Lediga jobb Wibax Group AB i Piteå

Se alla lediga jobb från Wibax Group AB i Piteå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Piteå som finns inom det yrket.

Fordonstekniker - tunga fordon

Ansök    Dec 19    Wibax Group AB    Lastbilsmekaniker
Är du genuint intresserad av fordon och fordonsteknik? Gillar du dessutom att skruva, meka och att lösa tekniska problem kan du vara den vi söker! Wibax är inne i en expansiv fas och söker nu en fordonstekniker som vill bli en viktig del i resan framåt. Låter det intressant? Skicka in din ansökan redan idag! För oss på Wibax är det väldigt viktigt att våra fordon är hela, rena och säkra att framföra. Som fordonstekniker i vår verkstad i Piteå har du en... Visa mer
Är du genuint intresserad av fordon och fordonsteknik? Gillar du dessutom att skruva, meka och att lösa tekniska problem kan du vara den vi söker! Wibax är inne i en expansiv fas och söker nu en fordonstekniker som vill bli en viktig del i resan framåt.

Låter det intressant? Skicka in din ansökan redan idag!

För oss på Wibax är det väldigt viktigt att våra fordon är hela, rena och säkra att framföra. Som fordonstekniker i vår verkstad i Piteå har du en central roll för att göra det möjligt. I nära samarbete med våra chaufförer ser du till att leveranserna till våra kunder kan genomföras på ett säkert och professionellt sätt.

Vårt logistikföretag Wibax Logistics AB med ca 140 anställda, hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att genomföra och följa upp förebyggande och avhjälpande underhåll på WIBAX fordonsflotta. I verkstan genomför du chassibyten med på- och ombyggnationer samt täthetskontroller och provtryckningar av tankar, bromsbyten, visst underhåll av fordonselektronik med mera. Du är direkt underställd vår Fleet Manager och ingår i en tight arbetsgrupp tillsammans med fyra medarbetare inklusive vår underhållsplanerare som arbetsleder det dagliga arbetet.

Du har:

- Gymnasieutbildning inom verkstad, fordonsteknik eller motsvarande via erfarenhet
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Intresse och god förståelse för fordonsteknik

Det är meriterande, dock inte ett krav, om du har erfarenhet som fordonstekniker inom tunga fordon, maskiner eller övriga fordon och har arbetat med påbyggnationer, svetsning och/eller fordonsdatasystem. Eftersom vi arbetar med tunga lastbilar med släp är det även meriterande om du har CE-körkort.

Som person är du engagerad, ansvarstagande och initiativtagande. Du trivs att jobba i nära samarbete med dina kollegor för att uppnå gemensamma mål.

Ansökan

Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut, så skicka in din ansökan redan idag!

Tillträde enligt överenskommelse. 

Om WIBAX

Wibax är en hållbar kemikalieleverantör som tar hänsyn till både dig och miljön. Vi arbetar kundorienterat med marknadens effektivaste logistiksystem för leverans av flytande kemiska produkter, biooljor och salter. Wibax huvudkontor och produktion är i Piteå men vi har även terminaler och kontor strategiskt placerade runt om i Sverige, Finland, Estland och Norge. För närvarande arbetar ca 300 anställda i koncernen. Wibax omsatte drygt 2 900 miljoner kronor år 2022.

Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. Smart teknologisk kunskap i kombination med effektiv logistik uppfyller dessa syften och resulterar dessutom i god totalekonomi. Detta är för oss God Kemi.

Bor du inte i Piteå idag? Ta hjälp av Inflyttarservice inför din flytt till Piteå.
Letar du bostad, vill välja skola till barnen eller få koll på stadens näringslivsnätverk? Inflyttarservice erbjuder stöd från start till mål och ger dig de bästa kontakterna. Det är hit man kommer när man kommer hem! Kontakt: www.flyttatillpitea.se eller [email protected], 0911-696100

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Processoperatör

Vill du bli en del i gänget av engagerade processoperatörer i vår produktionsanläggning i Piteå där vi satsar stort på tillväxt av egentillverkade produkter? Ditt arbete bidrar till en hållbar utveckling av samhället och är en viktig del i Wibax framtidsresa. Skicka in din ansökan redan idag! Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: - Beredning av kemikalier i våra produktions- och beredningsanläggningar - Övervakning, styrning och kontroll av produktions... Visa mer
Vill du bli en del i gänget av engagerade processoperatörer i vår produktionsanläggning i Piteå där vi satsar stort på tillväxt av egentillverkade produkter? Ditt arbete bidrar till en hållbar utveckling av samhället och är en viktig del i Wibax framtidsresa.

Skicka in din ansökan redan idag!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Beredning av kemikalier i våra produktions- och beredningsanläggningar
- Övervakning, styrning och kontroll av produktionsprocessen
- Kvalitetskontroller och provtagning
- Enklare reparationer och underhåll av anläggningen

Du är underställd produktionsledaren och ingår i ett skiftlag på tre till fyra personer som i dagsläget arbetar tvåskift. Skiftgången kan i framtiden komma att utökas med fler skift.

Du har:

- En positiv och problemlösande inställning
- Intresse av att utveckla tekniska processer
- Goda datorkunskaper
- Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift

Mycket stor vikt läggs vid Dig som person och vi tror att du är engagerad och van att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du trivs i en föränderlig miljö och har förmågan att arbeta effektivt såväl självständigt som i team. För oss på Wibax är säkerhet av högsta prioritet och du behöver därför ha ett starkt säkerhetstänk.

Det är meriterande om du har en passande processteknisk utbildning samt tidigare erfarenhet från industrin dock inte ett krav. Meriterande är också om du har B-körkort samt behörighet för truck och hjullastare.

Ansökan

Tjänsten är placerad i Piteå och tillträde sker enligt överenskommelse. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Mångfald är en självklarhet för oss och vi arbetar för en jämn könsfördelning i produktionen och välkomnar alla ansökningar!

Om WIBAX

Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Wibax Production ansvarar bland annat för driften och underhållet av våra kvalitetscertifierade produktionsanläggningar i Piteå som omfattar know-how, maskinutrustning, produktionshallar och lagerytor. Vi både tillverkar och bereder kundanpassade kemikalier. En styrka i Wibax produktion är att med hög kvalitet och renhetsgrad på ett kostnadseffektivt och flexibelt sätt tillverka och anpassa produkter efter kundens önskemål. 

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Transportplanerare sommarvikariat

Nu söker vi sommarvikarier till transportplaneringen. Är du intresserad av att vara en viktig kugge i hjulet för att hålla våra transporter rullande? Vänta inte med din ansökan! Vi går igenom ansökningar löpande och kommer att tillsätta tjänsten så snart vi hittat rätt kandidater. Dina arbetsuppgifter Som vikarierande Transportplanerare planerar du våra dagliga transporter utifrån kundernas behov och verksamhetens lönsamhetsmål. Du ingår i trafiklednin... Visa mer
Nu söker vi sommarvikarier till transportplaneringen.

Är du intresserad av att vara en viktig kugge i hjulet för att hålla våra transporter rullande? Vänta inte med din ansökan! Vi går igenom ansökningar löpande och kommer att tillsätta tjänsten så snart vi hittat rätt kandidater.

Dina arbetsuppgifter
Som vikarierande Transportplanerare planerar du våra dagliga transporter utifrån kundernas behov och verksamhetens lönsamhetsmål. Du ingår i trafikledningsorganisationen och arbetsuppgifterna omfattar bland annat: 

- Utföra daglig transportplanering, där målet är effektiv planering av bilar och resurser.
- Utföra orderhantering, kontroll av nivåer hos kund, dialog med kunder.
- Arbetsleda chaufförerna i den dagliga driften.
- Bevaka, följa upp och rapportera avvikelser, framförallt från kund.
- Beredskap där även helger ingår kan förekomma.

Vem vi söker
För att passa i rollen som vikarierande transportplanerare ser vi att du har ett intresse för transportbranschen. Kanske studerar du vid en utbildning inom logistik- och transportledning eller en utbildning med inslag av logistik på universitetet? Det är meriterande om du har erfarenhet inom logistik och/eller planering sedan tidigare samt om du har erfarenhet inom åkeribranschen. 

Vi förutsätter att dina kunskaper i MS Office är goda och du kommunicerar väl både på svenska och engelska. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Din profil
Du gillar att arbeta operativt och är duktig på att prioritera och lösa utmaningar som uppkommer i en omväxlande vardag. Vissa dagar så omkullkastas din planering men det hindrar inte dig från att arbeta systematiskt för att lösa situationen. Du har förmågan att se helhetsbilden och är också en kommunikativ lagspelare i ditt sätt att vara. Vidare är du en person som vill bidra till att ständigt förbättra kvalitén på våra tjänster och interna processer. 

Är du dessutom en flexibel och ordningsam person med stort engagemang? Tveka då inte att söka tjänsten som vikarierande Transportplanerare hos oss!

Ansökan
Tillträde enligt överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande.

Om Wibax
Wibax är en hållbar kemikalieleverantör som tar hänsyn till både dig och miljön. Vi arbetar kundorienterat med marknadens effektivaste logistiksystem för leverans av flytande kemiska produkter, biooljor och salter. Wibax huvudkontor och produktion är i Piteå men vi har även terminaler och kontor strategiskt placerade runt om i Sverige, Finland, Estland och Norge. För närvarande arbetar ca 300 anställda i koncernen. Wibax omsatte drygt 2 900 miljoner kronor år 2022.

WIBAX Logistics AB – vårt logistikföretag hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service.

Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. Smart teknologisk kunskap i kombination med effektiv logistik uppfyller dessa syften och resulterar dessutom i god totalekonomi. Detta är för oss God Kemi. Visa mindre

Tankbilschaufförer till Wibax i Piteå

Är du en professionell och pålitlig tankbilschaufför med känsla för säkerhet och service? Vill du vara en del av ett framgångsrikt och växande företag som sätter kunden i fokus? Då är du den vi söker! Som chaufför hos Wibax kommer du huvudsakligen att: - Transportera flytande kemikalier och biooljor till våra kunder runtom i Sverige - Köra mestadels fasta körningar där du utgår från och kommer tillbaka till stationsorten under samma arbetspass. Fjär... Visa mer
Är du en professionell och pålitlig tankbilschaufför med känsla för säkerhet och service? Vill du vara en del av ett framgångsrikt och växande företag som sätter kunden i fokus? Då är du den vi söker!

Som chaufför hos Wibax kommer du huvudsakligen att:

- Transportera flytande kemikalier och biooljor till våra kunder runtom i Sverige
- Köra mestadels fasta körningar där du utgår från och kommer tillbaka till stationsorten under samma arbetspass.

Fjärrkörningar och andra transportuppdrag kan förekomma utifrån behov
- Ge bästa möjliga service till våra kunder

För att jobba hos oss behöver du ha:

- CE-körkort och giltigt YKB
- ADR Tank eller vilja att skaffa det
- Goda kunskaper i svenska och engelska
- Positiv och kundfokuserad inställning

Vi erbjuder dig:

- En trygg och säker anställning med kollektivavtalsenliga villkor
- En bra arbetsmiljö i moderna och välutrustade fordon
- Fina förmåner som friskvårdsbidrag, tillgång till vårt eget välutrustade gym med mera
- Trevliga och hjälpsamma kollegor som gör jobbet roligare

https://www.wibax.com/karriar/chauffor/

Ansökan Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Vilka är Wibax?

Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Inför rekryteringsarbetet har Wibax tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Controller

Ansök    Okt 19    Wibax Group AB    Controller
Wibax är ett familjeägt bolag som drivs av utveckling och att kombinera lönsamhet med hållbarhet. Vi söker en controller som vill utvecklas och skapa god kemi med oss! Låter det intressant? Då är du välkommen med din ansökan! Dina arbetsuppgifter I rollen som controller arbetar du brett och verksamhetsnära inom Wibax Sweden. Du har en ledande roll i controllergruppen i Wibax Sweden och de huvudsakliga arbetsuppgifterna omfattar månads- och årsbokslut,... Visa mer
Wibax är ett familjeägt bolag som drivs av utveckling och att kombinera lönsamhet med hållbarhet.

Vi söker en controller som vill utvecklas och skapa god kemi med oss! Låter det intressant? Då är du välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som controller arbetar du brett och verksamhetsnära inom Wibax Sweden. Du har en ledande roll i controllergruppen i Wibax Sweden och de huvudsakliga arbetsuppgifterna omfattar månads- och årsbokslut, bokslutsanalyser, budget och prognos. Du bistår även verksamheten som affärsstöd med analyser, utredningar och uppföljningar. Vidare bidrar du i utvecklingsarbetet inom avdelningen samt ute i verksamheten. I din roll supportar du verksamheten i olika frågor inom ekonomiområdet.

Vem vi söker

För att trivas hos oss ska du vara en person som trivs med att jobba i en föränderlig miljö där du får möjlighet att utvecklas. Vidare är du en driven, strukturerad, analytisk och självgående person med förmåga att skapa goda relationer. Är du dessutom en lagspelare som inte är rädd för att hugga i där det behövs kan det här vara en tjänst för dig.

