Lediga jobb som Enhetschef inom socialtjänst i Piteå

Se lediga jobb som Enhetschef inom socialtjänst i Piteå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Piteå som finns hos arbetsgivaren.

Enhetschef Psykosocialt stöd till vuxna och daglig verksamhet

Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från åtta avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsammans med fantastiska kollegor.I Piteå kommun arbetar vi med utgångspunkt från kommunens  gemensamma värdegrund: Våga –Låga – Förmåga. Socialtjänsten i Pite... Visa mer
Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från åtta avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsammans med fantastiska kollegor.I Piteå kommun arbetar vi med utgångspunkt från kommunens  gemensamma värdegrund: Våga –Låga – Förmåga. Socialtjänsten i Piteå är uppdelad i åtta avdelningar. Avdelning Psykosocialt stöd för vuxna och daglig verksamhet ansvarar för boende och daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning som har beslut enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) eller socialtjänstlagen (SoL) samt för boendestöd till personer som tillhör personkretsarna inom LSS men med beslut enligt SoL.

Vill du vara med och leda i förändring och har goda ledaregenskaper? Har du chefserfarenhet från arbete inom socialtjänst? Har du erfarenhet från arbete med personer som har kognitiva funktionsnedsättningar? Vill du ha ett ansvarsfullt, roligt och meningsfullt arbete samt vara delaktig i vårt fortsatta utvecklingsarbete framåt?
Vi söker dig som har en positiv livssyn och som i hög grad gillar samarbete och samverkan internt och externt. Vi arbetar för att ständigt förbättra oss och är nu inne i en spännande fas där vi tillsammans bland annat utvecklar vårt tillitsbaserade förhållningssätt, styrning och ledning. Vi är kreativa, hittar gemensamma lösningar, har ett öppet och fint klimat i alla våra forum samt sätter medborgaren (individen) i fokus för vårt arbete.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med medarbetare, kollegor och chef ansvarar du för avdelningens operativa och strategiska arbete när det gäller kvalité,
arbetsmiljö och ekonomi. Du arbetar systematiskt med planering, genomförande och uppföljning. Du är tillgänglig och närvarande för
medarbetare, brukare, företrädare, kollegor och chef. Du ingår i en ledningsgrupp som består av avdelningschef, nio enhetschefer,
chefsresurs och kvalitetssamordnare/metodstöd.

Kvalifikationer
Krav: För arbetet adekvat universitets- eller högskoleexamen.
Meriterande: Chefserfarenhet från socialtjänst, erfarenhet av arbete med personer som har kognitiv funktionsnedsättning (Till exempel IF, autism, psykiatriska diagnoser, samsjuklighet).
Körkort och tillgång till egen bil erfordras.
Arbetet ställer stora krav på din ledarförmåga, att samverka, samarbeta, entusiasmera och engagera de du möter.

Övrigt
Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på ålder, kön, etnicitet.
Vi söker två (2 st) tillsvidareanställning samt ett (1 st) vikariat 6 mån.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid (100%)
Anställningsform: Vikariat 6 månader, heltid (100%)
Arbetstid: Dagtid, måndag – fredag
Tillträde: Snarast efter överenskommelse


Välkommen med din ansökan senast 2023-05-07 Visa mindre

Enhetschefer till Särskilt boende för äldre

Socialtjänsten i Piteå kommun är kommunens största förvaltning med 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar i socialtjänsten.  Avdelningen Särskilt boende inom Socialtjänsten arbetar med service, vård och omsorg till personer som behöver stöd i det dagliga livet på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning. Nu söker vi dig som vill arbeta som enhetschef på något av särskilda boenden för äldre.... Visa mer
Socialtjänsten i Piteå kommun är kommunens största förvaltning med 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar i socialtjänsten. 

Avdelningen Särskilt boende inom Socialtjänsten arbetar med service, vård och omsorg till personer som behöver stöd i det dagliga livet på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning. Nu söker vi dig som vill arbeta som enhetschef på något av särskilda boenden för äldre. 

Vi söker nu tre Enhetschefer varav två anställningar är tills vidare i centrala stan och ett vikariat på Mogården, Furunäset. 

Österbo

Ett vård- och omsorgsboende i centrala Piteå med 48 platser i lägenheter med en storlek av 40–61 m². Tillsvidareanställning.

Ängsgården

Ängsgården är ett modernt demensboende som invigdes i september 2019 med totalt 60 lägenheter fördelat på sex avdelningar i två plan.  Tillsvidareanställning.

