt effekter av statlig styrning. Samverkanspartners, elevs, studerandes, deltagares behov och efterfrågan kommer att ligga till grund för IT-pedagogen arbetsuppgifter. Arbetsuppgifterna kommer att utvecklas i nära samverkan med pedagoger, samverkanspartners, projektledare och elev/student. Funktionen kommer att ingå i relevanta nätverk för IT personal inom lärcenter.  I uppdraget ingår även att utveckla webbaserat digitalt stöd, viss teknisk support samt följa den digitala utvecklingen.

Vi söker dig som har goda kunskaper inom It och digitalisering, teknik och system.
Har du erfarenhet av Office 365, konferensutrustning, sändningsutrustning och/eller GDPR så kommer den kompetensen att komma till nytta.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete samt erfarenhet av arbete med människor som har annat modersmål än svenska. Att du är strukturerad med god administrativ förmåga och kan formulera dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska är viktig. Arbetet förutsätter att du känner dig bekväm att prata inför grupp.
Då du kommer att vara en viktig del i utvecklingen av Vuxenutbildningens nya lärcentrum så behöver du vara riktigt bra på att samarbeta och se dig själv som en lagspelare.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Körkort: Minst B-nivå

Kontaktpersoner
Charlotte Sundman enhetschef vägledning och omvärld 0911-69 64 35

Sten Andersson Vision 0911-69 69 70

Carola Bergman Lärarnas Riksförbund 0911-69 75 97 Visa mindre