Bakgrund

Du har civilekonomexamen eller motsvarande universitetsutbildning med inriktning mot företagsekonomi. Vidare har du några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete som controller, gärna inom producerande verksamhet, och du är intresserad av att utvecklas vidare inom området. Du har goda kunskaper inom redovisning och erfarenhet av koncern- och projektredovisning är meriterande. Dina kunskaper i MS Office är goda och kunskaper i D365, Power BI och Insikt är meriterande. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. 

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande.

Om Wibax

Wibax är en hållbar kemikalieleverantör som tar hänsyn till både dig och miljön. Vi arbetar kundorienterat med marknadens effektivaste logistiksystem för leverans av flytande kemiska produkter, biooljor och salter. Wibax huvudkontor och produktion är i Piteå men vi har även terminaler och kontor strategiskt placerade runt om i Sverige, Finland, Estland och Norge. För närvarande arbetar ca 290 anställda i koncernen. Wibax omsatte drygt 2 900 miljoner kronor år 2022.

Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. Smart teknologisk kunskap i kombination med effektiv logistik uppfyller dessa syften och resulterar dessutom i god totalekonomi. Detta är för oss God Kemi. Visa mindre

Projektingenjör till Wibax

Wibax AB Har Du ett genuint intresse för teknik och att utveckla hållbara lösningar för framtiden? Kanske är Du i ett tidigt skede av din karriär, har hunnit få lite erfarenhet av projektarbete/projektledning inom rör- och mekaniska projekt och vill komma in i en roll med goda utvecklingsmöjligheter? Låter det spännande? Skicka in din ansökan redan idag! Beskrivning I rollen som Projektingenjör ansvarar du för att på uppdrag upprätta underlag för Lo... Visa mer
Wibax ABHar Du ett genuint intresse för teknik och att utveckla hållbara lösningar för framtiden? Kanske är Du i ett tidigt skede av din karriär, har hunnit få lite erfarenhet av projektarbete/projektledning inom rör- och mekaniska projekt och vill komma in i en roll med goda utvecklingsmöjligheter? Låter det spännande? Skicka in din ansökan redan idag!


Beskrivning
I rollen som Projektingenjör ansvarar du för att på uppdrag upprätta underlag för Logistics tekniska projekt inom terminalområdet.

Du är direkt underställd vår Operations Manager Terminal. Tjänsten är placerad i Piteå och med verksamhet och kunder på olika orter så förekommer resor i tjänsten.

Vad erbjuder vi?
Hos oss kommer du att jobba i en av Piteås modernaste arbetsmiljöer, där vi gärna varvar arbete med avkoppling. Vad sägs om en match shuffleboard eller biljard på fikarasten? Eller kanske ett träningspass på lunchen i vårt fräscha, välutrustade gym? Vår friskvårdsgrupp arrangerar ofta aktiviteter som är både utmanande, roliga och inkluderande och festkommittén bidrar till god kemi genom att anordna trevliga tillfällen för både våra medarbetare och deras familjer att träffas och umgås!

Dina arbetsuppgifter
- Upprätta tekniska beskrivningar, ritningar och flödesscheman huvudsakligen kopplat till projekt inom rör och mek.
- Upprätta tid- och aktivitetsplaner för projekt
- Genomföra tekniska utredningar vid behov
- Planera och förbered inför inköp av material och tjänster vid genomförande av projekt 

Du har:
- Högskole- eller civilingenjör inom maskinteknik, energiteknik eller motsvarande
- Goda kunskaper i Autocad eller liknande samt Microsofts officeprodukter
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- B-körkort då resor i tjänsten förekommer

Vi ser det som meriterande att du har något/några års erfarenhet av arbete inom basindustrin och om du arbetat i projekt, gärna med inslag av projektledning.

Mycket stor vikt läggs vid Dig som person och vi ser att Du är engagerad och strukturerad i ditt arbetssätt samt har god initiativförmåga. Det är viktigt att Du trivs i en föränderlig miljö, ser problem som möjligheter och har god förmåga att jobba självständigt.

Ansökan 
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag för denna annons, så skicka in din ansökan redan idag!

Om WIBAX
Wibax är en hållbar kemikalieleverantör som tar hänsyn till både dig och miljön. Vi arbetar kundorienterat med marknadens effektivaste logistiksystem för leverans av flytande kemiska produkter, biooljor och salter. Wibax huvudkontor och produktion är i Piteå men vi har även terminaler och kontor strategiskt placerade runt om i Sverige, Finland, Estland och Norge. För närvarande arbetar ca 300 anställda i koncernen. Wibax omsatte drygt 2 900 miljoner kronor år 2022.

WIBAX Logistics AB – vårt logistikföretag hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service.

Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. Smart teknologisk kunskap i kombination med effektiv logistik uppfyller dessa syften och resulterar dessutom i god totalekonomi. Detta är för oss God Kemi.

Bor du inte i Piteå idag? Ta hjälp av Inflyttarservice inför din flytt till Piteå.
Letar du bostad, vill välja skola till barnen eller få koll på stadens näringslivsnätverk? Inflyttarservice erbjuder stöd från start till mål och ger dig de bästa kontakterna. Det är hit man kommer när man kommer hem! Kontakt: www.flyttatillpitea.se eller [email protected], 0911-696100

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och
marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag,
mediesäljare och liknande. Visa mindre

Mekaniker förebyggande underhåll

Wibax AB Är du en kunnig och erfaren mekaniker som älskar att lösa problem och gillar struktur och ordning? Vill du bli en del av ett tight team som levererar högkvalitativa service- och underhållstjänster till WIBAX och våra kunders verksamhet? Då har vi jobbet för dig! Arbetsbeskrivning Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att utföra förebyggande underhåll och reparation av utrustning i vår egen produktionsanläggning i Piteå. Du ansvar... Visa mer
Wibax ABÄr du en kunnig och erfaren mekaniker som älskar att lösa problem och gillar struktur och ordning? Vill du bli en del av ett tight team som levererar högkvalitativa service- och underhållstjänster till WIBAX och våra kunders verksamhet? Då har vi jobbet för dig!

Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att utföra förebyggande underhåll och reparation av utrustning i vår egen produktionsanläggning i Piteå.

Du ansvarar för vårt interna reservdelslager och genomför självständigt reparationer av befintlig utrustning samt avgör när nya delar behöver köpas in.

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med våra engagerade processoperatörer och blir del av vårt team av service- och industrimekaniker.

Din profil

Du har en passande utbildning som mekaniker på gymnasial nivå eller motsvarande förvärvat genom erfarenhet. Du har goda datorkunskaper och goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Det är mycket meriterande, dock inte ett krav om du är utbildad och licensierad svetsare. Meriterande är också om du har gått utbildningar som t.ex. Mobila arbetsplattformar, Fallskydd samt Heta arbeten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas hos oss är du en person som är ansvarsfull och tar egna initiativ. Du har ett kundorienterat arbetssätt och trivs i en föränderlig miljö där du behöver vara flexibel i ditt arbetssätt. Vidare är du en lagspelare som har god samarbetsförmåga.  

Hos oss får du en trygg anställning i ett stabilt företag med avtalsenliga villkor och fantastiska kollegor. Låter det intressant? Tveka inte att kontakta oss idag!

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. Mångfald är en självklarhet för oss, och vi arbetar för en jämn könsfördelning. Vi välkomnar alla ansökningar!

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande.

Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Wibax Production ansvarar bland annat för driften och underhållet av våra kvalitetscertifierade produktionsanläggningar i Piteå som omfattar know-how, maskinutrustning, produktionshallar och lagerytor. Vi både tillverkar och bereder kundanpassade kemikalier. En styrka i Wibax produktion är att med hög kvalitet och renhetsgrad på ett kostnadseffektivt och flexibelt sätt tillverka och anpassa produkter efter kundens önskemål. Visa mindre

Tankbilschaufförer för fjärrtransporter till Norge

Wibax fortsätter att växa på den nordiska marknaden och söker erfarna lastbilschaufförer för fjärrtransporter av flytande kemikalier till kunder i Norge. Uppdraget kan utgå från någon av våra depåer i Piteå eller Skellefteå. Låter det intressant? Skicka in din ansökan redan idag! Vad är det för jobb? - Huvudsakligen kommer du att med tung lastbil och släp eller trailer transportera flytande kemikalier till våra kunder i Norge. Du stationeras efter öv... Visa mer
Wibax fortsätter att växa på den nordiska marknaden och söker erfarna lastbilschaufförer för fjärrtransporter av flytande kemikalier till kunder i Norge.

Uppdraget kan utgå från någon av våra depåer i Piteå eller Skellefteå. Låter det intressant? Skicka in din ansökan redan idag!

Vad är det för jobb?

- Huvudsakligen kommer du att med tung lastbil och släp eller trailer transportera flytande kemikalier till våra kunder i Norge. Du stationeras efter överenskommelse på någon av våra stationsorter Piteå eller Skellefteå. Både fjärrkörningar och andra transportuppdrag kan förekomma utifrån behov.

Vad erbjuder vi:

- Trygg och säker anställning med villkor enligt avtal med Transport
- En fin arbetsmiljö i moderna fordon
- Fina förmåner
- Trevliga och hjälpsamma kollegor!

Vem är du?

Du är kundfokuserad och positiv samt har ett högt säkerhetstänk. Du har CE körkort samt giltigt YKB. Det är meriterande om du har erfarenhet av farligt gods-transporter i tank (ADR tank) samt transporter med tung lastbil och släp eller trailer i Norge.

https://www.wibax.com/karriar/chauffor/

Ansökan Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Vilka är Wibax?

Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Inför rekryteringsarbetet har Wibax tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Projektledare för terminalprojekt

Ansök    Okt 6    Wibax Group AB    Civilingenjör, maskin
Gillar du att ta fram tekniska lösningar och driva spännande utvecklingsprojekt? WIBAX fortsätter att växa och vi behöver nu förstärka vår terminalorganisation inom Logistics med en projektledare. Arbetsbeskrivning Som Projektledare ansvarar du för att leda och driva tekniska utvecklingsprojekt inom Logistics terminalområde. Exempel på projekt är om- och tillbyggnationer av cisterner, lastnings- och lossningsplatser, samt optimering av befintliga anläg... Visa mer
Gillar du att ta fram tekniska lösningar och driva spännande utvecklingsprojekt? WIBAX fortsätter att växa och vi behöver nu förstärka vår terminalorganisation inom Logistics med en projektledare.

Arbetsbeskrivning

Som Projektledare ansvarar du för att leda och driva tekniska utvecklingsprojekt inom Logistics terminalområde. Exempel på projekt är om- och tillbyggnationer av cisterner, lastnings- och lossningsplatser, samt optimering av befintliga anläggningar för lagring, lastning och lossning på våra terminaler. Du ansvarar för att ta fram kalkyl- och budgetunderlag för aktuella projekt och är direkt underställd Operations Manager Terminal. I din roll kommer du att samarbeta tätt med våra ingenjörer och logistiker för att ta fram optimala och effektiva lösningar för framtiden.

Tjänsten är placerad i Piteå. Resor i tjänsten förekommer då WIBAX har kunder och terminaler på många orter runtom i Sverige.

Dina arbetsuppgifter

- Leda och följa upp projekt inom terminalområdet
- Upprätta tekniska beskrivningar, ritningar, konstruktions- och flödesberäkningar m.m.
- Upprätta kostnadskalkyler, tid- och aktivitetsplaner för projekt
- Genomföra tekniska utredningar vid behov
- Planera och förbereda inför inköp av material och tjänster vid genomförande av projekt 

Kvalifikationer

För att trivas och utvecklas i den här rollen krävs att du är/har:

- Högskole- eller civilingenjör inom maskinteknik, energiteknik eller motsvarande
- Erfarenhet av att leda och driva utvecklingsprojekt
- Goda kunskaper i Microsofts officeprodukter samt AutoCad eller liknande
- Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
- B-körkort

Det är meriterande om du har några års erfarenhet av arbete inom basindustrin.

Mycket stor vikt läggs vid Dig som person och vi ser att Du är engagerad och strukturerad i ditt arbetssätt samt har god initiativförmåga. Det är viktigt att Du trivs i en föränderlig miljö, ser problem som möjligheter och har god förmåga att jobba självständigt.

Ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag för denna annons, så skicka in din ansökan redan idag!

Vilka är WIBAX?

WIBAX verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

WIBAX Logistics AB – vårt logistikföretag hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service.

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och
marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag,
mediesäljare och liknande. Visa mindre

Redovisningsekonom

Ansök    Aug 15    Wibax Group AB    Redovisningsekonom
Wibax är en hållbar kemikalieleverantör som tar hänsyn till både dig och miljön. Vi arbetar kundorienterat med marknadens effektivaste logistiksystem för leverans av flytande kemiska produkter, biooljor och salter. Wibax huvudkontor och produktion är i Piteå men vi har även terminaler och kontor strategiskt placerade runt om i Sverige, Finland, Estland och Norge. För närvarande arbetar ca 290 anställda i koncernen. Wibax omsatte drygt 2 900 miljoner kro... Visa mer
Wibax är en hållbar kemikalieleverantör som tar hänsyn till både dig och miljön.