Mogården

Ett särskilt boende för personer med demenssjukdom med totalt 60 platser i lägenheter som är 32-40 m² stora. Boendet ligger i området Furunäset, Munksund, ca 4 km söder om centrala Piteå. Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat. 

Arbetsuppgifter
Arbetet som chef innebär att leda, planera och samordna verksamheten i samverkan med omvårdnadspersonalen samt Hälso- och sjukvårdsorganisationen. Som Enhetschef har du ett helhetsansvar vilket innefattar verksamhet, ekonomi och personalansvar för omvårdnadspersonal.

Kvalifikationer
Du har lämplig högskoleutbildning och/eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete i ledande ställning och erfarenhet av vård och omsorgsarbete är meriterande. Du ska vara flexibel, ansvarstagande, kunna arbeta både självständigt samt i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort krävs.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse. Två befattningar gäller tillsvidare och en är tidsbegränsad. 

Upplysningar
Annika Wallin, Teamledare, Särskilt boende för äldre, 0911-69 75 18
Robert Winneborn, Avdelningschef, Särskilt boende för äldre, 0911-69 62 66

Facklig företrädare
Mikaela Gebing. Vision 072-4591869

Välkommen med din ansökan senast 2022-04-02

Vill du flytta till Piteå? Ta hjälp av Inflyttarservice! Kontakta inflyttarservice - Inflyttare (pitea.se)

Letar du bostad, behöver veta mer om utbildning/skola eller hur kultur- och fritidsutbudet ser ut. Inflyttarservice erbjuder dig stöd från start till mål och ger dig de bästa kontakterna med kommun, näringsliv, civilsamhälle och utbildningsaktörer. Det är ju hit man kommer när man kommer hem!

Kontakt: www.flyttatillpitea.se. [email protected]. 0911-696100 Visa mindre

Enhetschef Myndighetsutövning och LSS

Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från åtta avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsammans med fantastiska kollegor.I Piteå kommun arbetar vi med utgångspunkt från kommunens gemensamma värdegrund: Våga –Låga – Förmåga. Socialtjänsten i Piteå... Visa mer
Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från åtta avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsammans med fantastiska kollegor.I Piteå kommun arbetar vi med utgångspunkt från kommunens gemensamma värdegrund: Våga –Låga – Förmåga. Socialtjänsten i Piteå är uppdelad i åtta avdelningar. Inom avdelningen En Ingång finns Stöd till försörjning samt enheten för myndighetsutövning för vuxna.

Har du erfarenhet av myndighetsutövning och ledarskap? Brinner du för att skapa tillitsfulla relationer? Vill du ha ett ansvarsfullt, roligt och meningsfullt arbete samt vara delaktig i vårt fortsatta utvecklingsarbete framåt. Vi söker dig som har en positiv livssyn och som i hög grad gillar samverkan och samarbete internt och externt. Vi arbetar för att ständigt förbättra oss och är nu framme i en spännande fas där vi tillsammans utvecklar vårt tillitsbaserade förhållningssätt, styrning och ledning. Vi är kreativa, hittar gemensamma lösningar, har ett öppet och fint klimat i alla våra forum samt sätter medborgaren (individen) i fokus för vårt arbete

Som enhetschef för myndighetsutövning och LSS ansvarar du för 13 medarbetare som handlägger ansökningar inom SoL för äldre samt LSS och SoL upp till 65 år. Du ingår i ledningsgruppen för En Ingång och har därmed en viktig roll i att utifrån din erfarenhet och kompetens arbeta för att möta framtida utmaningar i verksamheten och i kommunen som helhet.

Arbetsuppgifter
Som chef ansvarar du för enhetens verksamhet, att den bedrivs med god kvalitet, god arbetsmiljö och utifrån de ekonomiska förutsättningar som finns. Du arbetar systematiskt med planering, genomförande och uppföljning och inbjuder till en hög grad av delaktighet hos dina medarbetare. Du är tillgänglig och närvarande för medarbetare, klienter, företrädare, kollegor och chef. Du representerar kommunen i externa närverk kopplade till verksamhetens uppdrag. Du ska kunna reflektera kring händelser i din verksamhet, i närsamhället och i omvärlden och i samband med det identifiera trender och behov av förändringar.