Vi arbetar kundorienterat med marknadens effektivaste logistiksystem för leverans av flytande kemiska produkter, biooljor och salter. Wibax huvudkontor och produktion är i Piteå men vi har även terminaler och kontor strategiskt placerade runt om i Sverige, Finland, Estland och Norge. För närvarande arbetar ca 290 anställda i koncernen. Wibax omsatte drygt 2 900 miljoner kronor år 2022.

Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. Smart teknologisk kunskap i kombination med effektiv logistik uppfyller dessa syften och resulterar dessutom i god totalekonomi. Detta är för oss God Kemi.

Wibax är ett familjeägt bolag som drivs av utveckling och att kombinera lönsamhet med hållbarhet. Vi söker en redovisningsekonom som vill utvecklas och skapa god kemi med oss! Låter det intressant? Då är du välkommen med din ansökan! 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsekonom ansvarar du för att ge operativt redovisningsstöd och service till våra bolag inom koncernen. De huvudsakliga arbetsuppgifterna omfattar att sköta den löpande redovisningen, leverantörsreskontra samt löpande arbete med månads- och årsbokslut. Du bistår även vid revision, momsrapportering, ser till att skatt och avgifter betalas i tid samt stöttar med uppgifter avseende inkomstdeklaration. Vidare kommer du även bidra i utvecklingsarbete inom avdelningen och också stödja med andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom ekonomiområdet.

Vem vi söker

För att trivas hos oss ska du vara en person som trivs med att jobba i en föränderlig miljö där du får möjlighet att utvecklas. Vidare är du en driven, strukturerad, analytisk och självgående person med förmåga att skapa goda relationer. Är du dessutom en lagspelare som inte är rädd för att hugga i där det behövs kan detta vara en tjänst för dig!

Kvalifikationer

Du har en redovisningsutbildning från yrkeshögskola, akademisk examen inom företagsekonomi eller annan utbildning som bedöms som likvärdig. Du har god kunskap och erfarenhet inom redovisningsområdet och är samtidigt intresserad av att fortsätta utveckla dina kunskaper vidare. Dina kunskaper i MS Office är goda och kunskaper i Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations är meriterande. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. 

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. 

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Industrimekaniker

Wibax AB Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadsef... Visa mer
Wibax ABWibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Är du en passionerad och kunnig mekaniker som älskar att lösa problem och gillar att skruva? Vill du bli en del av ett tight team som levererar högkvalitativa service- och underhållstjänster till WIBAX och våra kunders verksamhet? Då har vi jobbet för dig!

Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utföra löpande underhåll, service och reparationer, rengöringsarbeten, ombyggnationer och implementeringar inom en mängd områden i industriella miljöer såväl i WIBAX egen produktion som hos externa parter.

Internt kommer du med stöd av dina kollegor att ansvara för förebyggande underhåll samt reparation av utrustning och uppdatering av vårt interna reservdelslager.

Resor samt arbete på annan ort förekommer.

Din profil

Du har en passande utbildning som mekaniker på gymnasial nivå eller motsvarande förvärvat genom erfarenhet. Datorvana samt B-körkort är ett krav och du har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.

Det är mycket meriterande, dock inte ett krav om du är utbildad och licensierad svetsare. Meriterande är också om du har gått utbildningar som t.ex. Mobila arbetsplattformar, Fallskydd samt Heta arbeten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas hos oss är du en person som är ansvarsfull och tar egna initiativ. Du har ett kundorienterat arbetssätt och trivs i en föränderlig miljö där du behöver vara flexibel i ditt arbetssätt. Vidare är du en lagspelare som har god samarbetsförmåga.  

Hos oss får du en trygg anställning i ett stabilt företag med avtalsenliga villkor och fantastiska kollegor. Låter det intressant? Tveka inte att kontakta oss idag!

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. Mångfald är en självklarhet för oss, och vi arbetar för en jämn könsfördelning. Vi välkomnar alla ansökningar!

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Produktionsingenjör

Har du ett stort teknikintresse och gillar att utveckla nya lösningar? Ta chansen att jobba tillsammans med ett engagerat team i vårt produktionsbolag där vi satsar på stor tillväxt av egentillverkade produkter! Arbetsbeskrivning Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Produktionsingenjör är att leda utvecklingsprojekt kopplade till produktionsutrustning, IT-system och logistiklösningar inom vårt produktionsbolag. Du deltar i planering av underhåll, opti... Visa mer
Har du ett stort teknikintresse och gillar att utveckla nya lösningar? Ta chansen att jobba tillsammans med ett engagerat team i vårt produktionsbolag där vi satsar på stor tillväxt av egentillverkade produkter!

Arbetsbeskrivning
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Produktionsingenjör är att leda utvecklingsprojekt kopplade till produktionsutrustning, IT-system och logistiklösningar inom vårt produktionsbolag.

Du deltar i planering av underhåll, optimering och förbättringsarbeten inom produktionen samt ansvarar för att ta fram kalkyler och budgetunderlag i aktuella projekt. Ditt arbete sker i tätt samarbete med produktionsledare och innebär en stor mängd interna kontakter.

I det löpande kommer du även att ha arbetsuppgifter kopplade till säkerhet och återkommande kalkylarbete.

Du är placerad i Piteå och rapporterar direkt till VD för Wibax Production.

Din profil
Vi söker dig som är engagerad, ansvarstagande, analytisk och kan ta egna initiativ samt har ett starkt säkerhetstänk. Du är en lagspelare med stort intresse för tekniska processer som trivs med varierande arbetsuppgifter och har en stark vilja att utvecklas i din yrkesroll. 

Vi tror att du är utbildad civil- eller högskoleingenjör inom kemi/teknik, maskinteknik eller motsvarande. Du trivs med och har erfarenhet av att arbeta med produktionsutveckling, förbättringsarbete samt att leda projekt, kanske inom tillverkningsindustrin. God datorvana är ett krav och du är van att använda Microsofts produkter, till exempel Excel i ditt arbete.

Tillträde enligt ök. Urvalet sker löpande så registrera din ansökan så snart som möjligt. 

Vilka är Wibax?

Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Wibax Production ansvarar bland annat för driften och underhållet av våra kvalitetscertifierade produktionsanläggningar i Piteå som omfattar know-how, maskinutrustning, produktionshallar och lagerytor. Vi både tillverkar och bereder kundanpassade kemikalier. En styrka i Wibax produktion är att med hög kvalitet och renhetsgrad på ett kostnadseffektivt och flexibelt sätt tillverka och anpassa produkter efter kundens önskemål. 

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Inköpare till Wibax Sweden

Ansök    Maj 10    Wibax Group AB    Inköpare
Wibax AB Wibax - En hållbar kemikalieleverantör Wibax affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter till basindustrin i Europa. Verksamheten består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor i bulk. Råvaruinköpen sker globalt. Wibax huvudkontor och produktion är i Piteå men vi har även terminaler och kontor str... Visa mer
Wibax ABWibax - En hållbar kemikalieleverantör

Wibax affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter till basindustrin i Europa.

Verksamheten består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor i bulk. Råvaruinköpen sker globalt.

Wibax huvudkontor och produktion är i Piteå men vi har även terminaler och kontor strategiskt placerade runt om i Sverige, Finland, Estland och Norge. För närvarande arbetar ca 290 anställda i koncernen. Wibax omsatte drygt 2 900 miljoner kronor år 2022.

Wibax Sweden är den svenska koncernen och ingår i Wibax Group. I Wibax Sweden ingår bolagen; Wibax Sweden AB, Wibax Sales AB, Wibax Logistics AB och Wibax Production AB.

Wibax fortsätter sin framtidsresa med tydliga mål inom hållbarhet och nu söker vi en ny stjärna till rollen som inköpare för vår svenska verksamhet. Är det dig vi söker? Välkommen med din ansökan redan idag! Urval sker löpande.

Beskrivning 
Som inköpare för Wibax Sweden arbetar du i en grupp om två medarbetare och ingår i den svenska ekonomiavdelningen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att stötta vår verksamhet i Sverige genom hela inköpsprocessen avseende indirekta inköp, upprätthålla hållbara relationer med dina leverantörer, genomföra avtalsförhandlingar med mera.

Med indirekta inköp avses bland annat ramavtal för förbrukningsmaterial, drivmedel och energi samt projekt avseende exempelvis entreprenad och fordon.

I arbetet ingår att driva och utveckla inköpsarbetet tillsammans i gruppen för att på sikt skapa en robust och effektiv inköpsorganisation.

Kvalifikationer
Du har en relevant utbildning från yrkeshögskola inom inköp, akademisk examen inom ekonomi eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Erfarenhet av arbete med indirekta inköp samt AB 04, ABT 06, ABK 09, SSG med flera är meriterande.

Dina kunskaper i MS Office är goda och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Du är en affärsmässig lagspelare med god förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt och arbeta effektivt i en snabbt föränderlig miljö. Som person är du målinriktad, strukturerad och har förmåga att skapa goda relationer. 

Ansökan
Tillträde enligt överenskommelse. 

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Processoperatör

Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösnin... Visa mer
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Vill du bli en del i gänget av engagerade processoperatörer i vår produktionsanläggning i Piteå, där vi satsar på stor tillväxt av egentillverkade produkter? Ditt arbete bidrar till en hållbar utveckling av samhället och är en viktig del i Wibax framtidsresa.

Skicka in din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att bereda kemikalier samt övervaka, styra och kontrollera de olika processer som sker i våra produktions- och beredningsanläggningar. Du kommer även att hantera lossning och utlastning av våra produkter, utföra kvalitetskontroller och provtagning samt enklare reparationer och underhåll på produktionsanläggningen. Vi arbetar med ständiga förbättringar utifrån metoden 5S.

Du är underställd produktionsledaren och ingår i ett skiftlag på tre till fyra personer som i dagsläget arbetar tvåskift.

Hos oss får du inte bara en trygg anställning i ett stabilt företag med avtalsenliga villkor och fantastiska kollegor, utan även generösa friskvårdsförmåner, tillgång till vårt välutrustade gym och mycket mera!

Din profil

Vi söker dig som är engagerad och van att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har en positiv inställning och kan arbeta effektivt såväl självständigt som i team. För dig är det spännande att utveckla tekniska processer och du trivs med att ha varierande arbetsuppgifter som innebär problemlösning. För oss på Wibax är säkerhet av högsta prioritet och du behöver därför ha ett starkt säkerhetstänk.

För att vara aktuell för tjänsten är det ett krav att du har en passande processteknisk utbildning samt gärna tidigare erfarenhet från industrin. Datorvana är ett krav och du har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Meriterande är om du har B-körkort samt behörighet för truck. 

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Mångfald är en självklarhet för oss och vi arbetar för en jämn könsfördelning i produktionen och välkomnar alla ansökningar!

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Processoperatör

Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösnin... Visa mer
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Vill du bli en del i gänget av engagerade processoperatörer i vår produktionsanläggning i Piteå, där vi satsar på stor tillväxt av egentillverkade produkter? Ditt arbete bidrar till en hållbar utveckling av samhället och är en viktig del i Wibax framtidsresa.

Skicka in din ansökan redan idag!

Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att bereda kemikalier samt övervaka, styra och kontrollera de olika processer som sker i våra produktions- och beredningsanläggningar. Du kommer även att hantera lossning och utlastning av våra produkter, utföra kvalitetskontroller och provtagning samt enklare reparationer och underhåll på produktionsanläggningen. Vi arbetar med ständiga förbättringar utifrån metoden 5S.

Du är underställd produktionsledaren och ingår i ett skiftlag på tre till fyra personer som i dagsläget arbetar tvåskift.

Hos oss får du inte bara en trygg anställning i ett stabilt företag med avtalsenliga villkor och fantastiska kollegor, utan även generösa friskvårdsförmåner, tillgång till vårt välutrustade gym och mycket mera!

Din profil

Vi söker dig som är engagerad och van att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har en positiv inställning och kan arbeta effektivt såväl självständigt som i team. För dig är det spännande att utveckla tekniska processer och du trivs med att ha varierande arbetsuppgifter som innebär problemlösning. För oss på Wibax är säkerhet av högsta prioritet och du behöver därför ha ett starkt säkerhetstänk.

För att vara aktuell för tjänsten är det ett krav att du har en passande processteknisk utbildning samt gärna tidigare erfarenhet från industrin. Datorvana är ett krav och du har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Meriterande är om du har B-körkort samt behörighet för truck. 

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Mångfald är en självklarhet för oss och vi arbetar för en jämn könsfördelning i produktionen och välkomnar alla ansökningar!

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Tankbilschaufförer för ADR-, olje och bitumentransporter till Wibax i Piteå

Vill du vara med på vår resa mot att på nytt bli Sveriges bästa åkeri? Nu söker vi tankbilschaufförer för provanställning i Piteå! https://www. wibax.com/karriar/chauffor/ Ansök utan CV redan idag! Ta hjälp av Inflyttarservice inför din flytt till Piteå. Letar du bostad, vill välja skola till barnen eller få koll på stadens näringslivsnätverk? Inflyttarservice erbjuder stöd från start till mål och ger dig de bästa kontakterna. Det är hit man kommer ... Visa mer
Vill du vara med på vår resa mot att på nytt bli Sveriges bästa åkeri? Nu söker vi tankbilschaufförer för provanställning i Piteå!

https://www.

wibax.com/karriar/chauffor/

Ansök utan CV redan idag!

Ta hjälp av Inflyttarservice inför din flytt till Piteå.

Letar du bostad, vill välja skola till barnen eller få koll på stadens näringslivsnätverk? Inflyttarservice erbjuder stöd från start till mål och ger dig de bästa kontakterna. Det är hit man kommer när man kommer hem! Kontakt: https://url11.mailanyone.net/scanner?m=1pk3uc-0004jb-3L&d=4|mail/14/1680703800/1pk3uc-0004jb-3L|in11b|57e1b682|15096247|8282377|642D82624DE9F8038E00618392628468&o=wphtw//wt:ty.fltailtstlp/a.eie&s=bs9bV_hthOwKqwsY8aJ12yOUPK4 eller mailto:[email protected], 0911-696100

Inför rekryteringsarbetet har Wibax tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Fordonstekniker - tunga fordon

Ansök    Apr 6    Wibax Group AB    Lastbilsmekaniker
Wibax - en hållbar kemikalieleverantör Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Vårt logistikföretag Wibax Logistics AB med ca 140 anställda, hanterar konce... Visa mer
Wibax - en hållbar kemikalieleverantör
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Vårt logistikföretag Wibax Logistics AB med ca 140 anställda, hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service.

Wibax fordonsflotta i Sverige består av omkring 50 tankbilsekipage. Är du intresserad av att vara en viktig del i arbetet för att våra fordon ska rulla på? Sök tjänsten som fordonstekniker till vår verkstad i Piteå redan idag!

Vad är det för jobb och vem är du?

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att genomföra och följa upp förebyggande och avhjälpande underhåll av fordonsparken inom Wibax. Genomföra chassibyten med på- och ombyggnationer samt täthetskontroller av tankar. Du är direkt underställd vår Fordonstekniska chef och ingår i en arbetsgrupp på fyra personer inklusive vår Underhållsplanerare som arbetsleder det dagliga arbetet.

Arbetstiden är dagtid.

Vi söker dig som har gymnasieutbildning inom verkstad eller motsvarande via erfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet som fordonstekniker inom tunga fordon, maskiner eller övriga fordon.

Som person är du engagerad, ansvarstagande och kan ta egna initiativ. Du är en lagspelare med intresse och god förståelse för teknik eller elektronik.

Det är meriterande, dock ej ett krav, om du innehar något av följande BE/CE körkort, har erfarenhet av arbete som tekniker eller med påbyggnationer, erfarenhet av svetsning eller arbetat med fordonsdatasystem. 

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. 

Ta hjälp av Inflyttarservice inför din flytt till Piteå.
Letar du bostad, vill välja skola till barnen eller få koll på stadens näringslivsnätverk? Inflyttarservice erbjuder stöd från start till mål och ger dig de bästa kontakterna. Det är hit man kommer när man kommer hem! Kontakt: www.flyttatillpitea.se eller [email protected], 0911-696100

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Vikarierande Transportplanerare

Wibax - en hållbar kemikalieleverantör Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Vårt logistikföretag Wibax Logistics AB med ca 140 anställda, hanterar konce... Visa mer
Wibax - en hållbar kemikalieleverantör
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Vårt logistikföretag Wibax Logistics AB med ca 140 anställda, hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service.

Nu söker vi sommarvikarier till transportplaneringen. Är du intresserad av att vara en viktig kugge i hjulet för att hålla våra transporter rullande? Vänta inte med din ansökan! Vi går igenom ansökningar löpande och kommer att tillsätta tjänsten så snart vi hittat rätt kandidater.

Dina arbetsuppgifter
Som vikarierande Transportplanerare planerar du våra dagliga transporter utifrån kundernas behov och verksamhetens lönsamhetsmål. Du ingår i trafikledningsorganisationen och arbetsuppgifterna omfattar bland annat: 

- Utföra daglig transportplanering, där målet är effektiv planering av bilar och resurser.
- Utföra orderhantering, kontroll av nivåer hos kund, dialog med kunder.
- Arbetsleda chaufförerna i den dagliga driften.
- Bevaka, följa upp och rapportera avvikelser, framförallt från kund.
- Beredskap där även helger ingår kan förekomma.

Vem vi söker
För att passa i rollen som vikarierande transportplanerare ser vi att du har ett intresse för transportbranschen. Kanske studerar du vid en utbildning inom logistik- och transportledning? Det är meriterande om du har erfarenhet inom logistik och/eller planering sedan tidigare samt om du har erfarenhet inom åkeribranschen. 

Vi förutsätter att dina kunskaper i MS Office är goda och du kommunicerar väl både på svenska och engelska. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Din profil
Du gillar att arbeta operativt och är duktig på att prioritera och lösa utmaningar som uppkommer i en omväxlande vardag. Vissa dagar så omkullkastas din planering men det hindrar inte dig från att arbeta systematiskt för att lösa situationen. Du har förmågan att se helhetsbilden och är också en kommunikativ lagspelare i ditt sätt att vara. Vidare är du en person som vill bidra till att ständigt förbättra kvalitén på våra tjänster och interna processer. 

Är du dessutom en flexibel och ordningsam person med stort engagemang? Tveka då inte att söka tjänsten som vikarierande Transportplanerare hos oss!

Ansökan
Tillträde enligt överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Styckegodschaufför till Wibax

Wibax Logistics AB är ett komplett logistikföretag för flytande produkter och ett helägt dotterbolag i Wibax koncernen. Vi hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de milj... Visa mer
Wibax Logistics AB är ett komplett logistikföretag för flytande produkter och ett helägt dotterbolag i Wibax koncernen.

Vi hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service.

Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. Våra fordon är anpassade för en stor variation av kemikalier. Wibax Logistics förfogar idag över drygt 50 st fordon som är stationerade i: Piteå, Skelleftehamn, Örnsköldsvik, Härnösand, Skutskär, Norrköping och Uddevalla.

För oss är detta God Kemi.

Wibax fortsätter att växa och söker nu en lastbilschaufför till vår styckegodsbil som är stationerad i Piteå. 

Vad är det för jobb?

- Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att med tung lastbil och släp leverera kemiska produkter i IBC-tankar samt torra kemikalier till våra kunder runtom i Sverige. Lastning och lossning sker med hjälp av truck.
- Du är även beredd att utföra arbetet med att underhålla fordon och förekommande terminalarbete.
- Du är underställd gruppchefen för chaufförer i norra området på huvudkontoret i Piteå.
- Transportuppdragen utgår från Piteå, och du utför leveranser till våra kunder runtom i hela Sverige med vår styckegodsbil som i dagsläget är schemalagd dagtid måndag-torsdag. Detta transportuppdrag innebär traktamenteskörningar.

Vad erbjuder vi:

- Avtalsenlig lön och villkor enligt gällande kollektivavtal med Transport.
- En modern fordonspark.
- Vi upprätthåller dina kompetenser inom tex. SSG, YKB och ADR.
- Förmånspaket med exempelvis friskvårdsbidrag och bränslerabatt.
- Introduktionsutbildning de första veckorna på arbetet.

Vad söker vi hos dig?

- Gymnasie- eller Yrkesutbildning med inriktning transport eller liknande via erfarenhet.
- CE körkort samt giltigt YKB.
- Meriterande med ADR Stycke, och ytterst meriterande om du även innehar ADR Tank samt erfarenhet av transport med farligt gods, dock ej ett krav.
- Som person är du en god Wibax-ambassadör både ute i trafiken, hos kunderna samt inom arbetsgruppen.
- Du är serviceinriktad och medveten om att du är en viktig del av leveranskedjan.
- Du är självgående, ansvarstagande och en god lagspelare med ett högt säkerhetstänk och hög riskmedvetenhet.

Ansökan Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Inför rekryteringsarbetet har Wibax tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Säkerhet- och arbetsmiljösamordnare

Ansök    Jan 18    Wibax Group AB    Arbetsmiljöingenjör
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösnin... Visa mer
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Är du en självgående person med en god samarbetsförmåga som trivs med att arbeta både strategiskt och operativt?

Har du erfarenhet av säkerhetsarbete i en större organisation och vill vara med och bidra i det systematiska arbetsmiljöarbetet i ett växande företag med hög förändringstakt?

Då kommer du att trivas i vårt team inom Kvalitet, Säkerhet och Miljö! 

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team som har till uppdrag att stödja och kontrollera koncernen i kvalitet-, miljö- och säkerhetsfrågor och kommer rent praktiskt att arbeta väldigt nära både vår logistik- och vår produktionsverksamhet gällande säkerhetsfrågor men med hela verksamheten vad gäller arbetsmiljörelaterade ärenden.

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att vara ett tillgängligt och kompetent stöd till chefer och medarbetare i säkerhets- och arbetsmiljöfrågor och kunna driva både operativa och strategiska säkerhetsfrågor självständigt.

Du ska löpande göra risk- och säkerhetsbedömningar, förebygga och klarlägga säkerhetsrelaterade händelser samt ge råd, information och utbildning i säkerhetsfrågor, såväl individuellt som i grupp. En stor del av arbetsuppgifterna innebär att identifiera, samordna och bidra till lösningar av säkerhetsrelaterade frågor. Du ska också kunna omsätta lagstiftning och myndighetskrav till lokala rutiner och processer.

Vem vi söker

Som person är du strukturerad, flexibel och serviceinriktad samt har ett analytiskt och lösningsorienterat arbetssätt. Du är självgående men har även en god förmåga att samarbeta med andra. Du arbetar strukturerat, kan växla perspektiv mellan stora och små frågor och agerar med ett gott omdöme. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram samt att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Arbetet ställer också krav på att du är säkerhetsmedveten och gör korrekta avvägningar och prioriteringar.

För att lyckas i ditt arbete behöver du kunna tolka lagar och paragrafer och även ha en god teknisk förståelse. Du behöver ha ett intresse och förmåga att hantera både operativa och strategiska uppgifter för att på bästa sätt medverka till att driva och utveckla vårt säkerhetsarbete. Vi förutsätter att du är en god Wibax ambassadör både gentemot tillsynsmyndigheter, externa parter samt den egna arbetsgruppen. 

Bakgrund

Du är utbildad arbetsmiljöingenjör alternativt har kursbevis från relevant arbetsmiljö- eller säkerhetsutbildning eller har förvärvat motsvarande erfarenheter på annat sätt. Dina kunskaper i MS Office är goda och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. 

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Head of Purchashing

Ansök    Jan 13    Wibax Group AB    Inköpschef
WIBAX -En hållbar kemikalieleverantör Wibax affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter till basindustrin i Europa. Verksamheten består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor i bulk. Råvaruinköpen sker globalt. Med strategiskt placerade terminaler i Sverige och Finland kan vi erbjuda kostnadseffektiva lösningar... Visa mer
WIBAX -En hållbar kemikalieleverantör
Wibax affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter till basindustrin i Europa.

Verksamheten består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor i bulk. Råvaruinköpen sker globalt.

Med strategiskt placerade terminaler i Sverige och Finland kan vi erbjuda kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.
Wibax Group har ca 280 anställda. Läs mer på www.wibax.com

Wibax Group AB söker Head of Purchasing
Vill du vara en nyckelperson i Wibax där du är med och påverkar den framtida tillväxten?
Inom Wibax har funktionen för Purchase - Sourcing en central som global sourcingaktör av råvaror till koncernen. Förädlingen sker till stor del via Wibax förmåga att erbjuda effektiva och kundanpassade lösningar inom logistik, transport och lagerhållning.

Funktionen Purchase – Sourcing har ett stort kommersiellt fokus och Wibax sourcar ca 400 000 ton kemikalier årligen och omsätter ca 1,8 miljarder. Stora produktgrupper är lut, svavelsyra, MFA, salt, tallbäck och leverantörerna av dessa produkter verkar på en internationell marknad. I funktionen ingår även lager-och kvalitetsansvar för Wibax koncernens produkter.

Arbetsuppgifter
Som Head of Purchasing ansvarar du för att leda och utveckla Wibax koncernens funktion för Purcase – Sourcing som är en affärs- och tradingdriven funktion. Du har resultatansvar och personalansvar för 10 medarbetare och rapporterar till Chief Business Officer. 

I rollen ansvarar du huvudsakligen för:
•    att arbeta strategiskt med långsiktiga och hållbara planer för funktionen
•    att samordna och säkerställa en trygg råvaruförsäljning råvaruförsörjning för koncernen
•    att ansvara för att funktionen når och överträffar uppsatta ekonomiska mål
•    ansvara för leverantörsförhandlingar, utveckla och vårda långsiktiga leverantörsrelationer
•    att leda och coacha medarbetarna och tillsammans skapa en bra, resultatinriktad arbetsmiljö med hög trivsel.

Kvalifikationer
Du har en högskoleutbildning, företrädelsevis som Civilingenjör/Civilekonom eller motsvarande via erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av arbete i en chefsposition, gärna från basindustrin/energibranschen. Meriterande är erfarenhet från sourcing/trading av produkter, internationell råvaruförsäljning, marknad, försäljning och/eller affärsutveckling. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Vi söker dig som är trygg i din ledarroll och bidrar med ett tydligt ledarskap där du med ett högt engagemang coachar och dina medarbetare mot uppsatta mål. Vidare har du en stark strategisk förmåga, en god känsla för affärer, gedigen förhandlingserfarenhet och drivs av utvecklingsinriktat arbete. 