Kvalifikationer
Krav: För arbetet adekvat universitets- eller högskoleexamen. God data och kommunikationsvana
Meriterande: Erfarenhet av tidigare ledarbefattning med personal och budgetansvar, erfarenhet av myndighetsutövning.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid (100%)
Arbetstid: Dagtid, måndag – fredag
Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-14 Visa mindre

Enhetschef stöd till vuxna och daglig verksamhet

Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Från och med 1 januari 2020 har förvaltningen en ny, plattare organisation. Grundtanken är att det ska finnas en ingång till socialtjänsten, oavsett ärende. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsa... Visa mer
Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Från och med 1 januari 2020 har förvaltningen en ny, plattare organisation. Grundtanken är att det ska finnas en ingång till socialtjänsten, oavsett ärende. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsammans med fantastiska kollegor.

I Piteå kommun arbetar vi med utgångspunkt från kommunens gemensamma värdegrund: Våga –Låga – Förmåga.
Socialtjänsten i Piteå är uppdelad i åtta avdelningar. Avdelning Psykosocialt stöd för vuxna och daglig verksamhet ansvarar för boende och daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning som har beslut enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) eller socialtjänstlagen (SoL) samt för boendestöd till personer som tillhör personkretsarna inom LSS men med beslut enligt SoL.

Vill du vara med och leda i förändring och har goda ledaregenskaper? Har du chefserfarenhet från arbete inom socialtjänst? Har du erfarenhet från arbete med personer som har kognitiva funktionsnedsättningar? Vill du ha ett ansvarsfullt, roligt och meningsfullt arbete samt vara delaktig i vårt fortsatta utvecklingsarbete framåt?
Vi söker dig som har en positiv livssyn och som i hög grad gillar samarbete och samverkan internt och externt. Vi arbetar för att ständigt förbättra oss och är nu inne i en spännande fas där vi tillsammans bland annat utvecklar vårt tillitsbaserade förhållningssätt, styrning och ledning. Vi är kreativa, hittar gemensamma lösningar, har ett öppet och fint klimat i alla våra forum samt sätter medborgaren (individen) i fokus för vårt arbete.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med medarbetare, kollegor och chef ansvarar du för avdelningens operativa och strategiska arbete när det gäller kvalité, arbetsmiljö och ekonomi. Du arbetar systematiskt med planering, genomförande och uppföljning. Du är tillgänglig och närvarande för medarbetare, brukare, företrädare, kollegor och chef. Du ingår i en ledningsgrupp som består av avdelningschef, nio enhetschefer, chefsresurs och kvalitetssamordnare/metodstöd.


Kvalifikationer
Krav: För arbetet adekvat universitets- eller högskoleexamen.
Meriterande: Chefserfarenhet från socialtjänst, erfarenhet av arbete med personer som har kognitiva funktionsnedsättning (Till exempel IF, autism, psykiatriska diagnoser, samsjuklighet).
Körkort och tillgång till egen bil erfordras.
Arbetet ställer stora krav på din ledarförmåga, att samverka, samarbeta, entusiasmera och engagera de du möter.

Övrigt
Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på ålder, kön, etnicitet.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid (100%)
Arbetstid: Dagtid, måndag – fredag
Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-06 Visa mindre

Teamledare

Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med drygt 1 700 medarbetare. Tanken med den nuvarande organisationen är att det ska finnas en ingång till förvaltningen oavsett ärende. Därefter samordnas de insatser som behövs av sju avdelningar med olika uppdrag. Arbetsuppgifter Rollen som teamledare är ny och är tänkt att utgöra ett stöd till både avdelningschef och enhetschefer på våra boenden. I en verksamhet som har ansvar att erbjuda en god och s... Visa mer
Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med drygt 1 700 medarbetare. Tanken med den nuvarande organisationen är att det ska finnas en ingång till förvaltningen oavsett ärende. Därefter samordnas de insatser som behövs av sju avdelningar med olika uppdrag.

Arbetsuppgifter
Rollen som teamledare är ny och är tänkt att utgöra ett stöd till både avdelningschef och enhetschefer på våra boenden. I en verksamhet som har ansvar att erbjuda en god och säker vård för våra äldre är det många frågor som behöver samordnas, planeras, struktureras och kvalitetssäkras.
Som teamledaren ska du samordna kvalitetsledningssystemet och arbeta aktivt med att underhålla, förbättra och utveckla ledningssystemet. Säkerställa att det finns rutiner för säkerhetsarbete och utarbeta förslag till styrande dokument, allt för att garantera en hög kvalitet i allt vård och omsorgsarbete.
I rollen kommer du även att delta i och leda dagliga pulsmöten med enhetscheferna, dels för att säkerställa att information når ut, dels samla in frågor och synpunkter som bör samordnas och eller utredas.
Teamledaren ingår i avdelningens ledningsgrupp och är direkt underställd avdelningschefen.