Du kommer att ha många interna och externa kontakter, varför arbetet kräver att du kan kommunicera såväl muntligt som skriftligt på svenska och engelska. Placeringsort är Piteå.Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Cesab Rekrytering. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Executive Search Konsult Katarina Stehn, 070- 355 36 33. Visa mindre

Sourcing Coordinator

Ansök    Dec 2    Wibax Group AB    Inköpare
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösnin... Visa mer
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Vi söker en Sourcing Coordinator som vill arbeta med hållbara inköp på en global råvarumarknad. Vill du skapa god kemi tillsammans med oss i inköpsteamet på Wibax? Sök då tjänsten redan idag!

Dina arbetsuppgifter

Wibax är inköpsavdelningen det viktiga navet för att säkerställa tillgången av råvaror till koncernen.  Arbetsuppgifterna som Sourcing Coordinator i teamet består av att genomföra beställningar av produkter, ha kontakt med leverantörer, ta fram underlag och förslag, upprätta leveransplaner, samt bevaka och följa upp leveranser. Som Sourcing Coordinator supportar du våra strategiska inköpare till stor del men har även ett eget ansvar för inköp av vissa produkter. 

Vem vi söker

Som person är du initiativtagande och jobbar hårt och uthålligt för att nå dina mål. För dig är det en självklarhet att vara en lagspelare som bidrar till avdelningen resultat. Du föredrar att arbeta strukturerat men har också en förmåga att snabbt ställa om vid ändrade omständigheter. Dessutom är du en social person som har lätt för att ta kontakt med andra för att bygga nya relationer eller stärka befintliga. Vidare drivs du av att få saker gjorda och bidra till teamets och i sin tur företagets övergripande mål. 

Bakgrund

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom inköp eller ekonomi eller motsvarande erfarenhet på annat håll. Om du har tidigare erfarenhet av arbete inom inköp, försäljning eller marknad så är det meriterande. Dina kunskaper i MS Office är goda, särskilt i Excel. Du uttrycker dig flytande i tal och skrift på såväl svenska som engelska. 

Ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Registrera din ansökan redan idag!

Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Managing Director Wibax Logistics

Wibax Group affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter till basindustrin i Europa. Verksamheten består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor i bulk. Råvaruinköpen sker globalt. Vårt logistikföretag i Sverige, Wibax Logistics AB, med ca 140 anställda, hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logi... Visa mer
Wibax Group affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter till basindustrin i Europa.

Verksamheten består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor i bulk. Råvaruinköpen sker globalt.

Vårt logistikföretag i Sverige, Wibax Logistics AB, med ca 140 anställda, hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade 
terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. 

GOD KEMI är vårt samlade begrepp som sammanfattar Wibax värderingar, kunskap och marknadsroll samt ställer högsta krav på säkerhet, kvalitet och miljö. God kemi innebär att vi lovar våra kunder och omvärld att alltid arbeta för en hållbar utveckling med ett optimalt resursutnyttjande, så liten miljöpåverkan som möjligt och de miljömässigt bästa alternativen.

Effektiv logistik innebär färre tomma returtransporter, minskad bränsleförbrukning och lägre belastning på klimat och miljö jämfört med alternativen. Trygghet, erfarenhet, service och hög 
kunskapsnivå skall ge kunden den bästa lösningen med bästa miljöval, hög säkerhet och god 
totalekonomi. 

 

Beskrivning
I rollen som MD för Wibax Logistics ansvarar du för att driva, leda och utveckla bolagets verksamhet och affärer utifrån ägarnas och styrelsens uppsatta mål. Logistik är en stor del av Wibax affären och du får en nyckelroll i koncernens fortsatta utveckling och tillväxt.

Logistikbolaget omsätter ca 400 Msek har ca 140 medarbetare varav 4 är 
direktrapporterande till dig. Du rapporterar till VD Wibax Sverige och ingår i ledningsgruppen
för Sverige.Arbetsuppgifter
I rollen som MD ansvarar du för: 
• att ta verksamheten till uppsatta mål genom egen tillväxt och nya avtal.
• att skapa affärslösningar, ta marknadsandelar och skapa långsiktiga kundrelationer.
• att tillse så att kvalitet och säkerhet levereras i tjänsterna.
• att utveckla organisationen och skapa en teamkänsla på alla nivåer i bolaget. Kvalifikationer
Den nya MD:n bör ha en högskoleutbildning inom teknik/ekonomi eller motsvarande via 
erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av arbete i företagsledande nivå, gärna med industriell 
bakgrund från arbete inom logistik och/eller affärsutveckling. Du har entreprenöriell
förmåga, en god känsla för affärer med ett genuint intresse för teknik, ledarskap och 
organisationsutveckling. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Vi söker dig som drivs av 
utvecklings- och förbättringsarbete. I din ledarroll och har du en god förmåga att inspirera 
och få med dig medarbetarna och organisationen mot uppsatta mål.
Du bidrar med ett tydligt ledarskap där coaching och kommunikation samt uppföljning är 
centrala delar.

Du kommer att ha många interna och externa kontakter, varför arbetet kräver att du kan 
kommunicera såväl muntligt som skriftligt på svenska och engelska. Placeringsort är Piteå.Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Cesab Rekrytering. Om du har frågor kring tjänsten är 
du välkommen att kontakta Executive Search Konsult Katarina Stehn, 070- 355 36 33. Visa mindre

Redovisningsekonom

Ansök    Nov 18    Wibax Group AB    Redovisningsekonom
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösnin... Visa mer
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Wibax är ett familjeägt bolag som drivs av utveckling och att kombinera lönsamhet med hållbarhet. Vi söker en redovisningsekonom som vill utvecklas och skapa god kemi med oss! Låter det intressant? Då är du välkommen med din ansökan! 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsekonom ansvarar du för att ge operativt redovisningsstöd och service till våra bolag inom koncernen. De huvudsakliga arbetsuppgifterna omfattar att sköta den löpande redovisningen, bank- och leverantörsreskontra samt delta vid månads- och årsbokslut. Du bistår även vid revision, momsrapportering, ser till att skatt och avgifter redovisas och betalas i tid samt stöttar med uppgifter avseende inkomstdeklaration. Vidare kommer du även bidra i utvecklingsarbete inom avdelningen och också supporta med andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom ekonomiområdet. 

Vem vi söker

För att trivas hos oss ska du vara en person som trivs med att jobba i en föränderlig miljö där du får möjlighet att utvecklas. Vidare är du en driven, strukturerad, analytisk och självgående person med förmåga att skapa goda relationer. Är du dessutom en lagspelare som inte är rädd för att hugga i där det behövs kan detta vara en tjänst för dig! 

Bakgrund

Vi ser gärna att du har en eftergymnasialutbildning med inriktning mot redovisning eller har förvärvat motsvarande erfarenhet på annat sätt. Vi ser också att du har arbetat inom området några år och är intresserad av att utvecklas vidare inom redovisning. Dina kunskaper i MS Office är goda och kunskaper i D365 är meriterande. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. 

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. 

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Fordonstekniker -Tunga fordon

Ansök    Okt 24    Wibax Group AB    Lastbilsmekaniker
Wibax - en hållbar kemikalieleverantör Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Vårt logistikföretag Wibax Logistics AB med ca 130 anställda, hanterar konce... Visa mer
Wibax - en hållbar kemikalieleverantör
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Vårt logistikföretag Wibax Logistics AB med ca 130 anställda, hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service.

Är du intresserad av att vara en viktig del i arbetet för att våra fordon ska rulla på? Sök då tjänsten som Fordonstekniker.

Vad är det för jobb och vem är du?

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att genomföra och följa upp förebyggande och avhjälpande underhåll av fordonsparken inom Wibax. Genomföra chassibyten med på- och ombyggnationer samt täthetskontroller av tankar. Du är direkt underställd vår Fordonstekniska chef och ingår i en arbetsgrupp på fyra personer inkl vår Underhållsplanerare som arbetsleder det dagliga arbetet.

Arbetstiden är dagtid.

Vi söker dig som har gymnasieutbildning inom verkstad eller motsvarande via erfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet som fordonstekniker inom tunga fordon, maskiner eller övriga fordon.

Som person är du engagerad, ansvarstagande och kan ta egna initiativ. Du är en lagspelare med intresse och god förståelse för teknik eller elektronik.

Det är meriterande, dock ej ett krav, om du innehar något av följande: BECE körkort, har erfarenhet av arbete som tekniker eller med påbyggnationer, erfarenhet av svetsning eller arbetat med fordonsdatasystem. 

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. 

Ta hjälp av Inflyttarservice inför din flytt till Piteå.

Letar du bostad, vill välja skola till barnen eller få koll på stadens näringslivsnätverk? Inflyttarservice erbjuder stöd från start till mål och ger dig de bästa kontakterna. Det är hit man kommer när man kommer hem!   Kontakt: www.flyttatillpitea.se eller [email protected]            0911-696100

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Tankbilschaufför till Wibax i Piteå för transporter till nord-Norge

Wibax Logistics AB är ett komplett logistikföretag för flytande produkter och ett helägt dotterbolag i Wibax-koncernen. Vi hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service, där våra fordon är anpassade för en stor variation av kemikalier. Vi arbetar för ... Visa mer
Wibax Logistics AB är ett komplett logistikföretag för flytande produkter och ett helägt dotterbolag i Wibax-koncernen.

Vi hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service, där våra fordon är anpassade för en stor variation av kemikalier. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Wibax fortsätter att växa och söker en tankbilschaufför för transporter av lut till en av våra kunder i nord-Norge. Transportuppdraget utgår från Piteå och är en tillsvidareanställning.

Vad är det för jobb?

- Huvudsakliga arbetsuppgifter är att med tung lastbil och släp eller trailer leverera kemiska produkter (lut) till en av våra kunder i nord-Norge. Vi levererar även andra produkter såsom bitumen och biooljor till våra kunder. 
- Du tar hand om fordonet genom att utföra visst underhåll och service och är beredd att utföra förekommande terminalarbete.
- Transportuppdragen utgår från stationsorten och uppdraget till nord-Norge är en traktamenteskörning. Andra transportuppdrag kan ingå i uppdraget.

Vad erbjuder vi:

- Tillsvidareanställning (provanställning första 6 mån)
- Generöst förmånspaket med exempelvis sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag och bränslerabatt.
- Schema som omfattar vardagar och helgdagar.
- Avtalsenlig lön och villkor enligt gällande kollektivavtal med Transport.
- En modern fordonspark.
- Introduktionsutbildning de första veckorna på arbetet.

Vad söker vi hos dig?

CE körkort samt giltigt YKB. Det är meriterande om du har ADR Tank och erfarenhet av transport av farligt gods, dock ej ett krav. Meriterande är också om du har erfarenhet av att köra transporter med tung lastbil och släp eller trailer i Norge.

Du har ett intresse för branschen, en positiv attityd och tar ansvar för fordon, utrustning samt gillar ordning och reda. Som person är du en god Wibax-ambassadör både i trafiken, hos kunderna samt inom arbetsgruppen och du är medveten om att du är en viktig del av leveranskedjan. Du är självgående, ansvarstagande och en god lagspelare med ett högt säkerhetstänk och hög riskmedvetenhet.

Ansökan Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Inför rekryteringsarbetet har Wibax tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Samordnare Miljötillstånd

Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Med strategiskt placerade terminaler i Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar m... Visa mer
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Samordnare Miljötillstånd

Har du öga för detaljer och vill arbeta med miljötillståndsansökningar i ett växande företag? 

Är du en engagerad person med framåtanda och passion för hållbarhet och miljö, som gillar struktur och kan arbeta självständigt samt trivs i en miljö med hög förändringstakt? 

Då kommer du att trivas i vårt team inom Kvalitet, Säkerhet och Miljö! 

Arbetsuppgifter

I rollen som Tillståndssamordnare ingår Du i det Svenska QSE-teamet på sex personer som har till uppdrag att stödja och kontrollera verksamheten i kvalitet-, miljö- och säkerhetsfrågor. Wibax verksamhet är expansiv vilket innebär att verksamheten löpande behöver söka tillstånd enligt miljöbalken och LBE. Vidare behövs en kontinuerlig egenkontroll där tillsynsmöten med myndigheter sker regelbundet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för egenkontrollen i den svenska verksamheten, samt bistå vid och författa tillståndsansökningar och anmälningar. Du kommer även få möjlighet att agera som ett stöd avseende dessa frågor gentemot vår verksamhet i Finland.

Exempel på arbetsuppgifter:   

- Ge råd och stöd inom verksamheten gällande tillståndsfrågor.
- Delta vid eller projektleda författande av tillståndsansökningar och tillståndsärenden.
- Författa och kommunicera ändringsanmälningar till tillsynsmyndigheter.
- Ta fram underlag och rapporter.
- Utreda, analysera och följa upp befintliga och framtida tillstånd.
- Stötta verksamhetsansvariga samt bedriva egenkontroll på våra tillståndspliktiga verksamheter.
- Ha myndighetskontakt inför, under samt efter tillsyner.