Det är i samarbete både inom avdelningen, med övriga avdelningar och externa parter som socialtjänsten utvecklas. Som teamledare ska du gilla att samarbeta med andra men även driva arbeten självständigt. Struktur, ordning och reda kommer att vara viktiga delar i arbetet, samtidigt som ingen dag är den andra lik och man behöver hela tiden vara beredd att ställa om.

Kvalifikationer


• Du har lämplig högskoleutbildning eller dokumenterad erfarenhet av kvalitetsarbete.
• Du har erfarenhet av att driva projekt och arbeta lösningsfokuserat.
• Du är van att uttrycka dig i tal och skrift.
• Det är meriterande om du har kännedom om de lagar som reglerar verksamheten t ex Socialtjänstlagen (SoL), Patientsäkerhetslagen (PSL) och Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper som förmåga och intresse att samarbeta. En vilja att utveckla och se möjligheter.
B-körkort
Goda kunskaper i Officepaketet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid.
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-20

Vi undanber oss kontakt med rekryteringsföretag och annonsörer. Visa mindre

Enhetschef Rehabenheten Hemsjukvården

Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Hos oss sätter vi individen i centrum och samordnar de insatser som behövs från sju avdelningar. Vårt uppdrag är att ge människor det stöd de behöver för att kunna leva så självständigt som möjligt i olika skeden i livet. Vi söker dig som vill vara med att leda och utveckla Rehabenheten i Piteå kommun. Du har ett stort intresse och engagemang och tycker om att arbeta i en utve... Visa mer
Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Hos oss sätter vi individen i centrum och samordnar de insatser som behövs från sju avdelningar. Vårt uppdrag är att ge människor det stöd de behöver för att kunna leva så självständigt som möjligt i olika skeden i livet.

Vi söker dig som vill vara med att leda och utveckla Rehabenheten i Piteå kommun. Du har ett stort intresse och engagemang och tycker om att arbeta i en utvecklingsinriktad verksamhet, där både ansvar och befogenheter är långt delegerade. Organisatoriskt tillhör du Hälso- och sjukvårdsenheten i socialtjänsten.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara chef för rehabiliteringsenhetens fysioterapeuter och arbetsterapeuter och ansvara för utveckling och planering på enheten mot Socialtjänstens mål.

Utgångspunkten för ledarskapet i Piteå kommun är det tillitsbaserade ledarskapet. Det innebär att du som chef förväntas stimulera till samskapande, bygga tillitsfulla relationer samt säkerställa att medarbetaren kan, vill och vågar möta medborgarnas behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut. Erfarenhet av att arbeta som chef kan vara meriterande. Ditt ledarskap kännetecknas av tillit till verksamhet och medarbetare.

Du har en god förmåga att visualisera helhet och konkretisera mål på ett pedagogiskt och enkelt sätt. Du är en tydlig, strategisk och kommunikativ ledare som kan fatta beslut i syfte att föra verksamheten framåt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Övrigt
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar
Christer Grahn, Hälso- och sjukvårdschef, 0911-69 79 31

Fackliga representanter
Sten Andersson, Vision 0911-69 69 70
Miriam Englund, Fysioterapeuterna 0911-69 79 69
Ida Wiksten, Arbetsterapeuterna 0911-69 79 73

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-20 Visa mindre

Enhetschef Försörjningsstöd

Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Från och med 1 januari 2020 har förvaltningen en ny, plattare organisation. Grundtanken är att det ska finnas en ingång till socialtjänsten, oavsett ärende. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsa... Visa mer
Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Från och med 1 januari 2020 har förvaltningen en ny, plattare organisation. Grundtanken är att det ska finnas en ingång till socialtjänsten, oavsett ärende. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsammans med fantastiska kollegor.

Avdelningen Försörjningsstöd inom socialtjänsten har ett samlat uppdrag från Socialnämnden att ansvara för enskilda medborgare som är i behov av försörjningsstöd.

Arbetsuppgifter

Du har det övergripande ansvaret för verksamhet, ekonomi och personal. I din roll ingår också strategiskt utvecklingsarbete, statistik, analyser samt intern och extern samverkan. Du ingår i ledningsgrupp för avdelning En ingång.