 Vad erbjuder vi:

- Förmånspaket med exempelvis friskvårdsbidrag och bränslerabatt.
- Sjukvårdsförsäkring.
- Introduktionsutbildning de första veckorna på arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som helst har kunskap inom miljölagstiftning, kemikalielagstiftning och dess tillämpning. Meriterande med erfarenhet av miljötillståndsprocesser och framställande av tillståndsansökningar. Du behöver ha goda kunskaper i Officepaketet. Du har en akademisk examen inom kemi, miljö, teknik eller motsvarande via erfarenhet.

I den här tjänsten är dina personliga egenskaper viktiga. Vi sätter stort värde vid engagemang, framåtanda och att du kan arbeta självständigt. Du är en strukturerad person som har lätt för att samarbeta med andra. Vidare kommunicerar du på svenska och engelska och du har en mycket god förmåga att uttrycka dig både skriftligt och muntligt, för att underlätta kommunikationen såväl internt som externt. Meriterande om du kan kommunicera på finska.

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. Urval kan komma att ske löpande så registrera gärna din ansökan redan idag. Som en del i rekryteringsprocessen använder vi oss av kapacitet- och personlighetstester. 

Ta hjälp av Inflyttarservice inför din flytt till Piteå.

Letar du bostad, vill välja skola till barnen eller få koll på stadens näringslivsnätverk? Inflyttarservice erbjuder stöd från start till mål och ger dig de bästa kontakterna. Det är hit man kommer när man kommer hem! Kontakt: www.flyttatillpitea.se eller [email protected], 0911-696100

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Fordonstekniker -Tunga fordon

Wibax - en hållbar kemikalieleverantör Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Vårt logistikföretag Wibax Logistics AB med ca 130 anställda, hanterar konce... Visa mer
Wibax - en hållbar kemikalieleverantör
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Vårt logistikföretag Wibax Logistics AB med ca 130 anställda, hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service.

Är du intresserad av att vara en viktig del i arbetet för att våra fordon ska rulla på? Sök då tjänsten som Fordonstekniker.

Vad är det för jobb och vem är du?

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att genomföra och följa upp förebyggande och avhjälpande underhåll av fordonsparken inom Wibax. Genomföra chassibyten med på- och ombyggnationer samt täthetskontroller av tankar. Du är direkt underställd vår Fleet Manager och ingår i en arbetsgrupp på fyra personer inkl vår Underhållsplanerare som arbetsleder det dagliga arbetet.

Arbetstiden är dagtid.

Vi söker dig som har gymnasieutbildning inom verkstad eller motsvarande via erfarenhet. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet som fordonstekniker inom tunga fordon, maskiner eller övriga fordon.

Som person är du engagerad, ansvarstagande och kan ta egna initiativ. Du är en lagspelare med intresse och god förståelse för teknik eller elektronik.

Det är meriterande, dock ej ett krav, om du innehar något av följande: BECE körkort, har erfarenhet av arbete som tekniker eller med påbyggnationer, erfarenhet av svetsning eller arbetat med fordonsdatasystem. 

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. 

Ta hjälp av Inflyttarservice inför din flytt till Piteå.

Letar du bostad, vill välja skola till barnen eller få koll på stadens näringslivsnätverk? Inflyttarservice erbjuder stöd från start till mål och ger dig de bästa kontakterna. Det är hit man kommer när man kommer hem!   Kontakt: www.flyttatillpitea.se eller [email protected]            0911-696100

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Treasurer

Ansök    Okt 11    Wibax Group AB    Koncerncontroller
En hållbar kemikalieleverantör Wibax affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter till basindustrin i Europa. Verksamheten består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor i bulk. Råvaruinköpen sker globalt. Wibax huvudkontor och produktion är i Piteå men vi har även terminaler och kontor strategiskt placerade runt... Visa mer
En hållbar kemikalieleverantör
Wibax affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter till basindustrin i Europa.

Verksamheten består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor i bulk. Råvaruinköpen sker globalt.

Wibax huvudkontor och produktion är i Piteå men vi har även terminaler och kontor strategiskt placerade runt om i Sverige, Finland, Estland och Norge. För närvarande arbetar ca 280 anställda i koncernen. Wibax omsatte drygt 1 490 miljoner kronor år 2021.Wibax söker treasurer
Wibax är i en stark utvecklingsfas och har ett fortsatt fokus på ytterligare tillväxt. För att säkerställa de finansiella förutsättningarna för expansion förstärker vi organisationen med en treasurer. 
Arbetsuppgifter
Som vår treasurer arbetar du koncernövergripande och tillhör Group Finance. Du rapporterar till CFO Wibax Group och utgör ett stöd till denne. Dagligen samarbetar du med övriga inom Group Finance samt Finance Managers. I samband med förvärv har du en naturlig roll i förvärvs- och integrationsteamet.

Du ansvarar för Treasury-funktionen och driver arbetet med att samordna, organisera, utveckla och effektivisera funktionen inom koncernen. Det operativa arbetet innefattar bland annat kredithantering, cash-pooling/likviditet, valutahantering och investeringsplanering. 

Placeringsort Piteå.Kvalifikationer
Vi söker dig som vill utveckla Wibax finanser. Du har en akademisk examen inom ekonomi och mångårig erfarenhet av kvalificerat arbete med ekonomi i en analytisk roll. 
Din svenska och engelska är god, i såväl tal som skrift. Har du arbetat i en Treasury-roll tidigare är det meriterande. Du trivs när du får bidra till tillväxt. När förändringstakten är hög känner du att du utvecklas. Kollegor uppskattar din initiativförmåga och ditt engagemang. Ansökan
Tillträde enligt ök. Urval kan komma att ske löpande så registrera gärna din ansökan redan idag. Som en del i rekryteringsprocessen använder vi oss av kapacitet- och personlighetstester. 

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och liknande. I denna rekrytering samarbetar vi med One Partner Group. Visa mindre

Tankbilschaufförer till Piteå

Wibax Logistics AB är ett komplett logistikföretag för flytande produkter och ett helägt dotterbolag i Wibax koncernen. Vi hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service, där våra fordon är anpassade för en stor variation av kemikalier. Vi arbetar för ... Visa mer
Wibax Logistics AB är ett komplett logistikföretag för flytande produkter och ett helägt dotterbolag i Wibax koncernen.

Vi hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service, där våra fordon är anpassade för en stor variation av kemikalier. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Wibax fortsätter att växa och söker tankbilschaufförer för tillsvidareanställning i Piteå.

Vad är det för jobb?

- Huvudsakliga arbetsuppgifter är att med tung lastbil och släp eller trailer leverera kemiska produkter, bitumen och biooljor till våra kunder. 
- Du tar hand om fordonet genom att utföra visst underhåll och service och är beredd att utföra förekommande terminalarbete.
- Transportuppdragen utgår från stationsorten med leveranser i dess omnejd. Det kan förekomma traktamentes körningar.

Vad erbjuder vi:

- Tillsvidareanställning (provanställning första 6 mån)
- Förmånspaket med exv sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag och bränslerabatt.
- Schema som omfattar vardagar och helgdagar samt både för- och eftermiddagar.
- Avtalsenlig lön och villkor enligt gällande kollektivavtal med Transport.
- En modern fordonspark.
- Introduktionsutbildning de första veckorna på arbetet.

Vad söker vi hos dig?

CE körkort samt giltigt YKB. Meriterande med ADR Tank och erfarenhet av transport med farligt gods, dock ej ett krav.

Du har ett intresse för branschen, en positiv attityd och tar ansvar för fordon, utrustning samt gillar ordning och reda. Som person är du en god Wibax ambassadör både i trafiken, hos kunderna samt inom arbetsgruppen och du är medveten om att du är en viktig del av leveranskedjan. Du är självgående, ansvarstagande och en god lagspelare med ett högt säkerhetstänk och hög riskmedvetenhet.

Ansökan Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Inför rekryteringsarbetet har Wibax tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

HR-koordinator

Ansök    Maj 11    Wibax Group AB    HR-konsult/PA-konsult
Wibax -En hållbar kemikalieleverantör Wibax affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter till basindustrin i Europa. Verksamheten består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor i bulk. Råvaruinköpen sker globalt. I Piteå ligger WIBAX huvudkontor och produktion. Runt om i Sverige, Finland Estland och Norge finns t... Visa mer
Wibax -En hållbar kemikalieleverantör
Wibax affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter till basindustrin i Europa.

Verksamheten består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor i bulk. Råvaruinköpen sker globalt.

I Piteå ligger WIBAX huvudkontor och produktion. Runt om i Sverige, Finland Estland och Norge finns terminaler och kontor strategiskt placerade. För närvarande arbetar ca 280 personer inom Wibax och 2021 omsatte koncernen ca 1 490 miljoner kronor.

 

Beskrivning
I rollen som HR-Koordinator kommer du att tillhöra Wibax HR-team bestående av en HR-chef, en lönekoordinator och två HR-specialister. Som HR-koordinator har du en varierande roll med många kontaktytor. Du kommer att tillhöra ett resultatfokuserat HR-team som drivs av engagemang i sitt dagliga arbete. Du blir del av ett glatt gäng kollegor, med höga ambitioner, och en kontorsmiljö som är Piteås bästa. Arbetsuppgifter
Du har ett omväxlande uppdrag med arbetsuppgifter som spänner över HR-området såsom; 

•    Koordinera rekrytering- och rehabiliteringsprocesser.  
•    Samordna Företagshälsovårdstjänster. 
•    Samverka med fackförbund, både i information- och förhandlingsfrågor
•    Stödja HR chefen med rapporter, statistik och presentationer.
•    Personaladministration såsom anställningsavtal, onboarding, utbildning, samt      medarbetarportal. Funktionsansvarig för HR-system. 
•    Samordna kontakt med skolor, universitet, samt delta på rekryteringsmässor. 
•    Vardaglig stöttning till ledare med varierade HR-ärenden.
Kvalifikationer
Vi söker dig som tidigare har arbetat inom HR, gärna i en koordinerande roll och har ett intresse för HR-frågor. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom HR-området. Du har god datorvana med goda kunskaper i Officepaketet. Du kommunicerar flytande i tal och skrift på både svenska och engelska. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Eftersom arbetet innebär många interna och externa kontakter är det viktigt att du är serviceinriktad och kommunikativ samtidigt som du har en hög integritet. Som person är du är du engagerad, systematisk och välorganiserad samt har förmåga att planera ditt eget arbete på ett effektivt sätt. Du blir motiverad av att få saker gjorda samt har förmåga att ställa om och anpassa dig efter ändrade omständigheter. Att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer till andra är för dig en självklarhet. Du trivs i en miljö som präglas av tillväxt och hög förändringstakt.  

Ansökan
Tillträde enligt överenskommelse. 

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Account Manager

Ansök    Apr 21    Wibax Group AB    Account manager
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösnin... Visa mer
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Wibax är ett framtidsinriktat företag i stark utveckling och vi letar nu efter ytterligare en Account Manager för att förstärka vårt framgångsrika säljteam. Låter det intressant? Sök då en utvecklande tjänst hos oss!

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar med försäljning av våra produkter till våra befintliga och nya kunder i Sverige. Det innebär ett fullt ägarskap i hela säljprocessen där du genomför prisförhandlingar, upprättar avtal, genomför marknadsföring av produkter och framförallt etablerar, vårdar och utvecklar kontakten med kunderna. Du deltar också i budgetarbetet för ditt ansvarsområde. Som Account Manager ingår du i Wibax framgångsrika säljteam och kommer i huvudsak att arbeta med att skapa nya affärer inom ett dedikerat produktområde. Resor i Sverige ingår i tjänsten och du är placerad på vårt huvudkontor i Piteå. 

Vem vi söker

Den vi söker är en förtroendeingivande person med goda kommunikativa färdigheter, som gillar att göra affärer. Du förstår vikten av att bygga långsiktiga och goda relationer med våra kunder. Dessutom har du ett målfokus som gör att du självständigt driver dina affärer till avslut. För att passa in hos oss behöver du också vara en lagspelare med utpräglad vinnarskalle som alltid ser till Wibax bästa. 

Bakgrund

Vi ser gärna att du har någon form av erfarenhet av företagsförsäljning sedan tidigare och tycker det är det roligaste som finns. Du har en tydlig drivkraft i att utvecklas som säljare och det är särskilt meriterande med erfarenhet av basindustrin. Vi förutsätter att dina kunskaper i MS Office är goda och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Körkort är ett krav. 

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. 

Ta hjälp av Inflyttarservice inför din flytt till Piteå.

Letar du bostad, vill välja skola till barnen eller få koll på stadens näringslivsnätverk? Inflyttarservice erbjuder stöd från start till mål och ger dig de bästa kontakterna. Det är hit man kommer när man kommer hem!