Det pågår en utveckling av verksamheten som primärt handlar om att intensifiera samverkan med samhällsbyggnadsförvaltningen. Syftet med att utveckla samverkan mellan förvaltningarna är att den enskilde som är i behov av försörjningsstöd skall öka sin möjlighet till egen försörjning. Det handlar om att öka antalet anvisade, effektivisera flöden och att arbeta med resultat, uppföljning och utvärdering. Du ingår i en rad olika samverkans/arbets och styrgrupper med samverkanspartners. Viktigt därför att kunna skapa goda samverkansrelationer men även att driva de frågor som är viktiga för socialtjänsten och försörjningsstöd. Arbeta med målsättning budget i balans vilket innebär att man kommer att arbeta med effektiviseringar för att i större utsträckning räcka till fler. Ställer krav på ledarskapet i form av uppföljning och utvärdering. Som enhetschef vid försörjningsstöd är du viktig i detta förändringsarbete och genom tillitsbaserad ledning och styrning skapas delaktighet och engagemang från medarbetarna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av arbete som chef, erfarenhet av förändringsledning är en fördel. Du i ditt ledarskap har förmåga att kommunicera tydligt och skapa engagemang och delaktighet. Du är utbildad socionom eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner lämplig för uppdraget. Som person är du trygg, stabil, har en god samarbetsförmåga. Försörjningsstöds verksamhet  regleras av lagstiftning, en fördel därför om man är insatt i aktuell lagstiftning.

Övrigt

B-körkort ett krav

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuell.

Sök tjänsten via www.pitea.se/ledigajobb senast 21-04-18

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

Lena Enqvist Omsorgschef
[email protected]
0911-69 68 33

Michaela Gebing
Vision
0911-69 65 56
[email protected]

Rose-Marie Ställ
Akademikerförbundet SSR
070 655 81 71
[email protected] Visa mindre

Enhetschef till vård- och omsorgsboendet Österbo

Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Från och med 1 januari 2020 har förvaltningen en ny, plattare organisation. Grundtanken är att det ska finnas en ingång till socialtjänsten, oavsett ärende. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsa... Visa mer
Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Från och med 1 januari 2020 har förvaltningen en ny, plattare organisation. Grundtanken är att det ska finnas en ingång till socialtjänsten, oavsett ärende. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsammans med fantastiska kollegor.

Avdelningen Särskilt boende för äldre, inom Socialtjänsten, arbetar med service och omvårdnad av de som är över 65 år och behöver stöd i det dagliga livet på grund av sjukdom, funktionshinder och/eller ålder. Våra 11 vård- och omsorgsboenden är en viktig del av kommunens äldreomsorg.

Vi söker nu en enhetschef till Österbo vård- och omsorgsboende, ett boende som ligger beläget i centrala Piteå. Boendet har 48 platser.

Arbetsuppgifter
Du kommer att leda verksamheten vid Österbo tillsammans med din chefskollega. Som enhetschef ansvarar ni tillsammans för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Inom avdelningen tillämpar vi delat ledarskap och den vi söker kommer att inneha personalansvaret som huvudsakligt ansvar.  Den dagliga styrningen är en viktig uppgift liksom att arbeta med kvalitets- och arbetsmiljöfrågor. I rollen ingår att utveckla och förbättra verksamheten tillsammans med medarbetarna genom att motivera, möjliggöra och engagera. Du förväntas kommunicera socialtjänstens inriktning och mål samt aktivt delta i avdelningens planerings- och uppföljningsarbete. Arbetet innebär även kontakter med både boenden och anhöriga men också med olika aktörer vilket ställer krav på förmågan att skapa goda relationer. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och är direkt underställd avdelningschefen.

Kvalifikationer
Du har en lämplig högskoleutbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete i arbetsledande ställning, har goda ledaregenskaper och känner dig trygg med ett tillitsbaserat ledarskap. Att kommunicera och se helheten är enkelt för dig och du är bra på att skapa förtroende i alla led. Du har ett intresse av att utveckla verksamheten och att arbeta med ledningsfrågor tillsammans med övriga chefer inom avdelningen. Ett genuint intresse för äldreomsorg och att våra äldre får ett värdigt liv i välbefinnande är en förutsättning.

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskaper om den lagstiftning som socialtjänsten har att följa som till exempel socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet då tjänsten i dagsläget innebär delat ledarskap.