Kontakt: www.flyttatillpitea.se eller [email protected]            0911-696100

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

VD, Wibax Sverige

Wibax Group AB består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund - och alltid med hållbarhet i fokus. Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda kostnadseffektiva lösningar med bästa ... Visa mer
Wibax Group AB består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund - och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.
Wibax Group AB har ca 280 anställda. Läs mer på www.wibax.com 

 
Wibax Group AB söker VD Sverige
Vill du leda ett framtidsinriktat bolag som är i stark utveckling?
Som VD för Wibax Sverige ansvarar du för att driva, leda och utveckla Wibax koncernens verksamhet och affärer utifrån ägarnas och styrelsens uppsatta mål, samt verkställa styrelsens beslut. Du har personalansvar för tjänstemännen inom ledningsgruppen och rapporterar till 
VD för Wibaxkoncernen. 
Arbetsuppgifter
I rollen ansvarar du för:
•    att verkställa de strategiska planerna som styrelsen fastställt
•    att löpande rapportera hur planer genomförs och vilka investeringar som verkställs
•    att följa koncernens ekonomiska resultat
•    att driva organisations- och bemanningsfrågor
•    att delta i planeringen av koncernens strategiska affärsutveckling
•    att ta fram informations- och beslutsunderlag inför styrelsemöten samt vara föredragande
Kvalifikationer
Den nya VD:n bör ha en högskoleutbildning, inom kemi, teknik, ekonomi eller motsvarande via erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av arbete i en chefsposition på företagsledande nivå, gärna från arbete inom marknad, försäljning och/eller affärsutveckling samt ledningsgruppsarbete. 
Du har en stark strategisk förmåga, en god känsla för affärer med ett genuint intresse för ledarskap och organisationsutveckling. 
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Vi söker dig som är trygg i din ledarroll och har en god förmåga att leda och engagera dina medarbetare mot uppsatta mål.
Du bidrar med ett tydligt ledarskap där coaching, kommunikation, struktur, målstyrning samt uppföljning är centrala delar. 
Du kommer att ha många interna och externa kontakter, varför arbetet kräver att du kan kommunicera såväl muntligt som skriftligt på svenska och engelska. Placeringsort är Piteå.
Villkor
I denna rekrytering samarbetar vi med Cesab Rekrytering. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Executive Search Konsult Katarina Stehn, 070- 355 36 33. Visa mindre

Transportplanerare

Wibax - en hållbar kemikalieleverantör Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Vårt logistikföretag Wibax Logistics AB med ca 130 anställda, hanterar konce... Visa mer
Wibax - en hållbar kemikalieleverantör
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Vårt logistikföretag Wibax Logistics AB med ca 130 anställda, hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service.

Intresserad av att vara en viktig kugge i hjulet för att våra transporter ska rulla på? Sök då som vår nästa Transportplanerare!

Dina arbetsuppgifter
Som Transportplanerare planerar du våra dagliga transporter utifrån kundernas behov och verksamhetens lönsamhetsmål. I rollen ingår budgetansvar för tilldelat geografiskt område och du ingår i trafikledningsorganisationen. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat: 

- Utföra daglig transportplanering, där målet är effektiv planering av bilar och resurser.
- Utföra orderhantering, kontroll av nivåer hos kund, dialog med kunder.
- Arbetsleda chaufförerna i den dagliga driften.
- Bevaka, följa upp och rapportera avvikelser, framförallt från kund.
- Samarbeta med områdeschefer gällande tidrapportering, schemaläggning, bemanning, semester och övrig ledighetsplanering.
- Beredskap där även helger ingår 

Vem vi söker
För att passa i rollen som Transportplanerare ser vi att du har erfarenhet inom logistik och/eller planering sedan tidigare. Meriterande med erfarenhet inom åkeribranschen. 

Vi förutsätter att dina kunskaper i MS Office är goda och du kommunicerar väl både på svenska och engelska. B-körkort är ett krav och vi ser gärna att du är utbildad i ADR 1.3. 

Din profil
Du gillar att arbeta operativt och är duktig på att prioritera och lösa utmaningar som uppkommer i en omväxlande vardag. Vissa dagar så omkullkastas din planering men det hindrar inte dig från att arbeta systematiskt för att lösa situationen. Du har förmågan att se helhetsbilden och är också en kommunikativ lagspelare i ditt sätt att vara. Vidare är du en person som vill bidra till att ständigt förbättra kvalitén på våra tjänster och interna processer. 

Är du dessutom en flexibel och ordningsam person med stort engagemang? Tveka då inte att söka tjänsten som Transportplanerare hos oss!

Ansökan
Tillträde enligt överenskommelse. 

Ta hjälp av Inflyttarservice inför din flytt till Piteå.

Letar du bostad, vill välja skola till barnen eller få koll på stadens näringslivsnätverk? Inflyttarservice erbjuder stöd från start till mål och ger dig de bästa kontakterna. Det är hit man kommer när man kommer hem!

Kontakt: www.flyttatillpitea.se eller [email protected]            0911-696100

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Områdeschef

Ansök    Mar 11    Wibax Group AB    Gruppchef, teknik
Wibax - en hållbar kemikalieleverantör Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Vårt logistikföretag Wibax Logistics AB med ca 130 anställda, hanterar konce... Visa mer
Wibax - en hållbar kemikalieleverantör
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Vårt logistikföretag Wibax Logistics AB med ca 130 anställda, hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service.

Är du en stabil och trygg ledare som vill vara med och bygga ett starkt team för framtiden? Välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter

Som områdeschef har du personalansvaret för en grupp på cirka 40 chaufförer inom ett geografiskt område där det ingår att identifiera behov, samordna, effektivisera och utveckla verksamheten. Som personalansvarig ansvarar du för att lagar, regler och föreskrifter som finns inom arbetsmiljöområdet efterlevs. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat: 

- Planering och rekrytering av personalresurser, både kort- och långsiktig planering av bemanning och schemaläggning av chaufförer, där målet är en effektiv resursplanering.

- Håller i medarbetarträffar och övriga möten inom ansvarsområdet.

- Samverkar med depåorganisationen, HR och andra avdelningar, samt arbetstagarrepresentanter.

- Bevakar, följer upp och rapporterar avvikelser, framförallt internt.

- Bevakar och följer upp utbildningsbehov och utbildningsplanering för chaufförer.

- Administration som tillhör arbetsuppgifterna och för övrigt vanligt förekommande arbetsuppgifter kopplat till personalansvar. 

 Resor ingår i tjänsten och du är placerad på vårt huvudkontor i Piteå. 

Vem vi söker

För att passa i rollen behöver du vara en driven person med förmåga för både operativt och strategiskt arbete. Du är tydlig och pedagogisk i ditt sätt att leda andra och driva förändringsarbete framgångsrikt. Som person är du en problemlösare som drivs av att hitta de bästa lösningarna för verksamheten och dess medarbetare. Vidare är du en initiativrik, social och lättsam person som ser helheten.  Din största styrka är dina ledaregenskaper där du arbetar för ett utvecklande arbetssätt i arbetsgruppen och samtidigt utvecklar den individuella förmågan hos medarbetarna. 

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. 

Bakgrund

För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du sedan tidigare har mångårig erfarenhet som ledare. Vi ser gärna att du kommer från en liknande verksamhet inom logistikbranschen eller har varit personalansvarig för kollektivanställd personal inom annan verksamhet, till exempel bemanningsbranschen. 

Vi förutsätter att dina kunskaper i MS Office är goda och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. B- körkort är ett krav och det är meriterande med utbildning ADR 1.3 men det är inget krav. 

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. 

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Arbetsledare fordonsverkstad

Wibax - en hållbar kemikalieleverantör Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Vårt logistikföretag Wibax Logistics AB med ca 130 anställda, hanterar konc... Visa mer
Wibax - en hållbar kemikalieleverantör

Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Vårt logistikföretag Wibax Logistics AB med ca 130 anställda, hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service.

Är du intresserad av att spela en viktig roll för utvecklingen av Wibax fordonsunderhåll? Sök då tjänsten som Arbetsledare till vår fordonsverkstad!

Dina arbetsuppgifter

Som Arbetsledare ansvarar du för att leda, planera, samordna och projektera underhåll av fordon och tankar, ny/ombyggnation, samt kontroller och besiktning av Wibax tankbilsfordon stationerade i Sverige. Stort fokus ligger på att optimera och effektivisera underhållet utifrån ett lönsamhetsperspektiv. Du håller kontakt med våra externa verkstäder runt om i landet och samråder med trafikplaneringen för att få ett bra flöde på verkstadsbesöken. Du arbetsleder 3 medarbetare i vår egen fordonsverkstad i Piteå och ansvarar för vårt planeringssystem Infoflex samt administrerar inkomna felrapporter. Du ansvarar för förrådet och reservdelslagret. 

Du är placerad på vårt huvudkontor i Piteå där du rapporterar till vår Fleet Manager på Wibax Logistics som du även har ett nära samarbete med.

Vem vi söker 

För att passa i rollen behöver du vara en driven person med förmåga att arbeta både strukturerat och systematiskt. Du är tydlig och trivs med att jobba i en verksamhet som förändras och utvecklas. Som person är du en problemlösare som drivs av att hitta de bästa lösningarna för verksamheten och dess medarbetare. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering. 

Bakgrund 

Du har en eftergymnasial utbildning inom fordon/teknik eller har förvärvat motsvarande erfarenhet på annat sätt. Vi tror att du har ett stort tekniskt intresse, gärna mot tunga fordon. Det är dessutom mycket meriterande om du har erfarenhet av ledarskap. 

Vi förutsätter att dina kunskaper i MS Office är goda och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. 

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. 

Ta hjälp av Inflyttarservice inför din flytt till Piteå.

Letar du bostad, vill välja skola till barnen eller få koll på stadens näringslivsnätverk? Inflyttarservice erbjuder stöd från start till mål och ger dig de bästa kontakterna. Det är hit man kommer när man kommer hem!

Kontakt:         www.flyttatillpitea.se eller [email protected]            0911-696100

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Processoperatör

Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösnin... Visa mer
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Vill du jobba tillsammans med engagerade processoperatörer i vår produktionsanläggning där vi satsar på stor tillväxt av egentillverkade produkter?

Arbetsbeskrivning

Dina huvudarbetsuppgifter som Processoperatör är att bereda kemikalier i våra produktions- och beredningsanläggningar, hantera lossning och utlastning av våra produkter, utföra kvalitetskontroller, arbeta med ständiga förbättringar, samt enklare reparationer och underhåll på produktionsanläggningen.

Du är underställd produktionsledaren och ingår i ett skiftlag på tre personer där ni arbetar tvåskift.

Din profil

Vi söker dig som är engagerad, ansvarstagande och kan ta egna initiativ samt har ett högt säkerhetstänk. Du är en lagspelare med stort intresse för utveckla tekniska processer som trivs med varierande arbetsuppgifter och gillar att lösa problem. 

För att vara aktuell för tjänsten är det ett krav att du har en passande processteknisk utbildning samt gärna tidigare erfarenhet från industrin. Datorvana är ett krav och meriterande är om du har B-körkort samt behörighet för truck. 

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Mångfald är en självklarhet för oss då vi arbetar för en jämn könsfördelning i produktionen och vi välkomnar alla ansökningar!

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Processoperatörer, sommarvikariat 2022

Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösnin... Visa mer
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Ta chansen i sommar att jobba tillsammans med engagerade operatörer i vår produktionsanläggning där vi satsar på stor tillväxt av egentillverkade produkter!

Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Processoperatör är att bereda kemikalier i våra produktions- och beredningsanläggningar, hantera lossning och utlastning av våra produkter, utföra kvalitetskontroller samt enklare reparationer och underhåll på produktionsanläggningen.

Du ingår i ett skiftlag på tre personer, ni arbetar tvåskift.

De första veckorna på arbetet får du en mentor och introduktionsutbildning. Du får lära dig arbetet som processoperatör genom upplärning samt att du får utbildning inom exempelvis kvalité och miljö, säkerhet och skydd, samt truck.

Din profil

Vi söker dig som är engagerad, ansvarstagande och kan ta egna initiativ samt har ett högt säkerhetstänk. Du är en lagspelare med stort intresse för tekniska processer som trivs med varierande arbetsuppgifter och gillar att lösa problem. 

Vi ser gärna att du har processteknisk utbildning eller motsvarande via erfarenhet. Datorvana är ett krav och det är meriterande om du har B-körkort samt behörighet för Truck.

Tillträde enligt överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Tankbilschaufförer till Piteå

Wibax Logistics AB är ett komplett logistikföretag för flytande produkter och ett helägt dotterbolag i Wibax koncernen. Vi hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service, där våra fordon är anpassade för en stor variation av kemikalier. Vi arbetar för ... Visa mer
Wibax Logistics AB är ett komplett logistikföretag för flytande produkter och ett helägt dotterbolag i Wibax koncernen.

Vi hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service, där våra fordon är anpassade för en stor variation av kemikalier. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Wibax söker tankbilschaufför för tillsvidareanställning i Piteå.

Vad är det för jobb?

- Huvudsakliga arbetsuppgifter är att med tung lastbil och släp eller trailer leverera kemiska produkter och biooljor till våra kunder. 
- Du tar hand om fordonet genom att utföra visst underhåll och service och är beredd att utföra förekommande terminalarbete.
- Transportuppdragen utgår från stationsorten med leveranser i dess omnejd. Det kan förekomma traktamentes körningar.