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
B-körkort samt tillgång till egen bil är ett krav.

Upplysningar
Magdalena Jonsson, avdelningschef särskilt boende, 070 - 320 24 10

Fackliga företrädare
Sten Andersson för Vision, 0911-69 34 05
Carola Berggren för kommunal, 010-442 9904

 Välkommen med din ansökan senast 2021-02-14 Visa mindre

Enhetschef korttids/fritids

Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Från och med 1 januari 2020 har förvaltningen en ny, plattare organisation. Grundtanken är att det ska finnas en ingång till socialtjänsten, oavsett ärende. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsa... Visa mer
Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Från och med 1 januari 2020 har förvaltningen en ny, plattare organisation. Grundtanken är att det ska finnas en ingång till socialtjänsten, oavsett ärende. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsammans med fantastiska kollegor.

 

Avdelningen Individ & Familjeomsorg (IFO), Socialtjänsten, har i uppdrag från socialnämnden att ansvara för barn och vuxna som behöver stöd i form av korttidstillsyn/fritids, detta på grund av funktionsnedsättning. Avdelningen IFO söker nu en enhetschef till området ”Stöd till barn och familjer” och vår korttids- och fritidsverksamhet.

Korttids och fritids består av två verksamheter, verksamheterna arbetar med korttidsvistelse/fritids för personer med funktionsnedsättning enligt LSS. Korttidsvistelsen innebär att man tillfälligt bor i verksamheten och att föräldrar och vårdnadshavare då får avlastning, målgruppens ålder kan vara mellan 0-65 år. Verksamheten arbetar även idag med fritids för ungdomar mellan 12-21 år med funktionsnedsättning enligt LSS som behöver tillsyn före och efter skoltid samt vid lov.
Verksamheterna har dygnet runt-verksamhet

Avdelningen har påbörjat översyn av verksamheternas organisationstillhörighet och en organisationsförändring kan komma att bli aktuell, detta gällande både korttids- och fritidsverksamhet.

Arbetsuppgifter

Arbetet som enhetschef innebär att leda, planera och samordna korttidsverksamheterna och fritidsverksamheten. I ditt arbete ansvarar du för cirka 22 årsarbetare. Du har ansvar för verksamhet, ekonomi och personal och ingår i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med andra enhetschefer.

Kvalifikationer

Krav på lämplig högskoleutbildning såsom Socionomexamen eller annan högskoleutbildning, som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet av verksamhets-, budget- och personalansvar samt erfarenhet av målgruppen LSS är ett krav. Det är meriterande att du har dokumenterad erfarenhet av förändringsarbete i komplexa verksamheter. Som person är du tydlig i ditt ledarskap, trygg, stabil, har god samarbetsförmåga samt förmåga att kunna se helheten. För oss är det också viktigt att du som ledare har förmågan att skapa engagemang och delaktighet hos dina medarbetare samt att du är en tydlig kommunikatör. B-körkort är ett krav.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid (100%).
Arbetstid: Dagtid, måndag-fredag.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Upplysningar

Tomas Backeström avdelningschef, 0911 – 69 67 78, 070-592 47 37

Fackliga företrädare

Marina Öberg Akademikerförbundet SSR, 070-480 05 06
Sten Andersson Vision, 0911- 69 69 70, 070-297 44 27
Sofia Liberg Lärarförbundet, 0911-934 03
Veronica Lundgren Kommunal, 010-442 99 04

 

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-18. Visa mindre

Enhetschef till barn och ungdom

Vi söker nu en enhetschef inom barn och ungdom till vår kund Jokkmokks kommun. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Cura Nord och att du anställs direkt hos Jokkmokk kommun. All kontakt avseende tjänsten sker via Cura Nord. Jokkmokk har siktet ställt på framtiden. Kommunen arbetar aktivt och förutsättningsskapande för ett brett näringsliv och en attraktiv, växande arbetsmarknad inom både befintliga och framt... Visa mer
Vi söker nu en enhetschef inom barn och ungdom till vår kund Jokkmokks kommun. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Cura Nord och att du anställs direkt hos Jokkmokk kommun. All kontakt avseende tjänsten sker via Cura Nord.
Jokkmokk har siktet ställt på framtiden. Kommunen arbetar aktivt och förutsättningsskapande för ett brett näringsliv och en attraktiv, växande arbetsmarknad inom både befintliga och framtida branscher.
Vi söker dig som vill vara med och bidra till Jokkmokks fortsatta utveckling.
På fritiden har du fantastiska möjligheter att nyttja ett stort utbud av fritidsanläggningar med olika föreningsaktiviteter eller friluftsaktiviteter såsom fiske, jakt, vandring, snöskoter, skidor m.m. i både skogs- och fjällmiljö.
Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens
Vill du påverka och göra skillnad för medborgare och samhälle inom sociala frågor? Kan du SoL och LVU in och ut? Hos Jokkmokks kommun finns nu möjligheten att vara med och driva utvecklingen inom individ- och familjeomsorgen framåt. Vi söker dig som engagerat, rättssäkert och fokuserat vill vara med och arbeta för att göra skillnad på riktigt.


Jokkmokk kommun söker en ny chefskollega till deras avdelning på Individ och familjeomsorgen. Ledningsgruppen består av positiva, samverkande och verksamhetsutvecklande chefer med fokus på kommuninvånare och personal. Som chef i Jokkmokks kommun erbjuds du stora påverkansmöjligheter, kollegialt stöd och möjlighet till medverkan i olika nätverk. Du kommer att vara enhetschef för en mindre grupp av socialsekreterare som i huvudsak handlägger barn unga och familjeärenden inom socialtjänstens ansvarsområde.


Arbetsuppgifter
Individ- och familjeomsorgen erbjuder dig ett spännande och utmanande uppdrag: att leda, utveckla och utvärdera arbetet. Detta inom den egna verksamheten, men även att gemensamt med övriga chefer inom individ- och familjeomsorgen driva utvecklingen framåt. Som enhetschef kommer du vara del av Individ och familjeomsorgens ledningsgrupp och är direkt underställd verksamhetschefen.
Du arbetar med att skapa samverkans- och arbetsformer som främjar arbetsglädje och som utvecklar medarbetarnas individuella kompetens. Din viktigaste uppgift är att leda och fördela arbetet samt ge nära ärendehandledning och stöd till socialsekreterarna, både i grupp och individuellt. Du kommer att ha ett personal- och arbetsmiljöansvar men även ett verksamhets- och budgetansvar för ditt område. Viktigt är att arbetet bedrivs rättssäkert. För att lyckas med uppdraget bedömer vi att du måste ha modet och viljan att arbeta inom socialt arbete, ha koll på att dina medarbetare har en bra arbetssituation och framförallt tycker att det sociala arbetet är roligt. Är du den personen vi söker ska du absolut söka arbete hos oss.
Kravprofil
Vi söker dig som är utbildad socionom och har god erfarenhet av handläggning och myndighetsutövning inom familjeärenden som rör barn och unga. Vi vill även att du har god datorvana och är noggrann. Du måste vara väl förtrogen med den lagstiftning som vi möter i vårt yrkesutövande.
Som person behöver du vara stabil och trygg samt har förmåga att arbeta självständigt. Då det krävs behöver du vara tydlig och beslutsam och dina beslut har ett ekonomiskt medvetande. Arbetet kräver flera kontakter med samverkanspartner och därför krävs även att du har god samarbetsförmåga och en hög stresströskel. Du ska vara bra på att prioritera samt självständigt kunna ta lägga upp och ansvara för dina arbetsuppgifter. Vi förutsätter att du har ett engagemang för det sociala arbetet och tycker det är roligt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. B-körkort är ett krav


Tillsammans kan vi hjälpa fler människor i behov!
Med vänlig hälsning, Lina & Joakim Visa mindre

Enhetschef avdelningen stöd till vuxna funktionsnedsatta

Socialtjänsten i Piteå är uppdelad i fem avdelningar. Avdelningen stöd till vuxna funktionsnedsatta har ett samlat uppdrag från Socialnämnden att ansvara för medborgare under 65 år som behöver stöd i sin sociala situation på grund av utvecklingsstörning eller funktionsnedsättning. Arbetsuppgifter Vi söker dig som gillar att ha många bollar i luften och som har utpräglade ledaregenskaper. Du vill ha ett meningsfullt arbete och samverkar för en god arbetsm... Visa mer
Socialtjänsten i Piteå är uppdelad i fem avdelningar. Avdelningen stöd till vuxna funktionsnedsatta har ett samlat uppdrag från Socialnämnden att ansvara för medborgare under 65 år som behöver stöd i sin sociala situation på grund av utvecklingsstörning eller funktionsnedsättning.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som gillar att ha många bollar i luften och som har utpräglade ledaregenskaper. Du vill ha ett meningsfullt arbete och samverkar för en god arbetsmiljö.