Vad erbjuder vi:

Våra chaufförer har fast schema som omfattar vardagar, helgdagar samt både för- och eftermiddagar. Inom Wibax har man avtalsenlig lön och villkor enligt gällande kollektivavtal med Transport. Vi upprätthåller dina kompetenser inom tex. SSG, YKB och ADR och har ett förmånspaket med exempelvis friskvårdsbidrag och bränslerabatt. Vi har en modern fordonspark och de första veckorna på arbetet genomgår man en introduktionsutbildning. 6 månaders provanställning tillämpas.

Vad söker vi hos dig?

CE körkort samt giltigt YKB. Meriterande med ADR Tank och erfarenhet av transport med farligt gods, dock ej ett krav.

Du har ett intresse för branschen, en positiv attityd och tar ansvar för fordon, utrustning samt gillar ordning och reda. Som person är du en god Wibax ambassadör både i trafiken, hos kunderna samt inom arbetsgruppen och du är medveten om att du är en viktig del av leveranskedjan. Du är självgående, ansvarstagande och en god lagspelare med ett högt säkerhetstänk och hög riskmedvetenhet.

Ansökan Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Inför rekryteringsarbetet har Wibax tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Redovisningsekonom

Ansök    Apr 20    Wibax Group AB    Redovisningsekonom
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösnin... Visa mer
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Vi växer och utökar nu vårt team med en redovisningsekonom som i huvudsak kommer ansvara för vår nyförvärvade finska verksamhet. Har du erfarenhet av finsk redovisnings- och skattelagstiftning eller är det ett område som du är intresserad av att lära dig och utvecklas inom?

Då är du välkommen med din ansökan! 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsekonom ansvarar du för att ge operativt redovisningsstöd och service till vår finska koncern. Det omfattar att sköta den löpande redovisningen samt leverantörsreskontra och genomföra månads- och årsbokslut enligt fastställd tidplan. Du bistår även vid revision, momsrapportering, ser till att skatt och avgifter redovisas och betalas i tid samt stöttar med uppgifter avseende inkomstdeklaration. Du deltar också i arbetet kring budget och prognos samt vid investeringskalkyler. Du kommer även utföra likvärdiga arbetsuppgifter för våra svenska bolag och i övrigt också supporta med andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom ekonomiområdet. 

Vem vi söker

För att trivas hos oss ska du vara en person som värderar samarbete högt, att ha förmågan att arbeta både i grupp och självständigt är en förutsättning. Vidare är du en driven, strukturerad och självgående person med förmåga att skapa goda relationer. 

Bakgrund

Vi ser gärna att du är civilekonom med inriktning mot redovisning och har arbetat några år inom området. Dina kunskaper i MS Office är goda och kunskaper i D365 är meriterande. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska, om du dessutom behärskar det finska språket är det ett stort plus! 

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. Urval kan komma att ske löpande så registrera gärna din ansökan redan idag!

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Wibax Tankbilschaufförer för tillsv.anst.

Wibax Logistics AB är ett komplett logistikföretag för flytande produkter och ett helägt dotterbolag i Wibax koncernen. Vi hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service, där våra fordon är anpassade för en stor variation av kemikalier. Vi arbetar för ... Visa mer
Wibax Logistics AB är ett komplett logistikföretag för flytande produkter och ett helägt dotterbolag i Wibax koncernen.

Vi hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service, där våra fordon är anpassade för en stor variation av kemikalier. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen.

För oss är detta God Kemi.

Wibax fortsätter att växa i Piteå och söker tankbilschaufförer för tillsvidareanställning.

Vad är det för jobb?

- Huvudsakliga arbetsuppgifter är att med tung lastbil och släp eller trailer leverera kemiska produkter och biooljor till våra kunder. 
- Du är även beredd att utföra arbetet med att underhålla fordon och förekommande terminalarbete.
- Transportuppdragen utgår från våra stationsorter med leveranser i dess omnejd. Det kan förekomma traktamentes körningar.

Vad erbjuder vi:

- Fast schema som omfattar vardagar och helgdagar samt både för- och eftermiddagar.
- Avtalsenlig lön och villkor enligt gällande kollektivavtal med Transport.
- En modern fordonspark. Upprätthåller dina kompetenser inom tex. SSG, YKB och ADR.
- Förmånspaket med exempelvis friskvårdsbidrag och bränslerabatt.
- Introduktionsutbildning de första veckorna på arbetet.
- Provanställning 6 mån tillämpas.

Vad söker vi hos dig?

- CE körkort samt giltigt YKB. Meriterande med ADR Tank och erfarenhet av transport med farligt gods, dock ej ett krav.
- Du har ett intresse för branschen, en positiv attityd och tar ansvar för fordon, utrustning samt gillar ordning och reda.
- Som person är du en god Wibax ambassadör både i trafiken, hos kunderna samt inom arbetsgruppen och du är medveten om att du är en viktig del av leveranskedjan.
- Du är självgående, ansvarstagande och en god lagspelare med ett högt säkerhetstänk och hög riskmedvetenhet.
- Meriterande om du kan påbörja din anställning ganska omgående.

Ansökan Kort ansökningstid där urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Inför rekryteringsarbetet har Wibax tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Säkerhetsingenjör

Ansök    Mar 19    Wibax Group AB    Säkerhetsingenjör
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus. Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösnin... Visa mer
Wibax verksamhet består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor till basindustrin inom Europa.

Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Med strategiskt placerade terminaler i hela Sverige och Finland kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. För oss är detta God Kemi.

Nu söker vi en framåtsträvande Säkerhetsingenjör!

Har du erfarenhet av säkerhetsarbete i en större organisation och vill vara med och bidra till det systematiska säkerhetsarbetet i ett växande företag med hög förändringstakt?

Då vår Säkerhetsansvarige börjar uppnå mogen ålder är det dags att söka hans efterträdare. Eftersom vår verksamhet är komplex ser vi att det krävs en lång överlämning och vi söker därför en säkerhetsingenjör som på sikt kan ta över rollen som säkerhetsansvarig på Wibax. Du kommer att ingå i ett team på sju personer som har till uppdrag att stödja och kontrollera verksamheten i kvalitet-, miljö- och säkerhetsfrågor.

Har du rätt bakgrund och en vilja att utvecklas tillsammans med oss? Då är du välkommen med din ansökan till vårt team inom Kvalitet, Säkerhet och Miljö! 

Dina arbetsuppgifter

Den huvudsakliga arbetsuppgiften som säkerhetsingenjör är att vara ett tillgängligt och kompetent stöd till chefer och medarbetare i säkerhetsfrågor. Du ska även kunna driva strategiska säkerhetsfrågor självständigt.

Du ska löpande göra risk- och säkerhetsbedömningar, förebygga och klarlägga säkerhetsrelaterade händelser samt ge råd, information och utbildning i säkerhetsfrågor, såväl individuellt som i grupp. En stor del av arbetsuppgifterna innebär att identifiera, samordna och bidra till lösningar av säkerhetsrelaterade frågor. Du ska också kunna omsätta lagstiftning och myndighetskrav till lokala rutiner och processer.

Vem vi söker

Som person är du initiativrik och serviceinriktad samt har ett analytiskt och lösningsorienterat arbetssätt. Du är självgående men har även en god förmåga att samarbeta med andra. Du arbetar strukturerat, kan växla perspektiv mellan stora och små frågor och agera med ett gott omdöme. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram samt att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Arbetet ställer också krav på att du är säkerhetsmedveten och gör korrekta avvägningar och prioriteringar.

För att lyckas i ditt arbete behöver du kunna tolka lagar och paragrafer och även ha en god teknisk förståelse. Du behöver även ha ett intresse och förmåga att hantera både operativa och strategiska uppgifter för att på bästa sätt medverka till att driva och utveckla vårt säkerhetsarbete. Du är en en god Wibax ambassadör både gentemot tillsynsmyndigheter, externa parter samt den egna arbetsgruppen. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Bakgrund

Vi ser gärna att du har en civilingenjörsexamen alternativt att du som lägst har en examen eller kursbevis från en relevant säkerhetsutbildning eller erfarenheter från säkerhetsrelaterad verksamhet som bedöms som likvärdig. Dina kunskaper i MS Office är goda och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Kunskaper i finska är meriterande. 

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. Urval kan komma att ske löpande så registrera gärna din ansökan redan idag!

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Produktionsingenjör

Wibax affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter till basindustrin i Europa. För att underlätta för våra kunder så anpassar vi vårt utbud av produkter och tjänster efter marknadens behov i en mängd olika branscher. Vi har därför ett brett utbud av både produkter och tjänster som gör att vi kan erbjuda nyckelfärdiga lösningar. Vi satsar målmedvetet på utveckling inom alla områden, från inköp och logistik till kundsamarbet... Visa mer
Wibax affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter till basindustrin i Europa.

För att underlätta för våra kunder så anpassar vi vårt utbud av produkter och tjänster efter marknadens behov i en mängd olika branscher. Vi har därför ett brett utbud av både produkter och tjänster som gör att vi kan erbjuda nyckelfärdiga lösningar. Vi satsar målmedvetet på utveckling inom alla områden, från inköp och logistik till kundsamarbete, teknik, produktion och service. Det är viktigt för oss att skapa tillväxt för framtiden och hållbara lösningar, det är God Kemi!

Har du ett stort teknikintresse och gillar att lösa problem? Ta chansen att jobba tillsammans med engagerade operatörer i vårt produktionsbolag där vi satsar på stor tillväxt av egentillverkade produkter!

Arbetsbeskrivning
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Produktionsingenjör är att arbeta med produktionsförbättringar och synergieffekter inom produktionen. Du rapporterar direkt till verksamhetschefen och deltar i planering av underhåll, deltar i projekt, optimering och förbättringsarbeten samt hanterar avvikelser, kontrollerar och följer upp produktkvalitet. Arbetet innebär även att delta vid förstudier av produkt- och processutveckling samt att ta fram underlag och rapporter. 

Din profil
Vi söker dig som är engagerad, ansvarstagande, analytisk och kan ta egna initiativ samt har ett högt säkerhetstänk. Du är en lagspelare med stort intresse för tekniska processer som trivs med varierande arbetsuppgifter och gillar att lösa problem. 

Vi ser gärna att du är civilingenjör inom kemi/teknik alternativt maskinteknik eller motsvarande via erfarenhet. Datorvana är ett krav och det är meriterande om du har B-körkort samt behörighet för Truck.

Tillträde enligt ök. Urvalet sker löpande så registrera din ansökan så snart som möjligt. 

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre

Tankbilschaufförer Piteå, sommarvikariat 2021

Wibax Logistics AB är ett komplett logistikföretag för flytande produkter och ett helägt dotterbolag i Wibax koncernen. Vi hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service. Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de milj... Visa mer
Wibax Logistics AB är ett komplett logistikföretag för flytande produkter och ett helägt dotterbolag i Wibax koncernen.

Vi hanterar koncernens totala logistikbehov samt erbjuder logistiklösningar till externa kunder. Med strategiskt placerade terminaler i hela landet och en heltäckande tankbilsflotta kan vi erbjuda våra kunder kostnadseffektiva lösningar med bästa service.

Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. Våra fordon är anpassade för en stor variation av kemikalier. Wibax Logistics förfogar idag över drygt 50 st fordon som är stationerade i: Piteå, Skelleftehamn, Örnsköldsvik, Härnösand, Skutskär, Norrköping och Uddevalla. För oss är detta God Kemi.

Wibax Logistics planerar för sommaren 2021 och söker tankbilschaufförer till Piteå för sommarvikariat med möjlighet till förlängning eller tillsvidareanställning. Innehar du F-skatt är du också välkommen med en ansökan.

Vad är det för jobb?

- Huvudsakliga arbetsuppgifter är att med tung lastbil eller trailer leverera kemiska produkter och biooljor till våra kunder.
- Du är även beredd att utföra arbetet med att underhålla fordonet.
- Du är underställd trafikchefen på huvudkontoret i Piteå. 
- Transportuppdragen idag utgår från Piteå med dagsturer i dess omnejd. Det kan förekomma traktamenteskörningar.

Vad erbjuder Wibax?

- Arbetspass som omfattar vardagar och helgdagar samt både för- och eftermiddagar.
- Avtalsenlig lön och villkor enligt gällande kollektivavtal med Transport.
- En modern fordonspark.
- Introduktionsutbildning de första veckorna på arbetet.

Vad söker Wibax hos dig?

- Gymnasie- eller Yrkesutbildning med inriktning transport eller liknande via erfarenhet.
- BECE körkort samt giltigt YKB.
- Meriterande med ADR Tank samt erfarenhet av transport med farligt gods, dock ej ett krav.
- Som person är du en god Wibax ambassadör både i trafiken, hos kunderna samt inom arbetsgruppen.
- Du är serviceinriktad och medveten om att du är en viktig del av leveranskedjan.
- Du är självgående, ansvarstagande och en god lagspelare med högt säkerhetstänk och hög riskmedvetenhet.

Ansökan Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Inför rekryteringsarbetet har Wibax tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande. Visa mindre