Som chef ska Du ansvara för

- verksamheten utifrån fastställda mål och kvalitetskrav

- verksamhetens ekonomi och personal

- utveckling och kvalitetssäkring av verksamheten

- leda arbetet med att verkställa fattade beslut om personlig assistans

- kontakter med brukare och anhöriga 

Du kommer ingå i ett trivsamt team som består av sju enhetschefer för personlig assistans, vilka har ett nära och öppet samarbete. Administrativt stöd finns knutet till enhetscheferna.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara lämplig. Du bör ha en bred erfarenhet och omvärldsorientering som ger överblick och helhetssyn. Du bör även ha förmåga att entusiasmera och engagera din personal. Arbetet ställer stora krav på samarbetsförmåga och flexibilitet. Det är meriterande om du har erfarenhet från ledande befattningar och erfarenhet/ kunskap i LSS- lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på ålder, kön, etnicitet.

Tillträde 1 november 2020 eller enl ök

Varaktighet: Tillsvidare

Körkort och tillgång till egen bil erfordras.

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Upplysningar

Avdelningschef Leena Leijon, telefon 0911-69 62 60 alt 070-688 81 55.

Fackliga företrädare  

Eva Westerlund Vision 0911-69 62 35

Carola Berggren Kommunal 0911-934 10

Rose-Marie Ställ Akademikerförbundet SSR 070- 655 81 71 Visa mindre

Enhetschef till vikariat, Roknäsgårdens vård- och omsorgsboende

Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Från och med 1 januari 2020 har förvaltningen en ny, plattare organisation. Grundtanken är att det ska finnas en ingång till socialtjänsten, oavsett ärende. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsa... Visa mer
Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Från och med 1 januari 2020 har förvaltningen en ny, plattare organisation. Grundtanken är att det ska finnas en ingång till socialtjänsten, oavsett ärende. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsammans med fantastiska kollegor.

Avdelningen Särskilt boende för äldre, inom Socialtjänsten, arbetar med service och omvårdnad av de som är över 65 år och behöver stöd i det dagliga livet på grund av sjukdom, funktionshinder och/eller ålder. Våra 11 vård- och omsorgsboenden är en viktig del av kommunens äldreomsorg.

Vi söker nu en vikarierande enhetschef till Roknäsgårdens vård- och omsorgsboende, ett boende som ligger beläget i vackra Roknäs Boendet har 46 platser.

Arbetsuppgifter
Du kommer att leda verksamheten vid Roknäsgården tillsammans med din chefskollega. Som enhetschef ansvarar ni tillsammans för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Den dagliga styrningen är en viktig uppgift liksom att arbeta med kvalitets- och arbetsmiljöfrågor. Inom avdelningen tillämpar vi delat ledarskap och den vi söker kommer att inneha verksamhetsansvaret som huvudsakligt ansvar. I rollen ingår att utveckla och förbättra verksamheten tillsammans med medarbetarna genom att motivera, möjliggöra och engagera. Du förväntas kommunicera socialtjänstens inriktning och mål samt aktivt delta i avdelningens planerings- och uppföljningsarbete. Arbetet innebär även kontakter med både boenden och anhöriga men också med olika aktörer vilket ställer krav på förmågan att skapa goda relationer. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och är direkt underställd avdelningschefen.

Kvalifikationer
Du har en lämplig högskoleutbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete i arbetsledande ställning, har goda ledaregenskaper och känner dig trygg med ett tillitsbaserat ledarskap. Att kommunicera och se helheten är enkelt för dig och du är bra på att skapa förtroende i alla led. Du har ett intresse av att utveckla verksamheten och att arbeta med ledningsfrågor tillsammans med övriga chefer inom avdelningen. Ett genuint intresse för äldreomsorg och att våra äldre får ett värdigt liv i välbefinnande är en förutsättning.

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskaper om den lagstiftning som socialtjänsten har att följa som till exempel socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet då tjänsten i dagsläget innebär delat ledarskap.

Övrigt
Vikariat, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
B-körkort samt tillgång till egen bil är ett krav.

Upplysningar
Magdalena Jonsson, avdelningschef särskilt boende, 070 - 320 24 10

Fackliga företrädare
Sten Andersson för Vision, 0911-69 34 05
Carola Berggren för kommunal, 010-442 9904

Välkommen med din ansökan senast 2021-02-14 Visa mindre